Denne ide opstod en aften, hvor jeg sad og så film med min kæreste. Så vidt jeg husker var det en eller anden actionfilm, hvor der var et mexicansk narkokartel med. Skurken deri drikker så konstant tequila fra en ret karakteristisk flaske – så jeg fik den ide, at jeg skulle undersøge om tequila er andet end Sierras Silver med den røde lille hat, som du sikkert kender. Jeg kender bedst tequila fra drinks og naturligvis “ormen” i tequila, som du sikkert også kender. Men jeg er ret overbevidst om, at der er mere til det end det…

De første tequilaer jeg vil kigge på et faktisk et sæt, hvor vi starter med 7 Leguas Tequila og deres Blanco – efterfølgende deres Reposodo, men inden da, så vil jeg lige fortælle lidt om tequila generelt, så det hele giver lidt mere mening. Hvis du gerne vil vide endnu mere om tequila, så er siden tequila.dk nok det bedste bud. Den er ejet af Bjørn, som har en ret stor kærlighed for tequila. Han er nok én af de personer i Danmark, som ved aller mest om produktet. 

Fakta om Tequila

Tequila er mere end skrækkelige shots kl. 03.00 om natten på en bar, hvor man er tvunget til at komme salt og citron i munden for at dæmpe den altgennemtrængende smag af agave. Tequila er en kvalitets spiritus fra Mexico og er lavet på blå agave og af sorten Agave Tequilana Weber Azul. Navnet på denne stammer fra byen Tequila i det vestlige Mexico. En af  mine store drømme er netop at besøge Mexico, så med lidt held kommer jeg til at besøge Tequila også. Der findes mange agavesorter i Mexico og ikke alle laves på den blå udgave. Fælles er dog, at de først modnes efter 6-10 år, hvor efter de dampkoges og presses og til sidst destilleres til tequila. 

Thursdays Tequila: 7 Leguas Tequila Blanco
Billedet er fra indenpendent.co.uk

Lagret tequila er ikke nødvendigvis bedre tequila

Dette er en ret vigtig pointe for mig. At lægge en tequila på fad i 5 år gør den ikke nødvendigvis bedre. Den ændrer helt sikkert karakter, men det er ikke sikkert lagringen tilføjer noget godt. Du vil også bemærke, at en blanco sagtens kan være dyr og at en reposado kan være billigere. Det vigtige her er nærmere udtrykket, og hvad du godt kan lide! 

Thursdays Tequila: 7 Leguas Tequila Blanco
Et godt sæt…

7 Leguas Tequila Blanco – Siete Leguas 

Tequila Siete Leguas Distillery ligger i Atotonilco el Alto, Jalisco, Mexico. Siden grundlæggelse i 1952 af Don Ignacio Gonzalez Vargas, har Tequila Siete Leguas Distillery solgt sin tequila i Mexico under eget Siete Leguas varemærke. Siete Leguas Distillery solgte sin super-premium tequila til St. Maarten Spirits, Ltd i USA, hvor det blevmarkedsført under navnet Patron fra 1991 gennem 2002.

Denne tequila var den første jeg smagte. Siete Leguas betyder “seven leagues” og er en reference til den distrance, som man kunne tilbagelægge på hesteryg på en dag, som er 42 miles. Altså et pænt stykke. Tequilaen er også opkaldt efter en hest, som én af Mexicos generaler red på under revolutionen. Destillerier laver idag verdens kendt tequila og i god kvalitet.

Thursdays Tequila: 7 Leguas Tequila Blanco
Blanco udgaven…

Den dufter af agave, lidt mint, citrus og et hint af peber. Den er blød at få i munden og utrolig behagelig, hvilket også skyldes, at alkohollen holdes på 40 %. God eftersmag og meget elegant. Det er et godt eksempel på, hvordan en god tequila kan laves. Prisen for denne flaske er 493,75 kr. og du kan finde den her hos Tequila.dk

Thursdays Tequila: 7 Leguas Tequila Blanco
Et lille mariachi band… Købt i København…

Håber du er blevet lidt klogere på tequila og at du måske har fået lyst til at prøve. Næste indlæg bliver også om 7 Leguas Tequila men i Reposado udgaven, som har fået lidt fad. 

Salud! 

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar