Gå til opskrift

Cannelloni er en italiensk ret, som er over 100 år gammel og stammer fra Napoli. Det er tørrede pastarør, som fyldes med alverdens lækkerier. Det kan en vegetarisk udgave, som jeg laver her med spinat, ricotta og pinjekerne, men også i en udgave med bolognese eller en ragout. Faktisk fungerer det både sommer, vinter, forår, efterår – you name it! Denne opskrift er utrolig enkelt og kan faktisk laves på en times tid inklusiv 45 min i ovnen, håber du synes om den.

Før jeg lærte Riccardo at kende – I ved min skønne ven fra Sicilien, så lavede jeg sjældent Cannelloni faktisk, jeg tænkte nok det var ret kompliceret, jeg tog helt fejl. Det er meget nemt at lave og køber du fx en god tomatsauce, hvilket jeg synes er okay, så tager det ikke lang tid da.

Opskrift på cannelloni med spinat, pinjekerner og ricotta...

Opskrift på cannelloni med spinat, pinjekerner og ricotta…

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Cannelloni, Vegetar
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2 Personer
Forfatter: Familiefaren

Cannelloni er en italiensk ret, som du nemt kan lave fx med spinat, ricotta og pinjekerner eller evt. som en ragout, der er også tip til en lækker rødvin til!

Udskriv

Ingredienser

Tomatsauce

 • 1 liter tomatsauce af det bedste du kan opdrive
 • 1 fed hvidløg
 • Salt og friskkværnet peber

Cannelloni

 • ½ bakke Cannelloni fra Føtex de er eneste som har dem
 • 1 pose frossen spinat
 • 1 bakke ricotta
 • 1 pose pinjekerner
 • ½ citron brug skallen
 • Frisk muskat – ca. ½ tsk
 • ½ tsk knust chili
 • Salt og friskkværnet peber
 • 2 poser frisk mozzarella
 • 100 gram frisk parmesan

Sådan gør du

Tomatsauce

 1. Giv hvidløgene et bask med en bred kniv og hak dem let.
 2. Varm olien op i en gryde og tilsæt hvidløg.
 3. Svits dem i 1 min og tilsæt så saucen som du lader koge i 30-40 min.
 4. Smag til med salt og peber.

Cannelloni

 1. Bland alle ingredienser sammen på nær osten og naturligvis pastaen.
 2. Hvis du har tid så lad det evt. trække i 20 min på køl.
 3. Ellers går det nok.
 4. Find en frysepose og fyld blandingen på.
 5. Klip et hul på størrelse med pastaen i enden.
 6. Fyld nu alle rørene op.
 7. Placer dem i et ildfastfad og fordel tomatsauce og mozzarella over.
 8. Bag dem i 40 min og lad dem efterfølgende trække i 10 min.
 9. Server med frisk parmesan over.
Opskrift på cannelloni med spinat, pinjekerner og ricotta...
Den nemmeste måde er, at komme indholdet i en pose og så sprøjte de i det…

Hvad drikker man til?

Uha – den er faktisk ret simpel, du finder noget italiensk og det kunne være en god Ripasso Valpolicella Classico Superiore fra min ven Kim Quist, der har Quist Wine i Aalborg. Du kender sikkert godt Ripasso, som lidt er “lillebror” til Amarone, hvilket lidt er den “populære” måde at omtale en Ripasso på, for det kan godt lyde som om, at det altid er en dårligere vine en Amarone og intet kunne være længere fra sandheden, det er nemlig to helt forskellige vine der er tale om. Selv er Amarone ofte for meget for mig faktisk, jeg er mere til en Ripasso.

Opskrift på cannelloni med spinat, pinjekerner og ricotta...
Godt bud på en skøn vin til cannelloni…

Denne La Marognole, Veneto har ligget på franske egefade i 18 måneder, herefter minimum 3 måneder på flaske før frigivelse. Den har masse af røde bær i næsen, tobak og bitre noter, som står rigtig godt til Cannelloni. Åben vinen 30 min før servering og lad den ilte lidt, så får du en kæmpe oplevelse. Prisen er 150 kr.

Opskrift på cannelloni med spinat, pinjekerner og ricotta...
Klassisk italiensk…

Så er der servere en klassisk italiensret, som faktisk er vegetarisk, så også et godt bud, hvis du vil holde lidt igen med kødet.

Håber det har givet inspiration til en lækker italiensk ret…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift