For nogle uger siden havde jeg en bredbladet persille i haven, som lige valgte at sprede sig og vokse helt vildt. Det er lidt af et luksusproblem ikke – men det skal jo bruges. Jeg er nemlig typen, som næsten kan få det dårligt, hvis mad spildes. Derfor blev der lavet hjemmelavet pesto, som sammen med en omgang frisk pasta og soltørrede tomater blev til en opskrift på verdens nemmeste pastaret…
Du kan også finde opskriften på hjemmelavet pesto her, men for nemhendes skyld, har jeg også indsat den i denne opskrift – god fornøjelse.
Opskrift på hjemmelavet pesto på 5 min
Her finder du en opskrift på hjemmelavet pesto til enten basilikum eller persille. Den tager ca. 5 minutter at lave og kan holde sig et par uger på køl.
Ingredienser
Pesto
- 2 bunder basilikum eller persille
- 50 gram pinjekerner
- 50 gram parmesanost
- 1½-2 dl ekstra jomfru oliven olie
- 2 fed hvidløg
Pasta
- 250 gram frisk pasta
- Salt og friskkværnet peber
- 15 soltørrede tomater
- Ekstra bredbladet persille
- Frisk parmesan
Sådan gør du
Pesto
-
Blend det hele meget grundig med en stavblender.
-
Hæld det på et sterilt glas, som du har skoldet eller skyldet i atamon.
-
Lad det stå på køl i 20 min, så det sætter sig og olien falder lidt til bunds.
-
Tilføj nu lidt ekstra oliven olie så det dækker – så skal det nok holde sig nogle uger.
Pasta
-
Fyld en stor gryde med letsaltet vand.
-
Bring det til kogepunktet.
-
Tilsæt pastaen og kog det i 2 min.
-
Imens skærer du tomaterne ud i mindre stykker.
-
Hæld vandet fra pastaen og bland det sammen med 5 spsk. pesto, tomaterne, persille og frisk parmesan.
Jeg har lavet en anmeldelse af tre forskellige rosévine fra tre forskellige steder, hvor jeg kommer godt i dybden med vinen. Min favorit er August Kesseler – tysk pinot noir – whats not to like?
Rosé og frisk pasta!
Rosé fungerer helt perfekt til en ret som denne, og navlig hvis den har lidt syre. Faktisk er denne ret og en flaske rosé en perfekt redning til, hvis der pludselig kommer uventede gæster. Lynhurtigt at lave og utrolig velsmagende. Der kommer indlæg om tre forskellige rosér inden længe, hvor denne August Kesseler også indgår. Vinen er fra Norhvin.dk, som drives af Keld der er lidt af en vinnørd – videre er han nordjyde, så prisen er bestemt i orden 🙂
Håber det har givet inspiration til en hurtig og nem pasta ret.