Normalt laves denne ret som “Cordon Bleu” med kylling, men skulle du tilfældigvis have et godt stykke kalkunbryst i overskud fra Thanksgiving middagen eller bare en lyst til Cordon Bleu, så kommer hermed en skøn opskrift. Jeg lavede den selv efter Thanksgiving, hvor jeg havde en kalkun på 12 kilo fra Kalu.dk, der skulle udnyttes – håber du synes om opskriften…
Retten er faktisk ret simpel og transformerer et stykke kyllingebryst, kalkunbryst, skinkesnitzel eller kalvesnitzel indtil en lækker ret. Der skæres en lomme som fyldes med skinke og ost, herefter dobbelt paneres og steges i rigelige mængder olie.
Læs også: Thanksgiving Tema: Bagel med kalkun, rucola, og tyttebærsauce!
Thanksgiving Tema: Opskrift på Cordon Bleu på kalkunbryst…
Normalt laves "Cordon Bleu" med kylling, men skulle du tilfældigvis have et stykke kalkunbryst i overskud fra Thanksgiving er det perfekt til en skøn ret!
Ingredienser
Cordon Bleu
- ca. 300-400 gram kalkunbryst
- 4 stk. kødnåle
- 4 stykker panchetta eller tørsaltet skinke
- 8 stykker ost efter eget valg
- 2 stk. hele æg
- 6 spsk mel
- 6 spsk panko
- 1 dl neutral olie
Ristet rosenkål med panchetta og hasselnødder
- 300 gram rosenkål
- 150 gram panchetta
- 50 gram hasselnødder
- 1 spsk oliven olie.
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Ristet rosenkål med panchetta og hasselnødder
-
Rengør rosenkålen.
-
Varm en pande op.
-
Skær dit panchetta ud.
-
Steg det sprødt.
-
Hvis du vil lave deluxe versionen, så langstidsteger du hasselnødderne.
-
Tænd oven på 120 grader almindelig ovn.
-
Læg hasselnødderne ind i 2 timer.
-
Drys dem over når rosenkålene er færdige sammen med bacon.
-
Ellers så fordeler du rosenkål sammen med nødderne i et ildfastfad.
-
Tilføj olive, salt og peber.
-
Giv dem 45 min.
-
Tilføj bacon.
Cordon Bleu
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Skær en lomme i kalkunbrystet.
-
Læg skinke og ost ind.
-
Luk den med kødnåle.
-
Dyp den først i mel, så æg, så rasp.
-
Læg den på bagepapir og giv den 20 min i ovnen.
-
Varm en pande op med olie.
-
Steg den i 3-4 minutter på hver side.
Læs også: Thankgiving Tema: Kalkun wrap med brie og tyttebærsauce!
Håber du synes om retten – det er vildt lækkert og en ret god måde, at udnytte et ellers stykke lidt kedeligt kød – glædelig Thanksgiving!