Jeg elsker “hottere” eller hotdogs, og kan der gøres lidt mere ud af dem, som jeg har gjort i denne opskrift, er det intet mindre end en gudespise. Hotdogs er næsten en nationalspise i Danmark. Alene duften fra pølsevognen af en ristet hotdog med det hele er så skøn! Du kan sagtens opgradere den slatne røde pølse i det intetsigende påskebrød med en kødfyldt pølse i et briochebrød. Samtidig kan du også kæle lidt mere for detaljerne, som jeg har gjort her – håber du synes om det – her kommer min opskrift af gourmet hotdogs…
Jeg vil gerne inden vi starter pointere, at jeg bestemt ikke er for fin til at kværne 3-4 hottere efter den årlige julefrokost på mit arbejde, hvor de er så søde, at rulle pølsevogne ind når klokken rammer 23.00 og de dybest set gerne vil have, at vi skrider hjem eller videre i byen. Der står jeg forrest i køen til en “ristet med det hele”…
Gourmet Hotdogs med syltet kål, ketchup, remoulade, karse og rød løg…
Hermed en skøn opskrift på en lækker gourmet hotdog! Der er hjemmelavet ketchup og remoulade, lynsyltet kål og så er den toppet med rødløg og karse – mums!
Ingredienser
Pølser
- De bedste pølser du kan opdrive så det betyder slagteren eller et naturbrug – se links i indlægget.
Lynsyltet kål
- 1/4 sommerkål
- 3/4 dl hvidvinseddike
- ½ tsk. sellerisalt
- Salt og friskkværnet peber
QUICK AND DIRTY REMOULADE
- 3 spsk Piccadilly
- 2 spsk Mayonnaise
- Evt gurkemeje til at justere farven
HJEMMELAVET KETCHUP!
- 500 g blandede tomater
- 1 syrligt æble
- 2 løg
- 1 fed hvidløg presset
- 25 gram sukker
- 2 spsk brun farin
- 1/2 dl æblecidereddike
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- Sort peber friskkværnet
Tilbehør
- 1 rødløg
- 1 bakke karse
- 1-2 hotdogbrød pr. person
Sådan gør du
Pølser
-
Skær et lille snit i pølserne og steg dem langsomt på en pande med et lille skvæt olie.
-
Det må gerne tage omkring 15-20 minutter, så de bliver sprøde.
-
Steg dem ikke for hårdt og vend dem undervejs.
Lynsyltet kål
-
Snit kålen helt fint.
-
Bland krydderierne med eddike og vend det kun med kålen.
-
Lad det trække imens du laver resten.
QUICK AND DIRTY REMOULADE
-
Rør det hele grundigt sammen – juster evt. med gurkemeje.
BEDRE END HEINZ – HJEMMELAVET KETCHUP!
-
Hak løget groft og pres hvidløget.
-
Varm en gryde op med olien og svits begge dele i et par minutter.
-
Hvis din blender ikke er super god, så skolder du tomaterne og fjerner skindet. Ellers kan de sagtens blendes i stykker.
-
Imens hakker du tomaterne og æblerne, som du tilsætter sammen med resten af ingredienserne.
-
Lad det koge ved lavt blus under låg i en times tid.
-
Hvis du mener det er for flydende, så lader du det koge uden låg indtil det er reduceret til den ønskede konsistens.
-
Herefter blender du det og lader det køle af.
Tilbehør
-
Lun brødet, hak rødløget og klip karsen udover.
-
Anretning kan du læse om i indlægget.
Meeeen – når jeg er hjemme og tilfældigvis er i sommerhus, hvor vi har nogle lokale som producerer naturkød, så gør jeg gerne lidt mere ud af min hotdog. Det behøver slet ikke være så omfattende, som det kan lyde. Til denne lynsylter jeg lidt sommerkål, laver en “quick and dirty” remoulade og en hjemmelavet ketchup. Det hele toppes med finthakket rødløg og karse.
Jeg har brugt nogle vildt lækre pølser fra Rosenbeck Frilandskød, som har et lækker udvalg. Dette er deres “Griller” – men de har også fx “Brisket“, som er et virkelig godt bud. Hvis du er omkring Sjællands Odde, så kan Birkemose Gård anbefales.
Så skal der bygges! Start med bunden, hvor du skærer som vist på billedet. Læg kål i bunden, så pølsen som du topper med ketchup, remoulade og hakket rødløg samt karse.
Håber det har givet lidt inspiration, hvis du har en lækker rødvin til som fx Rustenberg, så gør det bestemt ikke noget….
2 Comments
Pingback: Super Bowl: Short ribs hotdogs med coleslaw
Pingback: Opskrifter til Super Bowl