Super Bowl LVI er Super Bowl nr. 56, hvor to teams møder hinanden i et brag af en kamp, hvor næsten hele verden kigger med på den store finale. Datoen for Super Bowl 2022 er den 14. februar, og det afholdes på SoFi Stadium i Inglewood, Californien. Super Bowl Sunday er en uofficiel helligdag i USA, hvor rigtig mange nyder dagen med lækre snacks, masser af snasket mad, hvor der ofte er burgere, hotdogs, nachos og andre lækkerier på menuen. Jeg har samlet en række opskrifter, som er perfekte til en Super Bowl Søndag, hvor du har behov for masser af kalorier for at holde dig kørende.

Reelt kan du spise stort set alt til Super Bowl, da du er tvunget til at følge den amerikanske tid, hvor kampen typisk startes omkring 00.30 om natten dansk tid. Derfor er dag og nat vendt op og ned, og dermed er der ingen regler, der gælder. Jeg har inddelt opskrifterne i “snacks”, “hovedretter” og desserter”. Ofte løber kampen over adskillige timer, da tiden tit stoppes, da der desværre skal bankes reklameblokke af så ofte som muligt. Hvis du vil læse nogle sjove og vilde facts om Super Bowl, kan du læse artiklen “11. fact om Super Bowl Sunday“.

Snacks til Super Bowl

Snacks er et must til Super Bowl, faktisk indtages det i enorme mængder, og det anslås, at der på denne dag spises intet mindre end 14 tons chips og 3,6 tons guacamole. Så meget behøver du ikke indtage naturligvis 😀 Nachos er sygt lækkert og holder dig kørende ret længe.

Opskrifter til Super Bowl
Nachos med ost, oksekød, chili, ostesauce og creme fraiche…

Hovedretter til Super Bowl

Der er mange gode bud til hovedretter, som kan nydes til Super Bowl. Jeg har listet dem i forskellige kategorier, hvor der er kylling, hotdogs og burgere. Nogle af retterne er ret store, så du kan med fordel fx lave færre hotdogs og nøjes med en mindre portion “Kentucky Fried Chicken” og så slutte af med en burger – lige meget hvad, er der mæthedsgaranti.

Fried chicken til Super Bowl

Opskrifter til Super Bowl
“Kentucky Fried Chicken…”

Hotdogs til Super Bowl

Hotdogs er også en populær spise til Super Bowl. Faktisk så populær at der indtages omkring 16.000 stk. på denne dag. Det hele skylles ned med omkring 117.000 øl, som der også købes på dagen. Her er der bud på hotdogs, hvor den ene er med chili og ost og den anden i bedste “gourmetstil” med masser af hjemmelavede lækkerier.

Burgere til Super Bowl

På denne aften laves der ofte den kendte Roethlis-burger, som er opkaldt efter quarterback Ben Roethlisberger, som blev hyldet verden over, da Pittsburgh vandt over Seattle i Super Bowl i 2006. Burgeren blev på rekordtid utroligt populær og laves i dag over hele verden. Den kan også købes i forskellige diners og restauranter i USA, hvor fx Peppi’s sælger den til 7 dollars, hvilket skyldes, at Ben Roethlisberger havde nr. 7. Der er også andre gode muligheder, som jeg har listet her:

Dessert til Super Bowl

Der skal også dessert til og masser af sukker for at holde den kørende til langt ud på natten og måske til næste morgen. Det er vigtigt, at der er rigeligt med energi. Donuts er også en populær spise i USA, og de kan sagtens laves forud, hvor de sættes til at hæve og friteres kort, inden de skal serveres. De belgiske vafler skal helst spises med det samme, læg mærke til at de også indgår i opskriften Super Bowl Menu: “Chicken and Waffles”.

Opskrifter til Super Bowl
Klassiske donuts med sukker…

Håber det giver inspiration til en omgang lækkerier til Super Bowl…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar