Gå til opskrift

Short ribs er egentlig ”tværreb”, som fortsat er en billig udskæring, der tilberedt på den rigtige måde er en fantastisk spise. Denne opskrift er inspireret af mit store idol ”Matty Matherson”, som jeg elsker at se lave mad. Short ribs kan laves til ”short ribs hotdogs” eller som en ”short ribs burger”, hvor begge med fordel kan serveres med en god coleslaw.

Denne opskrift kræver tålmodighed, men når det så er sagt, så er den utrolig nem at lave – faktisk vil jeg sige, at den næsten laver sig selv. I videoen kan du se, hvordan Matty laver den, jeg har en lidt anden tilgang. Han laver en “sofrito”, som giver god mening, men efter at have prøvet begge metoder, så er det faktisk lige så nemt at tilføje det hele, som jeg gør.

Elsker der hvor han taber et tværreb 😂

Super Bowl: Short ribs hotdogs med coleslaw

Short ribs hotdogs med coleslaw

Ret: Hjemmelavet Junkfood
Køkken: Amerikansk
Keyword: Hotdogs, Shortribs, Shortribshotdogs, Tværreb
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Short ribs eller tværreb er en billig udskæring, som med rette tilberedning bliver en lækker spise. Denne er langtidsbraiseret i øl og serveret i en hotdog.

Udskriv

Ingredienser

Tværreb

  • 4 stykker tværreb af ca. 300 gram
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. grøn peber
  • 1 stk. stort løg
  • 1 stk. hel rød chili
  • 1 liter oksefond
  • 1 dåse mørk øl
  • 1 stk. tepose
  • 5 stk. laurbærblade
  • 10 stk. peberkorn
  • 2 spsk. BBQ sauce
  • 1 spsk. HP sauce
  • Salt og friskkværnet peber

Coleslaw

  • 1/4 stk. spidskål eller hvidkål
  • 1 stk. stort løg
  • 1 bundt persille
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. vineddike
  • ½ tsk sellerisalt
  • ½ tsk sukker
  • Friskkværnet peber

Short ribs hotdogs

  • 4 brioche hotdogbrød eller evt. hjemmelavede
  • 3 spsk. kød
  • Coleslaw

Sådan gør du

Tværreb

  1. I en tykbundet gryde – gerne af støbejern – tilsætter du olien.

  2. Giv nu tværrebene salt og peber.

  3. Svits tværrebene ved høj varme på alle sider i ca. 1 min. på hver side.

  4. Imens rengør og skærer du grøntsagerne ud i mindre stykker.

  5. Når tværrebene har fået en god farve, så tilføjer du alle grøntsagerne.

  6. Svits dem grundigt.

  7. Tilsæt nu øl og oksefond så det dækker kødet.

  8. Læg laurbær og peberkorn i en tepose og kom den i.

  9. Nu skal det simre i 4 timer, eller du kan sætte det i ovnen ved ca. 160 grader i 4 timer.

  10. Efter 4 timer, bør kødet være smeltende mørt, ellers giver du det 30 min mere.

  11. Fisk kødet op, si massen/væsken over i en mindre gryde.

  12. Reducer væsken ned til ca. 3-4 dl.

  13. Pluk kødet fra benene og tilsæt det i væsken/sovsen.

  14. Tilsæt BBQ sauce og HP sauce.

  15. Smag den til med salt og peber.

Coleslaw

  1. Snit kål og løg fint.
  2. Hak persille.
  3. Bland en marinade af resten af ingredienserne.

  4. Hæld den over din coleslaw.

  5. Lad det trække på køl indtil det skal bruges.

Short ribs hotdogs

  1. Rist brødene i ovnen i ca. 5 min.

  2. Tilsæt kød og top med coleslaw.
  3. Server en god øl til.
Super Bowl: Short ribs hotdogs med coleslaw
Tværreb efter 5 minutter i gryden
Super Bowl: Short ribs hotdogs med coleslaw
Ses om 4 timer

Når jeg har god tid – hvilket desværre efterhånden er sjældent, så laver jeg hjemmelavede pølsebrød. Hvis du ikke har overskud og tid til det, så kan du købe de bedste, du kan opdrive. Min lokale bager laver fx nogle, som er absolut glimrende.

Super Bowl: Short ribs hotdogs med coleslaw
Så er det bare at gå i krig

Håber du synes om opskriften, hvis du gerne vil have mere, så er der både fiskehotdog og gourmethodog på bloggen også – masser af mad.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

3 Comments

  1. Lækker opskrift, som jeg dog vil prøve at lave som hele glacerede ribs med triple cooked chips og coleslaw til. Hvad ville du servere at drikke dertil?

    • Så har du en drømme ret må jeg sige – jeg ville enten drikke en oversøisk Cabernet Sauvignon eller en kold øl 🙂

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift