Okay – det her er en vild cocktail! Det er den perfekte kombination af min barndom og min passion. Det kræver lidt forklaring, som du kan læse om i artiklen. Inden da så tillad mig at præsentere “The Highland Park Eggnog”, som er en cremet julecocktail, som lavet med Highland Park 12 års whisky og serveres med revet muskat – den fungerer også fremragende som en “dessert-cocktail”.
Nå, tilbage til barndommen. Da jeg var en bette knægt, så elskede jeg, når min Far lavede hjemmelavet koldskål. Han piskede en 4-5 æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker. Det blev det til den skønneste “æggesnaps”, som efterfølgende fik tilsat kærnemælk. Kærnemælken i sig selv var jeg ikke super pjattet med, men jeg var utrolig glad for både koldskålen og æggesnapsen, som jeg fik lov til at smage i rigelige mængder. Præcis denne æggesnaps kan du tilsætte ret store mængder whisky og dermed få en fremragende cocktail – derfra min passion, som jo er perfekt at matche med barndommen.
En lille detalje jeg endelig ikke må glemme – nu er det mere end 30 år siden, så dengang var der faktisk risiko for salmonella, men min Far mente, det var gammel overtro, så det tog han ikke så tungt. Jeg overlevede også og er stolt og glad for, at denne opskrift kan tilegnes ham – den her er til dig Far.
Julecocktail: The Highland Park Eggnog
Den ultimative cocktail, som er perfekt til dig, som elsker whisky, og dig, som elsker cocktails – den er fyldig, cremet og med en skøn smag af whisky.
Ingredienser
- 3 stk. æggeblommer
- 60 gram sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 5 cl. Highland Park 12 års whisky
- Revet muskatnød
- Revet mørk chokolade
- 1 stor isterning
Sådan gør du
-
Pisk blommer, sukker og vaniljesukker indtil sukkeret er opløst – det tager ca. 10 min.
-
Når æggesnapsen er helt glat – mærk mellem fingrene om du kan mærke kornene, hvis ikke er den klar.
-
Tilsæt nu whiskyen og vend det sammen – pisk ikke i det, så mister den luften. Vend det sammen med en ske.
-
Nu kan du lade det køle i 30 min eller servere det med det samme over en stor isterning.
-
Riv muskat og chokolade over.
Resultatet er en cremet, fyldig, dyb cocktail, hvor du tydeligt kan smage whiskyen igennem – det er en fremragende cocktail, som du dog ikke kan drikke to af. Hvis du har et selskab på besøg, som ikke er så meget til hverken whisky eller cocktails, så vil jeg godt garantere, at de kan lide denne.
God fornøjelse og glædelig jul.