Reklame: Jeg er i fuld gang med et lille madpakke-tema i samarbejde med Netto, hvor jeg forsøger at lave madpakker i øjenhøjde, minimere madspild og se om det er muligt, at bruge lidt mindre kød. I dag har jeg lavet grove pita brød med falafel, som dog ikke er hjemmelavet – men det er vildt lækker! Dertil en myntedressing på SPIR og lavet en lynhurtig kålsalat til. Der er sparet på både kød og mælkeprodukter, hvilket primært skyldes, at min største pige er laktoseintolerant – hvilket miljøet også nyder godt af. Håber det giver inspiration til en hurtig og velsmagende madpakke – god fornøjelse…

Gå til opskrift

Madpakketema - Madpakkedag 4: Grov pita med falafel, myntedressing og kålsalat
Falafel – dog ikke hjemmelavet men fra SPIR…
Madpakketema - Madpakkedag 4: Grov pita med falafel, myntedressing og kålsalat

Madpakketema – Madpakkedag 4: Grov pita med falafel, myntedressing og kålsalat

Ret: Madpakke
Køkken: Egyptisk
Keyword: Falafel, Pita
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1 barn
Forfatter: Familiefaren

Her får du opskrift på grov pita med falafel, myntedressing på SPIR uden mælk samt en lynhurtig råkost med citron og appelsinsaft – perfekt til madpakken!

Udskriv

Ingredienser

Myntedressing

 • 4 spsk SPIR yogurt
 • 1 stor håndfuld mynte
 • 1 tsk. Citronsaft
 • Salt og friskkværnet peber

Pita og kålsalat

 • 1 stk. grov pita
 • 5-6 stk. falafler
 • 1 lille håndfuld spidskål
 • 1 stk. gulerod
 • 1 spsk. appelsinsaft
 • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

Myntedressing

 1. Hak myntet fint.
 2. Tilsæt det sammen med yogurten.
 3. Tilsæt citron og smag til med salt og peber.

Pita og kålsalat

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og sæt falaflerne ind i 10 min. De virker underligt at varme dem først, men hvis de ikke bliver sprøde er det lidt kedelige dagen efter.
 2. Lad dem køle af.
 3. Snit spidskål fint og riv guleroden.
 4. Tilsæt appelsin og citronsaft.
 5. Vend det godt sammen.
 6. Halver pitaen og tilsæt kålsalat, falafel og et par gode skefulde myntedressing.
Madpakketema - Madpakkedag 4: Grov pita med falafel, myntedressing og kålsalat
Vinterkål kan udskiftes så det passer med årstiden…

Jeg har en tilståelse – første gange jeg købte SPIR tænkte jeg faktisk lidt, at det var noget underligt noget. Vaner skal brydes og vores hjerne er indrettet på en lidt finurlig måde. Min motivation var primært min datter, som ikke kan tåle mælk. Hun elsker dog is og ris alamande og vil gerne have dressing hvilket betyde hendes lille sind bliver splittet. Vil du nyde i 5 min og så have ondt i maven den næste time? Sjældent vælger hun det første. Dog må jeg erkende, at produktet fungerer ret godt. I en blindsmagning med en cremefraiche med samme fedtproducent tror jeg ikke, at jeg kunne smage forskel. Videre er der jo den bonus, at det er godt for miljøet.

Madpakketema - Madpakkedag 4: Grov pita med falafel, myntedressing og kålsalat
Lynhurtig myntedressing… Hvis den kan trække lidt bliver den endnu bedre…
Madpakketema - Madpakkedag 4: Grov pita med falafel, myntedressing og kålsalat
Madpakken på dag 4 – Grov pita med falafel og myntedressing på SPIR…

Min motivation for at lave falafel i en “quick and dirty” udgave kom faktisk efter jeg havde lavet dem fra bunden, hvor mine piger var ret vilde med dem. Ugen efter var der lidt for meget pres på så jeg valgte at forsøge mig med Nettos færdigudgave, som tøserne var lige så vilde med. Nogle gange synes jeg nemlig det er okay, at ikke alt laves fra bunden, det må også godt være nemt – navnlig når man er “Mr. Napkin Head” og i de lige uger er alenefar.

Håber det give inspiration til endnu en madpakke til de små eller måske til de ældre?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift