Du har muligvis set de knasende sprøde kartofler bagt med parmesan, som bruges som snacks, og som er vildt populære lige for tiden? Jeg har lavet en udgave, hvor det er gulerødder i stedet, de bliver lige så sprøde og lækre, og så er de lidt mere sødmefulde. Derfor er den dressing, jeg har lavet som et godt match dertil, lidt mere syrlig og krydret – god fornøjelse.
I en tid hvor priserne er på himmelflugt, så er det rart med nogle opskrifter, hvor fx kød kan undlades. Denne ret kan laves for et beskedent beløb og fungerer perfekt som en hjemmelavet snack, måske som alternativ til pommes frites. Hvis du vil have mere inspiration til snacks med grøntsager, så findes der også opskrift på bagt blomkål med sesam og hvidløgsdressing og opskrift på “Barbeque Buffalo Blomkålssnacks”.
Videoen siger næsten det hele – gulerødderne er knasende sprøde, fyldt med smag og krydderier. Retten fungerer helt perfekt som en snack, og så vil jeg nok anbefale at servere noget bagefter. Hvis du vil bruge den som tilbehør, så er kylling eller fisk meget oplagt. Hvis du skal lave den til flere, så kan du fx bruge en bradepande (gerne med slip let overflade) så kan der nemlig være flere gulerødder.
Opskrift på parmesanbagte gulerødder med cremet dressing
Opskrift på knasende sprøde og smagsrige gulerødder. Perfekt som snack eller som tilbehør til fx kylling eller fisk. Tager ca. 20 min at lave.
Ingredienser
Bagte gulerødder
- 8 mellemstore gulerødder de mellemstore lange bliver flottest – men alle fungerer
- 2 tsk. olivenolie
- 150 gram parmesan
- 1 tsk. tørret oregano
- 3-4 vrid peber
- 1 lille bundt persille
Dressing
- 3 spsk. creme fraiche
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. BBQ-sauce
- Saften af ½ citron
Sådan gør du
Bagte gulerødder
-
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
-
Skræl gulerødderne – skær dem i ca. 3 cm skrå stykker.
-
Der skal være så meget “overflade” på gulerødderne som muligt.
-
Pensl et stort ildfast fad med olien.
-
Riv parmesanen fint og tilsæt oregano og peber.
-
Drys det nu ud i bunden af fadet, den skal være helt dækket og gerne i et pænt jævn lag.
-
Hvis der mangler lidt, så tilføjer du ekstra.
-
Placer nu gulerødderne så de ligger side og side. De skal ligge tæt.
-
Pas på ikke at mase dem for hårdt ned, hele ideen er, at parmesanen danner en sprød skorpe.
-
Sæt dem nu i ovnen i ca. 20 min.
-
Tag dem ud og lad dem køle lidt af, så sætter parmesanen sig gerne.
-
Nu skal de faktisk skæres lidt fri enten med en paletkniv eller en kniv.
-
Fortvivl ikke hvis lidt af parmesanen falder af.
-
Læg dem i en skål og drys lidt hakket persille over.
Dressing
-
Bland alt sammen og lad det trække indtil gulerødderne er færdige
Det vigtigste ved opskriften er, at parmesanen når at sætte sig fast til gulerødderne, hvilket er lidt kunsten i retten. Sørg derfor at tjekke et par stykker, når de er færdige. Hvis ikke, så giver du dem 5 min mere. God fornøjelse.
1 Comment
Pingback: Opskrift på sunde nachos på blomkål med avocado, tomat, syltede løg og chili-mayo