Gå til opskrift

Kogt blomkål er ikke det mest inspirerende, der findes, men det er der heldigvis utrolig mange andre retter med blomkål, som er. Denne er inspireret af nachos med ost, som du sikkert kender, men den er en del sundere – den indeholder ganske vist ost, men resten er til den sunde side. Du får helt enkelt “nachos”, som smager af en million men i den sunde udgave.

Det bedste ved denne ret er, at du kan spise den med god samvittighed. Den indeholder masser af grøntsager, kun lidt ost og en smule kalorier. Den er videre vegetarisk, så du gør også noget godt for samfundet, faktisk er den en kæmpe win-win! Du kan erstatte de sorte bønner med fx kidneybønner eller lignende – kan du slet ikke udstå bønner, så kan de også undlades, men de mætter og ærligt, du lægger ikke mærke til dem – promise!

Opskrift på sunde nachos på blomkål med avocado, tomat, syltede løg og chili-mayo
Opskrift på sunde nachos på blomkål med avocado, tomat, syltede løg og chili-mayo

Opskrift på sunde nachos på blomkål med avocado, tomat, syltede løg og chili-mayo

Ret: Aftensmad, Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bagt blomkål, Blomkål
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på sunde "nachos", hvor der er brugt blomkål i stedet for nachos. De bages med bønner, ost, tomater, avocado, persille og chili-mayo.

Udskriv

Ingredienser

Blomkål

  • 1 stk. blomkål
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 spsk. allround krydderi
  • 1 tsk. stødt chili
  • ½ tsk. salt
  • 5 vrid friskkværnet peber
  • 1 spsk. jomfruolivenolie

Fyld

  • 1 dåse sorte bønner fx fra Rema1000
  • 1 pose revet ost
  • 1 stk. avocado
  • 8 stk. cherrytomater
  • 2 spsk. syltede jalapenos
  • 1 stk. rødløg
  • 3 spsk. rødvinseddike
  • ½ bundt persille
  • 2 spsk. chili-mayo

Sådan gør du

Blomkål

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Fjern stokken fra blomkålet.
  3. Pluk buketterne af.
  4. Bland krydderierne sammen.
  5. Vend dem rundt i blomkålsbuketterne og bland det hele i en skål med olivenolien.

  6. Hæld det i et ildfast fad eller en lille bradepande.

  7. Sæt det i ovnen i 25 min.

  8. Imens laver du fyldt klar.
  9. Når de 25 min. er gået, tager du blomkålen ud.

  10. Tilsæt bønner og revet ost over dem.

  11. Sæt dem i ovnen igen i 5 min.
  12. Herefter tilsætter du tomat, jalapenos, avocado, rødløg og lidt chili-mayo.

  13. Slut af med hakket persille.
  14. Velbekomme.

Fyld

  1. Snit rødløget fint – enten på mandolinjern eller i hånden.
  2. Læg dem i en skål og tilsæt rødvinseddike og lidt salt.

  3. Sæt dem på køl til de skal bruges.
  4. Skyl bønnerne.

  5. Skær tomaterne ud i mindre stykker.
  6. Skær avocado ud i mindre stykker.

Hvis du vil have mere inspiration har jeg også lavet en opskrift på “Barbeque Buffalo Blomkålssnacks” og en opskrift på bagt blomkål med en sticky BBQ-sauce og forårsløg – begge er fremragende og noget helt andet end denne opskrift. Er det slet ikke nok, så har jeg også lavet en opskrift med bagte gulerødder med parmesan og cremet dressing.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift