Gå til opskrift

Portobellosvampe er tætte i strukturen og næsten kødfulde. De kan med fordel fyldes, da de er ret store, og vendes de på hovedet, og fjernes stokken, så er de perfekte som en skål. I denne opskrift fyldes de med en lækker tomatsauce, ost og gremolata, som til sidst serveres i en blød briochebolle – håber du synes om den – jeg vil gerne garantere, det er verdens bedste vegetarburger!

Ærligt – jeg holder af en klassisk cheeseburger med en stor saftig bøf eller et smut på McDonalds – faktisk har jeg selv lavet nogle hjemmelavede “McDonaldsburgere” – men pointen er, at en burger også kan være utrolig lækker uden kød, hvis du bare gør noget ud af fyldet.

Opskrift på
Det ligner en bøf ikke?

Portebellosvampe er nemme at arbejde med, de er ret tørre, og så svinder de faktisk ikke ret meget under tilberedningen. De indeholder ingen fedt og meget få kulhydrater, men de har masser af proteiner, kostfibre, B- og K-vitaminer.

Opskrift på "Portobelloburger" - den saftigste vegetarburger der findes

Opskrift på “Portobelloburger” – den saftigste vegetarburger der findes

Ret: Aftensmad
Køkken: dansk
Keyword: Burger, Portebellosvampe, Vegetar
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du opskrift på den lækreste vegetarburger med panerede og bagte Portobellosvampe fyldt med tomatsauce, ost og gremolata.

Udskriv

Ingredienser

Portebelloburger

  • 1 stk. æg
  • 100 gram panko
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 2 stk. Portebellosvampe
  • 2 stk. briocheboller
  • ½ portion tomatsauce fra denne opskrift
  • To små håndfulde revet ost – fx en Gouda eller en Vesterhavsost
  • To håndfulde feldsalat
  • 2 spsk. chilimayo

Gremolata

  • ½ bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk. citron økologisk
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Portebelloburger

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Rens svampene ved at børste evt. skidt af.
  3. Fjern stokken.
  4. Pisk ægget sammen i en skål.
  5. Bland krydderirer og panko sammen i en anden skål.

  6. Vend Portobellosvampene i æg og så i pankoblandingen.

  7. Gentag processen, så de bliver dobbeltpanerede.

  8. Sæt dem i ovnen i ca. 20 min.
  9. Fyld dem med tomatsauce og ost.

  10. Sæt dem i ovnen igen og giv dem ca. 5 min. mere.

  11. Imens gør du bollerne klar.
  12. Varm dem enten i ovnen de sidste 2 min eller på en pande.
  13. På underbollen og overbollen tilsætter du en god skefuld chilimayo.

  14. Læg så en håndfuld feldsalat på.

  15. Læg nu Portobellosvampen og en god skefuld gremolata på og så lukker du burgeren.

  16. Velbekomme.

Gremolata

  1. Hak persille og riv hvidløg.

  2. Riv skallen af citronen.

  3. Bland det hele sammen og giv det lidt salt og friskkværnet peber
Opskrift på
Verdens lækreste burger!

Hvis du vil have mere inspiration til vegetarretter, er der også opskrift på farsbrød med bagte hasselnødder og svampe og den bedste opskrift, der findes på lækker og hurtig vegetarlasagne med spinat og hytteost.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift