Gå til opskrift

Jeg laver rigtig mange grøntsager hjemme for tiden – først var det blomkål, hvor jeg både lavede dem bagte og friterede, så var det gulerødder og senest et remake af den skønne ratatouille – hvilket var et kæmpe hit. Nu er det auberginer, som smager guddommeligt, hvis de er lavet korrekt – denne version tager ca. 25 min at lave, den er sund, cremet og lækker – what’s not to like?

Jeg vil gerne tilstå, at jeg så denne på TikTok, som så meget andet, dog lavede de den ikke helt sådan her – videre så kom der lidt justeringer på, som fx tider – lidt sjovt, at den slags ofte undlades, når det skal gå hurtigt. I denne opskrift er der alt, hvad du har brug for. Hvis du gerne vil servere noget dertil, så kan det være stort set alt – grillet fisk, kyllingebryst, oksekød eller en steak.

Opskrift på bagte auberginer med tomatsauce og ost
Snittet og krydret
Opskrift på bagte auberginer med tomatsauce og ost

Opskrift på bagte auberginer med tomatsauce og ost

Ret: Aftensmad, Grøntsager
Køkken: Italiensk
Keyword: Aubergine, Grillede grøntsager, Grillet aubergine, Vegetar
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

 • 2 stk. auberginer
 • 2 spsk. italiensk krydderiblanding
 • 2 spsk. olivenolie
 • 250 ml. færdig tomatsauce
 • 1 stk. mozzarella
 • 6 stk. cherrytomater
 • 100 gram parmesan
 • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 220 grader.

 2. Del auberginerne på langs.

 3. Snit dem i kryds.

 4. Tilsæt krydderi og olie.

 5. Bag dem i 45 min – de skal være bløde indeni.

 6. Tilsæt 3 spsk. tomatsauce på hver.

 7. Skær cherrytomaterne i mindre stykker.

 8. Fordel dem over auberginerne.

 9. Fordel mozzarellaen over auberginerne.

 10. Tilsæt revet parmesan
 11. Sæt auberginerne tilbage i ovnen i 5 min
 12. Tilsæt frisk basilikum – enjoy 👌
Opskrift på bagte auberginer med tomatsauce og ost
Efter en tur i ovnen
Opskrift på bagte auberginer med tomatsauce og ost
Klar til en skøn aften

Håber du synes om opskriften, der er flere vegetariske opskrifter på bloggen.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift