Jeg laver rigtig mange grøntsager hjemme for tiden – først var det blomkål, hvor jeg både lavede dem bagte og friterede, så var det gulerødder og senest et remake af den skønne ratatouille – hvilket var et kæmpe hit. Nu er det auberginer, som smager guddommeligt, hvis de er lavet korrekt – denne version tager ca. 25 min at lave, den er sund, cremet og lækker – what’s not to like?
Jeg vil gerne tilstå, at jeg så denne på TikTok, som så meget andet, dog lavede de den ikke helt sådan her – videre så kom der lidt justeringer på, som fx tider – lidt sjovt, at den slags ofte undlades, når det skal gå hurtigt. I denne opskrift er der alt, hvad du har brug for. Hvis du gerne vil servere noget dertil, så kan det være stort set alt – grillet fisk, kyllingebryst, oksekød eller en steak.

Ingredienser
- 2 stk. auberginer
- 2 spsk. italiensk krydderiblanding
- 2 spsk. olivenolie
- 250 ml. færdig tomatsauce
- 1 stk. mozzarella
- 6 stk. cherrytomater
- 100 gram parmesan
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 220 grader.
-
Del auberginerne på langs.
-
Snit dem i kryds.
-
Tilsæt krydderi og olie.
-
Bag dem i 45 min – de skal være bløde indeni.
-
Tilsæt 3 spsk. tomatsauce på hver.
-
Skær cherrytomaterne i mindre stykker.
-
Fordel dem over auberginerne.
-
Fordel mozzarellaen over auberginerne.
-
Tilsæt revet parmesan
-
Sæt auberginerne tilbage i ovnen i 5 min
-
Tilsæt frisk basilikum – enjoy 👌


Håber du synes om opskriften, der er flere vegetariske opskrifter på bloggen.