I udkanten af Viborg op mod Hald Sø finder du den hyggelige og meget idylliske Niels Bugges Kro. Den er efter min mening i toppen, når det kommer til overnatningsmuligheder i Danmark. Niels Bugges Kro er en lille oase, som ligger få kilometer fra Viborg. Jeg besøgte den for anden gang for ganske nylig, efter at jeg var i Viborg – her kan du læse om mit ophold.

Niels Bugges Kro er en gammel kro, som er indviet helt tilbage i 1872. Dengang hed den muligvis Bækkelund Kro og var ikke et videre populært sted, men rejsende kunne dog få stillet deres sult og en seng at sove i. I 1936 skiftede den navn til Niels Bugges Kro og har siden da skiftet ejere og køkkenchefer en hel del gang. Ægteparret Gitte og Poul Nielsen overtog i midten af 1980’erne Niels Bugges Kro. De begyndte at ændre maden i køkkenet til noget bedre, end det tidligere havde været. I 2014 blev kroen optaget i den svenske gastronomiguide “White Guide” og opnåede i både 2015 og 2016 anerkendelse i guiden. Jeg besøgte dem i 2016 og var meget imponeret over niveauet.

I slutningen af 2016 blev den nyuddannede kok fra Michelinrestauranten Studio at the Standard i København, Mads Emtkær Jensen, ansat som ny køkkenchef på Niels Bugges Kro. I 2018 blev kroen overtaget af en investorgruppe, som renoverede kroen. I dag står den helt nyrenoveret i enkelt nordiskinspireret stil.

Monopolet sover på: Niels Bugges Kro

Niels Bugges Kro har 6 værelser, som starter ved 1250 kr. og slutter ved 1650 kr. Det er for to personer, og morgenmad er mulig at bestille for 175 kr. pr. person. Altså skal du regne med at betale 1550 – 1950 kr. alt efter hvilket værelse, du vælger, og naturligvis om du vil have morgenmad. Det sidste vil jeg klart anbefale, men det vender vi tilbage til. Værelserne er alle flot indrettede, og der er god plads. Jeg har både boet på “Værelse 3” og “Værelse 5” – selv om det sidste er det dyreste og har udsigt over Hald Sø, så nød jeg virkelig det første grundet muligheden for at benytte den store tagterrasse, som bogstaveligt talt ligger inde i Hald Skov.

Monopolet sover på: Niels Bugges Kro
“Værelse 3” på Niels Bugges Kro…

I skovens dybe stille ro

Jeg synes, videoen taler for sig selv, det er nemlig præcis, hvad der er på Niels Bugges Kro – der er fredfyldt og selv jeg, som er elendig til at geare ned, formår faktisk at slappe af. Sørg for at komme i god tid, så du har mulighed for at gå en lille tur rundt om Hald Sø.

Hald Sø overfor Niels Bugges Kro…

Slut af på dit værelse fx med en GT eller en øl fra baren. Niels Bugges Kro har et glimrende udvalg, og der er også mulighed for at bestilles snacks. Vi nød en GT og fik en omgang hjemmelavet flæskesvær med en lækker dip samt hjemmelavede salt and vinegar-chips. En GT koster 95 kr. og 0,5 liter øl, som jeg vist nok husker var fra Møn, koster 55 kr. Vores snacks var på husets regning – rigtig god stil, men det havde de nu ikke behøvet 😊

Monopolet sover på: Niels Bugges Kro
GT og snacks på terrassen …

Du bliver sendt af sted fra kroen efter et lækkert morgenmåltid, og der er rigeligt med lækkerier. Lige som du sætter dig, spørger tjeneren, om der ønskes scrambled eggs – og ja, det gør der naturligvis. Imens du venter, kan du så starte med yoghurt med hjemmelavet mysli og friske bær, men hold igen for der er meget mad.

Morgenmaden på Niels Bugges Kro…

Der er appelsinjuice og en god kaffe og dertil hjemmebagt rugbrød, rundstykker og croissants, hvor der er forskellige oste og pålæg til. Hvis du mangler lidt sødt, så er der også Nutella.

Monopolet sover på: Niels Bugges Kro
Vores lækre morgenbord…

Jeg kan varmt anbefale Niels Bugges Kro og mener, det er ét af de bedste steder i Danmark. Det skyldes tre ting: den smukke skov og idylliske stemning, den gode og nærværende betjening og det faktum, at jeg kan komme ned i gear – så kan alle nemlig…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...