Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på hokkaido med chili og kokosmælk
Græskarsuppe "Fri-uge" Hovedret Suppe Ulige Uge Vegetar

Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på hokkaido med chili og kokosmælk

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Vi er gået i efterårsmode, hvor retter som græskarsuppe er noget af det bedste jeg ved. Jeg laver den altid på hokkaido græskar og gerne med masser af krydderurter, ingefær, chili og kokosmælk. Denne version har jeg lavet “thai-inspireret” da jeg holder af de muligheder det giver – og så elsker jeg det varme kick jeg får på en kølig efterårsdag. Her får du en opskrift som er nem og utrolig velsmagende – god fornøjelse…

Jeg har lavet utrolig meget græskarsuppe de sidste mange år. Jeg har lavet den med fløde og bacon, som bliver en voldsom men meget velsmagende udgave. Derfor er jeg gået mere over til denne udgave med ingefær, chili, citrongræs, kokoksmælk og koriander. Hvis du ikke kan lide koriander så undlader du bare og bruger fx thaibasilikum eller persille….

Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på hokkaido med chili og kokosmælk

Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Græskarsuppe, Hokaidosuppe, Suppe
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer

Her får du en "thai-inspiereret" græskarsuppe med kokusmælk, ingefær, chili og masser af varme. Den er lavet på hokaido og er en perfekt efterårsret.

Udskriv

Ingredienser

  • 1 græskar på 4-5 kilo
  • 2 rødløg
  • 2 stengler citrongræs
  • 5 kaffir limeblade
  • 1 rød chili
  • 1 lille klump ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 2 bouillon terninger af grøntsag
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 bund frisk koriander
  • 2 spsk fishsauce
  • 2 spsk lime
  • 2 spsk oliven olie til stegning
  • Brød efter eget valg som tilbehør

Sådan gør du

  1. Skyld dit græskar rent for jord.
  2. Skær dit græskar ud.
  3. Et lille trick er, at ud skærer et tyndt stykke af bunden, så det bliver plant med skærebrættet. Så ruller det ikke rundt.
  4. Fjerner indmad med en ske.
  5. Find den største gryde du har.
  6. Skær hvid og rødløg samt chili ud og svits det i sammen med ingefær og citrongræs i 4-5 minutter.
  7. Tilsæt græskarret lidt efter lidt og svits det så godt som muligt. Det er lidt svært for det er meget.
  8. Når det er faldet lidt sammen tilsætter du bouillon og vand så det dækker.
  9. Tilsæt kaffir limeblade.
  10. Lad det nu simre under låg 1 time.
  11. Blend nu suppen på en blender men luk den ikke til, så kommer der tryk og du har græskarsuppen i hele huset.
  12. Alternativ kan du bruge en stavblender, men det er bedst med en rigtig blender.
  13. Tilsæt kokosmælk.
  14. Smag nu suppen til med fishsauce, peber, lime og evt. salt.
  15. Server med frisk koriander, evt lidt ekstra chili på toppen og med brød til.
Brug også skrællen, det fungerer ganske fint…
Arvestykke fra min far – perfekt til at flække et græskar med…
Næsten alt hvad du behøver…
Jeg holder meget af, at det har et godt kick…
Kokusmælk…
Hjemmelavede græskarkerne fungerer bare ikke for mig…
“Thai-inspireret” græskarsuppe…

Håber det har givet inspiration – god tirsdag!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift