Vi er gået i efterårsmode, hvor retter som græskarsuppe er noget af det bedste jeg ved. Jeg laver den altid på hokkaido græskar og gerne med masser af krydderurter, ingefær, chili og kokosmælk. Denne version har jeg lavet “thai-inspireret” da jeg holder af de muligheder det giver – og så elsker jeg det varme kick jeg får på en kølig efterårsdag. Her får du en opskrift som er nem og utrolig velsmagende – god fornøjelse…
Jeg har lavet utrolig meget græskarsuppe de sidste mange år. Jeg har lavet den med fløde og bacon, som bliver en voldsom men meget velsmagende udgave. Derfor er jeg gået mere over til denne udgave med ingefær, chili, citrongræs, kokoksmælk og koriander. Hvis du ikke kan lide koriander så undlader du bare og bruger fx thaibasilikum eller persille….

Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på hokkaido med chili og kokosmælk
Her får du en "thai-inspiereret" græskarsuppe med kokusmælk, ingefær, chili og masser af varme. Den er lavet på hokaido og er en perfekt efterårsret.
Ingredienser
- 1 græskar på 4-5 kilo
- 2 rødløg
- 2 stengler citrongræs
- 5 kaffir limeblade
- 1 rød chili
- 1 lille klump ingefær
- 4 fed hvidløg
- 2 bouillon terninger af grøntsag
- 1 dåse kokosmælk
- 1 bund frisk koriander
- 2 spsk fishsauce
- 2 spsk lime
- 2 spsk oliven olie til stegning
- Brød efter eget valg som tilbehør
Sådan gør du
-
Skyld dit græskar rent for jord.
-
Skær dit græskar ud.
-
Et lille trick er, at ud skærer et tyndt stykke af bunden, så det bliver plant med skærebrættet. Så ruller det ikke rundt.
-
Fjerner indmad med en ske.
-
Find den største gryde du har.
-
Skær hvid og rødløg samt chili ud og svits det i sammen med ingefær og citrongræs i 4-5 minutter.
-
Tilsæt græskarret lidt efter lidt og svits det så godt som muligt. Det er lidt svært for det er meget.
-
Når det er faldet lidt sammen tilsætter du bouillon og vand så det dækker.
-
Tilsæt kaffir limeblade.
-
Lad det nu simre under låg 1 time.
-
Blend nu suppen på en blender men luk den ikke til, så kommer der tryk og du har græskarsuppen i hele huset.
-
Alternativ kan du bruge en stavblender, men det er bedst med en rigtig blender.
-
Tilsæt kokosmælk.
-
Smag nu suppen til med fishsauce, peber, lime og evt. salt.
-
Server med frisk koriander, evt lidt ekstra chili på toppen og med brød til.







Håber det har givet inspiration – god tirsdag!