Gå til opskrift

Vi er gået i efterårsmode, hvor retter som græskarsuppe er noget af det bedste, jeg ved. Jeg laver den altid på hokkaidogræskar og gerne med masser af krydderurter, ingefær, chili og kokosmælk. Denne version har jeg lavet “thai-inspireret” da jeg holder af de muligheder, det giver – og så elsker jeg det varme kick, jeg får på en kølig efterårsdag. Her får du en opskrift, som er nem og utroligt velsmagende – god fornøjelse…

Jeg har lavet utroligt meget græskarsuppe de sidste mange år. Jeg har lavet den med fløde og bacon, som bliver en voldsom men meget velsmagende udgave. Derfor er jeg gået mere over til denne udgave med ingefær, chili, citrongræs, kokosmælk og koriander. Hvis du ikke kan lide koriander, så undlader du det bare og bruger fx thaibasilikum eller persille….

Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på Hokkaido med chili og kokosmælk

Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på hokkaido med chili og kokosmælk

Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Græskarsuppe, Hokaidosuppe, Suppe
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en "thai-inspireret" græskarsuppe med kokosmælk, ingefær, chili og masser af varme. Den er lavet på hokkaido og er en perfekt efterårsret.

Udskriv

Ingredienser

 • 1 græskar på 4-5 kilo
 • 2 rødløg
 • 2 stængler citrongræs
 • 5 kaffir limeblade
 • 1 rød chili
 • 1 lille stykke ingefær
 • 4 fed hvidløg
 • 2 bouillonterninger af grøntsag
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 bundt frisk koriander
 • 2 spsk. fishsauce
 • 2 spsk. lime
 • 2 spsk. olivenolie til stegning
 • Brød efter eget valg som tilbehør

Sådan gør du

 1. Skyl dit græskar rent for jord.

 2. Skær dit græskar ud.
 3. Et lille trick er, at du skærer et tyndt stykke af bunden, så bliver græskarret plant med skærebrættet og ruller ikke rundt.

 4. Fjern indmaden med en ske.

 5. Find den største gryde du har.
 6. Skær hvidløg og rødløg samt chili ud og svits det i sammen med ingefær og citrongræs i 4-5 minutter.

 7. Tilsæt græskarret lidt efter lidt og svits det så godt som muligt. Det er lidt svært for der er meget.

 8. Når det er faldet lidt sammen, tilsætter du bouillon og vand, så det dækker.

 9. Tilsæt kaffir limeblade.
 10. Lad det nu simre under låg 1 time.
 11. Blend nu suppen på en blender men luk den ikke til, så kommer der tryk, og du har græskarsuppen i hele huset.

 12. Alternativt kan du bruge en stavblender, men det er bedst med en rigtig blender.

 13. Tilsæt kokosmælk.
 14. Smag nu suppen til med fishsauce, peber, lime og evt. salt.
 15. Server med frisk koriander, evt lidt ekstra chili på toppen og med brød til.
Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på Hokkaido med chili og kokosmælk
Brug også skrællen, det fungerer ganske fint…
Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på Hokkaido med chili og kokosmælk
Arvestykke fra min far – perfekt til at flække et græskar med…
Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på Hokkaido med chili og kokosmælk
Næsten alt hvad du behøver…
Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på Hokkaido med chili og kokosmælk
Jeg holder meget af, at det har et godt kick…
Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på Hokkaido med chili og kokosmælk
Kokosmælk…
Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på Hokkaido med chili og kokosmælk
Hjemmelavede græskarkerner fungerer bare ikke for mig…
Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på Hokkaido med chili og kokosmælk
“Thai-inspireret” græskarsuppe…

Håber det har givet inspiration – god tirsdag!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift