Denne opskrift så jeg på en reel på Instagram, hvor jeg ofte finder inspiration. Der var dog ingen mål, så jeg måtte mig forsøge mig lidt frem. Af én brieost får du ca. 16 små juletræer, som er nok til 3-4 personer, da de er ret mættende. De er perfekte som snacks, fx til juleaften eller som afslutning på aftenen. De kan også bruges som snacks, hvis du har gæster, som fx hygger på terrassen eller i haven. God fornøjelse.
Det er skønt, når en opskrift som denne virkelig bliver brugt og delt så mange gange. Det er faktisk præcis derfor, at jeg holder meget af at lave opskrifter og dele erfaringer. Noget af den feedback, der er kommet, er, at den måske bliver endnu bedre, hvis man lige skærer noget af det hvide af osten på bagsiden. Det har jeg selv forsøgt, og det er muligt, men “juletræerne” mister så også nemt deres form. Det kan du selv vurdere, om du vil – god fornøjelse.

Ingredienser
- 1 stk brieost rund
- 1 stk knækbrød det gode
- 1 lille håndfuld tørrede tranebær
- 1 lille håndfuld hasselnødder eller pekannødder
- 2 spsk persille
- 2 spsk honning
- 2 tsk balsamico
- 16 stk saltstænger
Sådan gør du
-
Læg alt på nær brie, honning og balsamico på et skærebræt.
-
Hak det grundigt, så du får en ensartet masse.
-
Del nu brien i kvarte, så ottendedele og så på tværs, så du får en lille trekant.
-
Nu blander du honning og balsamico på en tallerken.
-
Så laver du et hul i enden af osten med en madpinchet og stikker en halv saltstang ind, så den bliver til et lille juletræ.
-
Dyb nu "juletræerne" i massen med honning og balsamico og så i nøddeblandingen, hold på osten og ikke på saltstangen, så knækker den nemlig
Du kan se hele videoen fra Instagram her:
Håber du synes om opskriften – den fungerer perfekt i juletiden, men kan også sagtens bruges til weekend, hygge eller som en dessert, hvor du har lavet dem på forhånd, og serverer dem sammen med et godt glas portvin.