Gå til opskrift

Artiklen er skrevet i samarbejde med Prosciutto di Parma og indholder reklame links for Koro Danmark – Du får 5% rabat hvis du benytter koden “Madogmonopolet”

Bruschetta med Prosciutto di Parma er perfekt som forret eller snack, hvis du får gæster eller bare som en omgang lækker hyggemad. Det “italienske brød” er utrolig populært, hvilket skyldes, at det for det første er velsmagende, og for det andet er det vildt nemt at lave – faktisk kan det næsten ikke gå galt. Hvis du gør lidt ekstra ud af det og fx bruger surdejsbrød og langtidsbagte tomater og hvidløg, så løfter du lige retten betydeligt – håber du synes om opskriften.

Jeg står på ingen måde bag denne ret, jeg faldt faktisk bare over den, da jeg var på Instagram og scrollede gennem nogle reels. Dog var den, jeg så, ikke med helt de samme ingredienser – der var nemlig ikke parmaskine med – stor fejl, hvis du spørger mig.

Bruschetta på surdejsbrød med parmaskinke og bagte hvidløg
Bruschetta på surdejsbrød med parmaskinke og bagte hvidløg

Bruschetta på surdejsbrød med parmaskinke og bagte hvidløg

Ret: Forret, Snacks
Køkken: Italiensk
Keyword: Bruschetta, Parma, Parmaskinke, Surdejsbrød
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 15 timer
Samlet tid: 4 timer 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på bruschetta med langtidsbagte tomater og hvidløg serveret på grillet surdejsbrød med parmaskinke, mozzarella og karse.

Udskriv

Ingredienser

 • 200 gram Prosciutto di Parma
 • 100 gram cherrytomater
 • 4 skiver godt surdejsbrød
 • 2 hele hvidløg
 • 5-6 spsk. Ekstra jomfru olivenolie
 • 1 stk. bøffelmozzarella
 • 3 kviste rosmarin
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 120 grader.
 2. Skær bunden af hvidløgene. Det skal være sådan, at du kan presse alle fedene ud, når de er bagte.
 3. Læg hvidløgene og tomaterne i en ildfast fad.

 4. Tilsæt godt med olie, salt, peber og rosmarin.
 5. Giv dem ca. 4 timer – du kan tjekke om hvidløgene er møre.
 6. Når de er ved at være der, så gør du brødet klar.

 7. Hvis du har en grillpande, så varmer du den godt op. Ellers brug en almindelig pande.

 8. Pensl brødet med olie på begge sider.

 9. Rist det grundigt.
 10. Mos nu hvidløget ud på brødet.
 11. Tilsæt så et par stykker parmaskinke.
 12. Fordel bøffelmozzarellaen over.
 13. Tilsæt så tomater og evt. lidt af olivenolien.

 14. Slut evt. af med lidt flagesalt.
Bruschetta på surdejsbrød med parmaskinke og bagte hvidløg
Langtidsbagte tomater og hvidløg

Hemmeligheden i retten her er faktisk hverken parmaskinke, mozzarella eller surdejsbrød, selvom alle disse dele er perfekte – det lille hemmelige trick er hvidløgene, som bliver helt møre, cremede og lækre. De skaber den perfekte spread og bund til bruschettaen.

Bruschetta på surdejsbrød med parmaskinke og bagte hvidløg
Måske verdens bedste bruschetta

Hvis du skal finde en god rødvin dertil, så er der nogle gode bud i denne anmeldelse, hvor der er masser af “spanske vinbomber“, som går glimrende til denne lille snack.

Bruschetta på surdejsbrød med parmaskinke og bagte hvidløg
Måske verdens bedste snack og kombination

Hvis du har lyst til mere inspiration med retter med parmaskinke, så ligger der opskrift på den perfekte omelet med parmaskinke og feta eller luksus ærtesuppe med ristet rugbrød og parmaskinke – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift