Gå til opskrift

Omelet er nemt og lækkert at lave og kan laves både i ovn og på panden. Den kan både laves sund eller rigtig snasket, hvis man er i det humør. Det er én af de retter, som jeg laver oftest, både når jeg er i København i lejligheden, og når jeg er sammen med pigerne i Aalborg. Jeg har efterhånden luret tricket til at lave den perfekte omelet, og det vil jeg gerne dele med dig i denne opskrift, hvor jeg laver den med fetaost, friske urter fra haven, tomat og en skøn Prosciutto di Parma – håber du synes om den…

Det første gange, hvor jeg lavede omelet, så var jeg for utålmodig, og panden var for varm, så bliver den branket i bunden og flydende i overfladen, det duer ikke. Det kræver tålmodighed – du kan se alle tricks længere nede i opskriften.

Opskrift på den perfekte omelet med parmaskinke og feta
Brug en god parmaskinke – fx denne fra Prosciutto…

Tips til den perfekte omelet

  1. Brug olie eller en kombination af smør og olie til stegning, så er du sikker på din omelet slipper.
  2. Brug en god non-stick pande, du kan se nogle gode bud i denne pandetest.
  3. Vær tålmodig med omeletten, det tager omkring 10-15 min., når du bruger 6-8 æg.
Opskrift på den perfekte omelet med parmaskinke og feta

Opskrift på den perfekte omelet med parmaskinke og feta

Ret: frokost
Køkken: dansk
Keyword: Æggekage, Omelet
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Omelet er noget af det nemmeste at lave og kan med lidt tips blive en lækker frokost eller aftensmad – i opskriften er der tip til at lave den perfekte omelet.

Udskriv

Ingredienser

  • 8 stk. økologiske æg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 pakke fetaost
  • 8 stk. cherrytomater
  • 1 håndfuld blandet friske krydderurter – fx purløg persille, dild, løvstikke
  • ½ pakke Prosciutto di Parma
  • 1 lille håndfuld parmesanost
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Pisk æggene grundigt sammen med en gaffel.
  2. Tilsæt salt.
  3. Rist parmaskinken på en tør pande så den bliver sprød.

  4. Sæt det til side.
  5. Skær cherrytomaterne i kvarte
  6. Varm en pande op til middelsvag varme med olivenolie.

  7. Tilsæt æggemassen.
  8. Tilsæt cherrytomat, smuldr fetaost og tilsæt halvdelen af krydderurterne.
  9. Lad den nu stege i ca. 10-12 minutter.
  10. Når det begynder at boble svagt i siderne, er den tæt på at være færdig.

  11. Tjek om du kan ryste panden, så omeletten føles fast, hvis du kan det, er den klar.

  12. Nu kan du vælge, om du vil lukke den eller servere den åben.

  13. Hvis du vil servere den åben, så tilsætter du friskkværnet peber, resten af urterne og parmaskinken.

  14. Hvis du vil have den lukket, så hælder du panden lidt og med en paletkniv af silikone, vipper du den sammen.

  15. Tilsæt nu friskkværnet peber, resten af urterne og parmaskinken.

  16. Server med godt rugbrød til.

Opskrift på den perfekte omelet med parmaskinke og feta
Tilsæt friskrevet parmesanost til sidst…
Opskrift på den perfekte omelet med parmaskinke og feta
Hvis den serveres åben…
Opskrift på den perfekte omelet med parmaskinke og feta
Hvis den serveres lukket…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift