Lad mig præsentere en lille livret i cocktailverdenen: Frank on the Rocks, som er en omskrivning af “Franks Cocktail”, denne er bare “on the rocks”. Den kombinerer bitre og søde elementer, og sammen med en god gin er den en perfekt sommercocktail.
Dette er en cocktail, hvor gin møder bitterheden, sødmen og friskheden fra appelsin og mandarin på en måde, der får dig til at tænke: “Hvorfor har jeg ikke lavet den her før?” Bitteroma Assoluto (eller Campari, hvis du råber: “Det har jeg altid i skabet”) giver den dybde, mens appelsin- og mandarinjuice spiller friskheden ind og kikser ikke med ginens botaniske noter. Perfekt “on the rocks” – lækkert iset og lige til at drikke.

Sådan laver du den (jeg lover, det er nemt) 😉

Frank on the Rocks – Bitter citrus på en sommerdag
Dette er en skøn opskrift på en bitter-sød cocktail med gin, appelsinjuice, mandarinlikør og Galliano L'Aperitivo – perfekt til dig, som elsker cocktails.
Ingredienser
- 2 cl Galliano L'Aperitivo
- 6 cl "Den Yderste Grænse" gin
- 9 cl appelsinjuice (appelsinsodavand kan også bruges)
- 3 cl mandarinlikør
Sådan gør du
-
Hæld isterninger i glasset.
-
Tilføj alle ingredienserne og rør rundt i glasset.
Hvem og hvad er den god til?
- Sommeren, du ved, når solen gemmer sig bag en sky, men du har stadig t-shirt på
- Hverdage og ulige uger, hvor livet kræver en cocktail, ikke en lang forklaring
- Gin-fans, der trætner af Negroni eller G&T og tænker: “Hvad kan det her ellers?”
Smagen?
Den er bittersød, citrusfrisk og aromatisk – men altid elegant – og fyldt med kærlighed til bitteren, så du ikke drukner i sødme.
Hvis du gerne vil have flere cocktails, så er der masser på bloggen – der er fx Galliano Grapefruit Sour – en frisk fortolkning af den italienske klassiker, som også har bitterhed. Hvis du gerne vil lave en lidt vildere (og dyrere), så er der opskrift på “Naked Millionaire” med Naked Malt – god fornøjelse.
