Gå til opskrift

Lad mig præsentere en lille livret i cocktailverdenen: Frank on the Rocks, som er en omskrivning af “Franks Cocktail”, denne er bare “on the rocks”. Den kombinerer bitre og søde elementer, og sammen med en god gin er den en perfekt sommercocktail.

Dette er en cocktail, hvor gin møder bitterheden, sødmen og friskheden fra appelsin og mandarin på en måde, der får dig til at tænke: “Hvorfor har jeg ikke lavet den her før?” Bitteroma Assoluto (eller Campari, hvis du råber: “Det har jeg altid i skabet”) giver den dybde, mens appelsin- og mandarinjuice spiller friskheden ind og kikser ikke med ginens botaniske noter. Perfekt “on the rocks” – lækkert iset og lige til at drikke.

Frank on the Rocks – bitter-sød cocktail med masser af karakter
Frank on the Rocks

Sådan laver du den (jeg lover, det er nemt) 😉

Frank on the Rocks – bitter-sød cocktail med masser af karakter

Frank on the Rocks – Bitter citrus på en sommerdag

Ret: Cocktail
Køkken: Amerikansk
Keyword: Cocktail
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 1 stk.
Forfatter: Familiefaren

Dette er en skøn opskrift på en bitter-sød cocktail med gin, appelsinjuice, mandarinlikør og Galliano L'Aperitivo – perfekt til dig, som elsker cocktails.

Udskriv

Ingredienser

  • 2 cl Galliano L'Aperitivo
  • 6 cl "Den Yderste Grænse" gin
  • 9 cl appelsinjuice (appelsinsodavand kan også bruges)
  • 3 cl mandarinlikør

Sådan gør du

  1. Hæld isterninger i glasset.
  2. Tilføj alle ingredienserne og rør rundt i glasset.

Hvem og hvad er den god til?

  • Sommeren, du ved, når solen gemmer sig bag en sky, men du har stadig t-shirt på
  • Hverdage og ulige uger, hvor livet kræver en cocktail, ikke en lang forklaring
  • Gin-fans, der trætner af Negroni eller G&T og tænker: “Hvad kan det her ellers?”

Smagen?

Den er bittersød, citrusfrisk og aromatisk – men altid elegant – og fyldt med kærlighed til bitteren, så du ikke drukner i sødme.

Hvis du gerne vil have flere cocktails, så er der masser på bloggen – der er fx Galliano Grapefruit Sour – en frisk fortolkning af den italienske klassiker, som også har bitterhed. Hvis du gerne vil lave en lidt vildere (og dyrere), så er der opskrift på “Naked Millionaire” med Naked Malt – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift