Findes der en ret, som ikke bliver bedre med en god omgang hjemmepisket bearnaisesovs? Jeg tvivler – måske nogle få undtagelser, men generelt, så bliver alt bare bedre med bearnaise. Denne er blot en klassisk flæskestegssandwich med en god fed og syrlig bearnaise, som hældes over den sprøde svær og sammen med det syrlige og søde kål og de syltede agurker lige løfter denne flæskestegssandwich til nye højder – god fornøjelse…
Jeg elsker bearnaisesovs, det er simpelthen den bedste og mest syndige sovs, der findes. Normalt så spises den til fx en “steak bearnaise”, men den kan sagtens fungere i en god burger eller på en pizza for den sags skyld. Hvis du slet ikke kan få nok, så kan det være denne “Bearnaise Burger med rösti, entrecote, rødløg og bearnaise” kunne være til inspiration.
Flæskestegssandwich med bearnaisesovs
Her får du den lækreste opskrift på den ultimative flæskestegssandwich med lynsyltede agurker, rødkål og en fed, cremet og syrlig bearnaisesovs
Ingredienser
Flæskesteg
- 1 kg flæskesteg fra en meget glad økogris
- Rigeligt med kværnet salt
- En pose laurbærblade
Lynsyltede agurker
- ½ stk. agurk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 dl. vineddike
- 1 spsk. kogende vand
- 1 stk. patentglas med låg
BEARNAISESOVS
- 2 spsk. vineddike
- 2 spsk. hvidvin
- 1 lille skalotteløg
- 1 bundt estragon
- 2 stk. æggeblommer
- 250 gram smør
- salt og friskkværnet peber
- citronsaft
Burgeren
- 4 spsk. rødkål – hjemmelavet eller den bedste du kan opdrive.
- 2 stk. brioche-boller
Sådan gør du
Flæskesteg
ALMINDELIG STEGT
-
Tjek om stegen er ridset godt og giv den en grundig omgang salt.
-
Stik laurbærblade ned mellem sværene – du kan sagtens bruge en pose.
-
Stil stegen i en kold ovn på en rist over en bradepande med ca. ½-1 liter vand i.
-
Vær sikker på at vandet ikke rører stegen.
-
Giv stegen 2 timer ved 125 grader varmluft, øg herefter temperaturen til 200 grader i 20-25 min.
-
Hold øje med den. Hvis sværene ikke er helt sprøde, så tjek bonus tips.
LANGTIDSSTEGT
-
Her følger du alle punkter fra "almindelig stegt" indtil stegen skal i ovnen – i stedet for 125 grader så nøjes du med 90 grader og giver den 4 timer.
-
Til sidst øger du på samme måde til 200 grader i 20-25 minutter.
-
Hvis sværene ikke er helt sprøde, så tjek bonus tips.
Lynsyltede agurker
-
Kør agurken på et mandolinjern.
-
Hvis du vil have dem helt tynde, så vælger du “1” eller den tyndeste.
-
Opløs salt og sukker i det kogende vand.
-
Læg agurker i glasset og tilsæt eddike og salt-sukker-opløsningen.
-
Stil det på køl i min. 30 min.
-
Serveres efterfølgende i burgeren.
BEARNAISESOVS
-
Start med at klare smørret – det gør du ved at varme det på laveste blus, indtil valle og smør er skilt. Når det er skilt, så hælder du det klarede smør i en skål eller anden gryde, som du nemt kan hælde af. Lad det køle godt af – det skal helt ned under 50 grader og gerne lavere.
-
Imens laver du essensen. Du kan også snyde og købe essens.
-
Fjerne alle bladene fra estragon så du kun har stokkene.
-
Hak løget og kog det sammen med estragon-stokken sammen med hvidvin og eddike.
-
Når det er reduceret til en tredjedel, sier du det og stiller det til side.
-
Hak nu bladene fra estragonen. Hvis du har en hjælper i køkkenet kan dette udskydes til sidst.
-
Nu skal vi lige have en checker: Du skal gerne have følgende nu – Essens – Smør – Æg og Estragon. Ready-set-go!
-
Varm nu æggeblommerne op med essensen, det skal foregå på laveste blus, og her bliver det undervejs. Imens pisker du luft ind i det.
-
Nu tilsætter du smørret i en tynd stråle og pisker, som om det gjaldt dit liv!
-
Go – Go – Go! Du kan godt!
-
Du må ikke stoppe før saucen er helt færdig. Jo mere smør, jo mere tykner den.
-
Tilsæt estragon og smag til med salt, peber og citron.
Burgeren
-
Start med at riste bollerne enten på en pande eller på en rister, de brænder let på så pas på dem.
-
Læg så en stor skefuld bearnaisesovs på bunden af bollen.
-
Læg en stor skefuld rødkål på.
-
Læg 2-3 skiver flæskesteg på.
-
Læg 4 skiver syltede agurker på.
-
Læg så 2-3 skefulde bearnaise over kødet.
-
Læg til sidst låg på.
Du kan sagtens købe syltede agurker til denne opskrift, og du behøver heller ikke langtidsstege flæskestegen, så kan du spare lidt tid. Forskellen på de to måder at stege flæskestegen på er, at alt fedtet når at blive nedbrudt og dermed skaber en utrolig mør steg, som gør oplevelsen helt fantastisk.
Håber det giver inspiration til en perfekt flæskestegssandwich, som bestemt også fungerer, hvis du har tømmermænd. Spørgsmålet er nok nærmere, om du orker at lave den, hvis du er lidt ramt 😁
1 Comment
Pingback: Opskrift på porchetta på grill