Den perfekte sommerret: Gazpacho - Opskrift på kølig tomatsuppe
Suppe "Børneuge" Lige Uge

Den perfekte sommerret: Gazpacho – Opskrift på kølig tomatsuppe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Min kæreste er halv spanier og en utrolig dygtig kok – faktisk lader jeg mig ofte inspirere af hende. En ret som jeg egentlig aldrig har synes vildt meget om er gazpacho, som er en kølig tomatsuppe, der passer utrolig godt som forret her i sommer perioden. Tomatsuppen er meget nem at lave, og følger du disse få tips, som du finder her i opskriften, så får du en helt perfekt gazpacho – god fornøjelse…

Inden du starter – husk på, at en suppe som denne er meget op til smag. Så hold igen med hvidløg, eddike, salt og peber og smag dig frem. Det er ret nemt at tilføje mere hvidløg, men lidt svært at fjerne det igen…

Gazpacho Kold tomatsuppe

Ret: Forret, Suppe
Køkken: Spansk
Keyword: gazpacho
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Her finder du opskriften på en kølig tomatsuppe, som stammer fra Spanien. Den hedder gazpacho og er helt perfekt på en varm sommerdag.

Udskriv

Ingredienser

Gazpacho

  • 8-10 stk. Solmodne tomater
  • ½ stk. Agurk
  • ½ stk. Rød peber
  • ½-1 stk. Hvidløg
  • 2 skiver Daggammel brød
  • 2-3 spsk. Ekstra jomfru oliven olie
  • 1 spsk. Sherry- eller rødvinseddike Anden vineddike kan også gå an.

Brødcroutoner

  • 4 skiver daggammelt brød Hvis det ikke er daggammelt går det nok 🙂
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 kvist timian

Tilbehør til gazpacho

  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Orange peberfrugt
  • ½ stk. Agurk

Sådan gør du

Gazpacho

  1. Skær et "kryds" i tomaterne og overhæld tomaterne med kogende vand - pil skinnet af dem - det gør suppen bedre.

  2. Læg brøddet i vand og lad det udbløde.

  3. Skræl agurken og fjern kernerne, fjern også kernerne på peberfrugten.

  4. Tilsæt agurk, tomater og peberfrugt i blenderen.

  5. Lad det værste vand dryppe af brøddet og tilsæt det i blenderen blend i 3 minutter. Det skal være så glat som muligt.

  6. Smag til med hvidløg, olie, eddike, salt og peber. Juster evt. med koldt vand, hvis suppen er for tyk. Suppen kan tåle en sund portion olie, det bliver den kun bedre af.

  7. Lad suppen trække på køl indtil den er hel kold. Smag det til en sidste gang og server herefter.

Brødcroutoner

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Riv brøddet i stykker - tilsæt olie og timian som du river ud over.

  3. Bag det i 20 min eller til brøddet er sprødt.

Tilbehør til Gazpacho

  1. Hak alle ingredienser fint og server dem i små skåle.

Solmodne tomater…

Det første tip er, at tomaterne skal skoldes. Hvis du er meget doven eller presset, hvor gæsterne bogstaveligt står og banker på døren, så kan du undlade. Dog skal din blender være virkelig god, og det skal være fx Thermomix eller Blendtec. Eller kommer du til at sidde med trevler af skinnet i din suppe, og det er lidt synd.

Alt hvad du skal bruge…
Hjemmelavede brødcroutoner…

Det andet tip er, at du lige laver lidt brødcroutoner selv. Det er utrolig nemt og det tager ikke ret lang tid. Hvis du er lige som mig, så har du med garanti også noget brød liggende, som alligevel ikke er særlig spændende. Det redder du lige og sparrer både på miljø og pengepung.

Smag til…
Kølig tomatsuppe – Gazpacho med tilbehør…

Det sidste tip er det lækre tilbehør. Her kan du sagtens variere det og tilsætte, hvad hjertet begærer. Hvis du undrer dig over den gule sodavand til højre, så er det min datters – der er jo småfolk i hjemmet 🙂

Håber det har givet inspiration! God fornøjelse…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift