Sophias Bananbrød med chokoladestykker
"Børneuge" Cookies Dessert Lige Uge

Sophias Bananbrød med chokoladestykker

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Bananbrød hitter helt vildt for tiden! Det er faktisk næsten umuligt at gå sin Instagramprofil uden, at bananbrød popper frem. Om det reelt er “banankage” eller “bananbrød” kommer sig faktisk ikke så nøje, da opskrifterne ligner hinanden ret meget. Noget der er smart ved denne kage er, at du kan sparre ret meget på sukkeret da bananerne tilføjer ret meget sødme. Min datter Sophia har lavet denne opskrift, som kan rodes sammen på meget kort tid – håber du synes om den…

Jeg vil gerne tilstå, at jeg elsker den slags “kage” – det er svampet, sødmefuld og sprødt i toppen. Det er virkelig en kage, som gør mig glad på en overskyet dag! Noget af det som også gør denne kage super er, at den faktisk også er lækker dagen efter og dagen efter.

Læs også: Sophias cookies med sej midte og sprød kant

Sophias Banankage…

Sophias Bananbrød med chokoladestykker

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bananabread, Bananbrød, Banankage
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 8 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 3 æg
  • 100 gram sukker
  • 1 spsk flydende vanilje
  • 125 g Hvedemel ca. 2 dl
  • 1 tsk Bagepulver
  • 100 gram smør – smeltet og afkølet
  • 3 modne bananer ca. 1½ dl

Sådan gør du

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  2. Herefter tilføjer du mel og bagepulver, som du sier i.
  3. Hvis dit smør ikke er blød, så giver du det 20 sekunder i mikrobølgeovnen.
  4. Mos bananerne og vend smørret i og rør det let sammen.
  5. Hak chokoladen groft og bland det i dejen.
  6. Hæld dejen i en franskbrødsform og bag den 1 time ved 170 grader.
  7. Lad den køle af, skær den ud og server den med et kæmpe glas mælk.

Håber det har givet inspiration – der kommer meget mere på bloggen fra Sophia…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift