Ajo blanco eller på spansk sopa de ajo blanco er en kold og forfriskende mandelsuppe, som stammer fra Malaga i Andalusien. Den består af brød, mandler, hvidløg, vand og olivenolie – helt enkelt og meget klassisk spansk. Den kaldes også nogle steder “hvid gazpacho”, selv om supperne ikke minder ret meget om hinanden. Fælles for dem er dog, at de er skønne at køle sig ned på, når det er varmt. Opskriften er utrolig nem, og har du en god blender, tager det ikke lang tid at lave en let sommerret – jeg har givet den et italiensk pift med en god sprød parmaskinke – god fornøjelse.
Retten serveres med vindruer eller melon, brødcroutoner eller sprød parmaskinke fra Prosciutto di Parma og en god jomfruolivenolie. Dertil noget godt groft brød og et køligt glas sherry. Så har du faktisk en perfekt ret i sommervarmen, eller hvis du en dag længes efter de solrige dage.
Læs også: Romesco-sauce – perfekt tilbehør til tapas
Opskrift Ajo blanco – spansk kold mandelsuppe
Opskrift Ajo blanco er en spansk kold og lækker mandelsuppe, som kun tager 10 min at lave. Den er perfekt til en varm sommerdag, hvis du vil køles lidt ned.
Ingredienser
- 200 gram smuttede mandler eller luksus udgaven med marcona mandler
- 7 dl vand eller hønsefond
- 2 fed hvidløg
- 200 gram lyst brød
- 2 spsk. sherryeddike
- 5 spsk. olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Til servering
- 100 gram vindruer
- 200 gram Prosciutto di Parma
- En god jomfru oliven olie
Sådan gør du
-
Start med at smutte mandlerne, køber du smuttede, så sparer du en del tid.
-
Imens lægger du brødet i blød i sherryeddiken i 5 min.
-
Herefter blender du det hele grundigt sammen.
-
Smag til med salt og peber.
-
Stil det på køl i en time.
-
Server med halve eller kvarte vinduer, knust pancetta og olivenolie.
Læs også: Opskrift på patatas bravas med aioli på pande og i Actifry
Håber du synes om den, den er perfekt til de varme dage henover sommeren…
2 Comments
Pingback: Monopolet smager på: Restaurant Camino Kødbyen
Pingback: Opskrift på patatas bravas med aioli på pande og i Actifry