Denne artikel indeholder reklamelinks
Jeg har fået en ny grill fra Weber, som der snart kommer en test af. Inden da, skal den naturligvis prøvekøres lidt. Derfor har jeg valgt, at fokusere på noget andet end de traditionelle bøffer og pølser, som ofte kommer på grillen så snart sæsonen starter. Jeg har derfor sammen med Iversenfish lavet en række indlæg, hvor jeg både tester grillen og kommer med gode bud til fisk på grill! Vi lægger ud med en grillet lakseside, som har ligget i en skøn asiatisk inspireret marinade. Hvis du nu ikke har en grill, så fortvivl ikke, der er også opskrift til, hvordan du laver laksen i ovnen – god fornøjelse!
Find det bedste laks og alt i fisk hos Kystfisken.
Jeg elsker laks, og faktisk også fisk generelt. Jeg er fra en familie, hvor jeg af min Mor og Far blev motiveret til at smage rigtig meget forskelligt, så fisk var ikke bare friturestegt fiskefilet overlæsset med remoulade, nej det var skam rødspætter fra fiskehandleren, som var paneret og stegt i smør. Vi spiste også meget andet fisk, så derfor fik jeg fra barn et godt indtryk af fisk.
Denne ret er utrolig nem, og faktisk kan du lave det hele på forhånd, så hvis du lige vil imponere kvinden i dit liv lidt, med at lave fisk, så læs endelige videre. Laksen kan marineres aftenen før, blomkålen kan plukkes og så er der faktisk bare stegning tilbage – easy peasy!
Opskrift på nem grillet lakseside i skøn asiatisk marinade
Her får du en nem, lækker og smagfuld opskrift på grillet lakseside. Den har ligget i en asiatisk inspireret marinade. Tilbehør er blomkål, bønner og asparges.
Ingredienser
Marinade
- 4 spsk. Teriaki sauce eller soyasauce
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. revet ingefær
- 3 fed revet hvidløg
- 1 tsk. stødt koriander
- 2 spsk. sesamfrø
- Saften af en hel citron
Tilbehør
- ½ stk. blomkål
- 300 gram edamame bønner
- 1 bundt aspages
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. marinade
- Salt og friskkværnet peber
Laks
- 1 hel lakseside du skal beregne ca. 200 gram laks pr. person
- 1 stk. citron
- 1 bundt persille
Sådan gør du
Marinade
-
Bland det hele sammen så den brune farin er opløst.
Tilbehør
-
Skær små pæne buketter af blomkålen ud.
-
Varm en pande op med olie, smør og marinaden.
-
Rist det til det er gyldent og sprødt.
-
Tilsæt edamame bønnerne til sidst, så de lige får et par minutter ved høj varme.
-
Asparges skal grilles ved høj, vend dem med lidt olien inden.
Laks på grill
-
Dagen inden eller mindst 4 timer inden skal den lægges i marinaden og på køl.
-
Når du skal grille den, så dup den let med papir, men pas på det ikke sætter sig fast på laksen. Hvis ikke, kan der godt komme en del flammer.
-
Skær citronen ud og læg på laksen.
-
Tænd grillen og varm den op til 250 grader.
-
Læg laksen på direkte varme og giv den omkring 12 minutter.
-
Drys finthakket persille over til sidst og server som vist på billedet.
Laks i ovn
-
Gentag de først skridt frem til grillen, i stedet tænder du ovnen på 180 grader varmluft.
-
Giv den 10-12 minutter.
Find det bedste laks og alt i fisk hos Kystfisken.
Testen af denne Weber 435 Genesis II er i fuld gang, og allerede nu kan jeg godt afsløre noget, som jeg næsten er lidt pinlig over, håber du sidder ned. Det er den første Weber gasgrill jeg har i mere end 10 år. I know, det er lidt underligt. Jeg har næsten testet en ny grill årligt de sidste mange år, men lige præcis Webers gasgrill, har jeg underligt nok ikke haft. Testen kommer snart, hvor min mindste datter Smilla har hjulpet mig. Nå, tilbage til laksen.
Håber du synes om det – du kan se meget mere på både Webers hjemmeside og naturligvis også hos de gode folk hos Iversenfish.dk – god sommer!
1 Comment
Pingback: Sådan sammensætter du en lækker påskefrokost