Jeg har efterhånden tre hjem – jeg bor i Nordjylland, Vesterbro og på Sjællands Odde. Det betyder, at der er behov for ret meget gear, når man som mig er vild med gastronomi, god mad, lækre vine og naturligvis også at grille. Derfor har jeg allieret mig med Weber, som har sendt mig en gasgrill fra deres Genesis II serie. Det er modellen 435 – hvilket fortæller lidt om størrelsen på den (grillen altså – tøhøhø). I denne artikel kan du læse min test af denne grill, som jeg kommer til at have mange glædelig stunder med – rigtig god fornøjelse!

Denne artikel indeholder reklamelinks

I denne artikel vil jeg ikke snakke så meget om “religion” når det kommer til gas, kul eller el for den sags skyld. Det kommer vi nemlig til i en anden artikel, så lad os parkere det for nu. Det kræver nemlig en del forklaring og muntre diskussioner.

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Noget af det, som kan være en kende skræmmende er, at samle en kæmpe grill. Jeg har efterhånde gjort det mange gange med forskellige andre mærker, og uden at nævne nogle, så vil jeg godt afsløre at der er kæmpe forskel. Nogle er det let som en leg – næsten i hverfald, andre river du næsten håret af dig selv. Jeg har samlet en lille film her, hvor jeg unboxer, samler, tester og griller på den.

435 Genesis II kan købes her.

Konklusionen her er simpel – “Weber er grillens svar på IKEA’s instruktioner” – det kan ikke gå galt. Det tager tid – okay, måske primært fordi jeg stod og filmede halvdelen af tiden, men borset fra det, så er der en del. Tricket er bare, at sætte en kande kaffe over og hygge sig med det, som min kæreste og jeg gjorde en lørdag formiddag.

Design og kvalitet

Med Weber får du ret høj kvalitet når det kommer til “indmaden”. Grillristerne er i støbejern, brænderne er i rustfritstål, som ikke er magnetisk (det er nemlig ikke muligt, hvis det er ægte rustfritstål), låget er porcelænsemaljeret og lågerne er larkeret stål.

Test af Weber Grill 435 Genesis II
4 brændere samt “searmark station”…

Noget af det vigtigste for mig er, at grillen ikke “skramler” når man fx ruller med den. Det har jeg tidligere oplevet, og det er et ret stort irritationsmoment for mig. Det gør Weber heldigvis ikke, “skroget” er tykt og skruerne tager godt fat, hvilket betyder, at den virker ret robust og det er bare et kæmpe plus.

Test af Weber Grill 435 Genesis II
Weber Genesis II 435…

Testen

Reelt er det for tidligt at poste denne test, da jeg kommer til at grille hele året. Det er nemlig ikke bare en “sommerflirt” med denne grill. Planen er, at der også bliver grillet til efterår, vinter og tidlig forår. Hvis alt går godt, så kommer der også grillet kalkun op til Thanksgiving, der kommer and til juletiden, hvor jeg også laver en brun sovs på “side brænderen”. Men når det så er sagt. Så har jeg grillet utrolig meget – masse af fisk, burgere, pizza, pølser, kød og grøntsager. Jeg har endda bagt på grillen, hvilket har været ret spændende. Du kan se opskrifterne på de links jeg har lagt ind her:

Fisklasagne med torsk, spinat og cremet monay sauce!
Opskrift på fiskeburger med torsk og den lækreste tatarsauce!
Grillet fyldt blæksprutte hvidløg, persille og chorizo!
Opskrift på nem grillet lakseside i skøn asiatisk marinade
Opskrift på den perfekte pizza på grillen – så nemt er det!

Test af Weber Grill 435 Genesis II
Der grilles ret ofte for tiden…

Jeg holder meget af grillens store areal og selv om du muligvis tænker, at det er for meget, så vent til at du kommer i gang. Det er skønt, at der er plads til grillmad nok til 10-12 gæster, hvis du beslutter dig for, at naboerne lige kan kigge over til grill. Faktisk har jeg forsøgt at tælle op, og der er plads til ca. 25-30 hakkebøffer, så du kan lave ret mange burgere. Grillpølse opgav jeg at tælle, men der kan snildt være 100 stk.

Smilla og jeg har testet hvor hurtigt den bliver varm, hvilket reelt bare er blær, men det siger også lidt om, hvor godt den holder på varmen.

000-100 grader: 01:15 min.
100-200 grader: 02:23 min
200-300 grader: 07:12 min
300-350 grader: 13:58 min

Jeg har haft den på omkring 350 grader, hvilket nok er det maksimale – hertil kommer der så faktorer ind med vind og hvordan den står. Det er muligt, at den kan komme endnu højere op, men indtil videre har jeg ikke haft behovet.

Test af Weber Grill 435 Genesis II
På vej mod de 350 grader…

Rengøring

Efter mange års erfaring med at grille er jeg kommet frem til følgende konklusion – “Pyrolyse er gud!“. Dette er den nemmeste og mest effektive metode, men den bliver dog aldrig helt ren. Det du kan gøre er, at give den fuld gas i 30 min, det brændte bliver til støv. Herefter kan du skrabe resten af. Ulempen er, at du bruger 30 min gas på alle brændere, hvilket er lidt spild.

Test af Weber Grill 435 Genesis II
Normalt er jeg ikke til alt for mange “accessories” – men de her holder…

Omvendt kan du gøre det, at du bruge det Weber anbefaler og køber et “Cleaning Kit“, hvor du får 3 forskellige rensevæsker, børster, skraber og klud. Reelt kommer du langt på 30 min., så hvis du er rigtig glad for din grill, så vælg sidste metode. Du kan se kittet her, som koster 379 kr. til gengæld er der til rengøring de næste 50 gange.

Når du skal vælge grill

Jeg har de sidste mange uger haft rig mulighed for at tænke over min grill og netop valget. Mit råd til dig er, at du skal overveje om du vil benytte grillen ofte, altså ikke blot et par gange henover sommeren til en stak pølser, men faktisk stå ved grillen, nyde solen, knappe en øl op og bruge den som et “mini-udendørskøkken”. Hvis det første er tilfældet, så gå efter en mindre model end 435’erne. Hvis det sidste er tilfældet, så er netop 435’eren et godt valg, og det er af disse årsager:

  • “Searmark station” – en ekstra brænder, som øger temperaturen så du kan stege dine bøffer perfekt. Den er også tilgængelig på “335-modellen”.
  • “Sideblusset” – er et must hvis du vil grille meget udendørs. Her kan du fx frittere, svitse mindre grøntsager eller lave en lækker sovs, imens du griller.
  • “Størrelsen”, ja size does matter her. Jeg har flere gange haft gæster på besøg, hvor vi er 6-7 voksne og 5-6 børn, så er det rart, at der er plads nok og det hele ikke bliver for presset.

Dommen

Som jeg skrev tidligere har jeg testet ret mange forskellige grills, gas, kul og endda el. Underligt nok er dette den første Weber Gasgrill jeg nogensinde tester, hvilket er besynderligt, da jeg har grillet i 20 år. Genesis II EP-435 GBS Gasgrill gør det utrolig godt. Jeg holder af størrelsen, “searmark-station”, sideblusset, infinity-gastændingssystemet og pladsen under grillen, hvor mit rod kan gemmes af vejen. Det jeg dog er mest glad for, er faktisk “følelsen” grillen, når du åbner det tunge låg, “klikket” når du lukker lågerne under grillen og lyden når du trykker på gastænderen. Det svarer for mig lidt til den følelse jeg har når jeg køber en ny bil, smækker døren for første gang og sætter nøglen i tændingen – og tænker “det virker bare det her”. Det er den bedste måde jeg kan beskrive min oplevelse på. Prisen skal du holde øje med, da du til tider kan købe den til under 10.000 kr. hvilket er en god pris. Denne har fortjent top-karakter og får 6 flotte “Monopoler” – godt gået.

Du kan læse meget mere om Webers Genesis II EP-435 GBS på Webers hjemmeside.

Test af Weber Grill 435 Genesis II

De brændvarme specifikationer
Porcelænsemaljeret gourmet bbq system®-grillriste i støbejern
Porcelænsemaljeret låg
igrill 3-kompatibel
Sidemonteret gasflaske
Indbygget termometer
Sideborde i rustfrit stål
Opbevaringsskab
Låger i lakeret stål
Svejset ramme til brænderrør
Trinløs varmestyring
Varmeskjolde i rustfrit stål
Kraftfuldt gs4-grillsystem
Infinity-gastændingssystem
Højeffektive brændere
Flavorizer bars i rustfrit stål
Grease management system


<x

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar