Syltede agurker er hurtige og nemme at lave, og de slår dem, du køber, med adskillige længder. Du kan hurtigt lave en omgang hjemmelavede syltede agurker, som er perfekt sprøde, og som kan holde sig længe i køleskabet. Du kan selv bestemme tykkelsen, og opskriften kan laves på ca. 30 min. inklusiv tiden i køleskabet.
Der er to muligheder, når du laver hjemmesyltede agurker – den hurtige metode og den mindre hurtige metode. Jeg har lavet dem hundredevis af gange og synes reelt ikke, der er den store forskel på smagen.
Opskrift på lynsyltede agurker
Opskrift på hjemmesyltede agurker, som er perfekt tilbehør til hotdogs, burgere, kylling eller til smørrebrød – kan bruges efter 35 min.
Ingredienser
- ½ agurk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 dl. vineddike
- 1 spsk. kogende vand
- 1 patentglas med låg
Sådan gør du
-
Kør agurken på et mandolinjern.
-
Hvis du vil have dem helt tynde, så vælger du “1” eller den tyndeste.
-
Opløs sukker og salt i det kogende vand.
-
Læg agurker i glasset og tilsæt eddike og sukker-salt-opløsningen.
-
Stil det på køl i min. 30 min.
-
Server på hotdogs, i burgere eller andet lækkert.
God fornøjelse….
3 Comments
Pingback: Kylling med skilt sovs som min far lavede den
Jeg kan slet ikke forestille mig, at den blanding skulle smage noget der bare LIGNER Agurkesalat :S
Den mest klassiske blanding er 1:1:1 af Vand, Eddike, Sukker, og så skal Agurkeskiverne have en god omgang groft salt og kvases med hænderne, så saltet kan hjælpe med at trække vand ud af Agurkeskiverne, det er det som giver dem det fine “Knas”… Men når jeg lige keder mig, så skal det da prøves af 🙂
Synes jeg du skal Ole – det er en metode jeg har brugt i mange år – fungerer upåklageligt 👌