Hvordan får du helt sprøde kartofler i ovnen, som du kender dem fra cafeerne? Tricket er simpelt, og følger du denne opskrift, så kan det ikke gå galt. Det handler om at bruge de rigtige kartofler, være tålmodig og ikke holde igen med olien – hvis du sikrer det, så kan det næsten ikke gå galt!
Til kartoflerne har jeg brugt en rød pesto, som er lavet på grillede røde peberfrugter, jeg har modtaget fra Koro Danmark. Den er økologisk, uden konserveringsmidler og fungerer virkelig godt til fx en sandwich eller som pesto til bruschetta. Den er let sødmefuld og passer helt perfekt til de sprøde kartofler.
Opskrift på de sprødeste kartofler i ovnen
Sprøde kartofler i ovnen er lækkert og nemt at tilberede. I opskriften får du tips til hvordan du enkelt får dem helt perfekt sprøde – god fornøjelse.
Ingredienser
- 600 gram små økologiske kartofler fx fra Gram Slot
- 5-6 spsk. olivenolie
- 1 lille tsk. salt
- 10 vrid friskkværnet peber
- 150 ml. rød peber pesto
- 1 stk. citron
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Rengør kartoflerne.
-
Læg dem i et ildfastfad og tilsæt olie, salt og peber.
-
Vend det hele godt rundt.
-
Sæt dem i ovnen og hver 10. min så vender du godt rundt i dem.
-
Fortsæt nu indtil de er sprøde og brune på alle sider – det tager ca. 1 times tid.
-
Når de er færdige, så sætter du dem til side.
-
Server med en ½ grillet citron og masser af rød pesto til.
Håber det giver inspiration til lidt lækkert tilbehør…
1 Comment
Pingback: Opskrift på kartoffel-twisters - perfekt som snack eller tilbehør