Tilbehør

Opskrift på de sprødeste kartofler i ovnen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Hvordan får du helt sprøde kartofler i ovnen, som du kender dem fra cafeerne? Tricket er simpelt, og følger du denne opskrift, så kan det ikke gå galt. Det handler om at bruge de rigtige kartofler, være tålmodig og ikke holde igen med olien – hvis du sikrer det, så kan det næsten ikke gå galt!

Til kartoflerne har jeg brugt en rød pesto, som er lavet på grillede røde peberfrugter, jeg har modtaget fra Koro Danmark. Den er økologisk, uden konserveringsmidler og fungerer virkelig godt til fx en sandwich eller som pesto til bruschetta. Den er let sødmefuld og passer helt perfekt til de sprøde kartofler.

Opskrift på de sprødeste kartofler i ovnen

Opskrift på de sprødeste kartofler i ovnen

Ret: Tilbehør
Køkken: dansk
Keyword: Kartofler i ovn
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 2 personer

Sprøde kartofler i ovnen er lækkert og nemt at tilberede. I opskriften får du tips til hvordan du enkelt får dem helt perfekt sprøde – god fornøjelse.

Udskriv

Ingredienser

  • 600 gram små økologiske kartofler fx fra Gram Slot
  • 5-6 spsk. olivenolie
  • 1 lille tsk. salt
  • 10 vrid friskkværnet peber
  • 150 ml. rød peber pesto
  • 1 stk. citron

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Rengør kartoflerne.
  3. Læg dem i et ildfastfad og tilsæt olie, salt og peber.
  4. Vend det hele godt rundt.
  5. Sæt dem i ovnen og hver 10. min så vender du godt rundt i dem.
  6. Fortsæt nu indtil de er sprøde og brune på alle sider – det tager ca. 1 times tid.

  7. Når de er færdige, så sætter du dem til side.
  8. Server med en ½ grillet citron og masser af rød pesto til.
Opskrift på de sprødeste kartofler i ovnen
Sprøde kartofler med timian
Opskrift på de sprødeste kartofler i ovnen
Perfekt som snack eller tilbehør

Håber det giver inspiration til lidt lækkert tilbehør…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift