Gå til opskrift

Kartofler er og bliver super lækre, hvis de lige får lidt kærlighed og tilberedes på den rigtige måde – videre er de også billige, og stort set alle kan lide dem! Disse “kartoffel-swirls”, “kartoffel-twisters” eller “spiral-kartofler” – kært barn har mange navne – er et perfekt bevis på min indledende påstand. Det tager ca. 15 min at smække dem sammen, og så er der ellers bare ventetid, mens de er i ovnen – god fornøjelse.

Jeg vil godt erkende, at jeg så denne opskrift på Instagram, hvor den kørte som reel. Jeg laver den ikke helt præcis som den, men det er tæt på. Du kan bruge kartoflerne som en snack, hvor du spiser dem med en lækker dip, sovs eller bare med salt – men de fungerer også sygt godt som alternativ til fx pommes frites til en burger, grillede pølser, et stykke kylling eller en god bøf. Mulighederne er mange. Denne video er godt supplement til opskriften, som du evt. kan se igennem – forsøg at undgå at tabe kartoflerne 😊

Opskrift på kartoffel-twisters - perfekt som snack eller tilbehør

Opskrift på kartoffel-twisters – perfekt som snack eller tilbehør

Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Keyword: Kartoffel, Kartoffel-swirl, Kartoffel-twister, Spiral-kartofler
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Kartoffel-twisters eller kartoffel-swirls er en ustyrlig lækker kartoffelret, som består af tyndskårne kartofler, løg, hvidløg, krydderurter og olie.

Udskriv

Ingredienser

  • 2 kg. kartofler der kommer til at være lidt i overskud
  • 4 spsk. jomfruolivenolie
  • 5 kviste timian
  • 4 spsk. Epic Spice Chimichurri
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 12 vrid friskkværnet peber.
  • Springform eller lignende på ca. 30 cm. i diamter.

Sådan gør du

  1. Vask kartoflerne.
  2. Fyld et stort fad eller en gryde med koldt vand.

  3. På et mandolinjern snitter du dem ca. 3 mm (2,5 mm eller 3,5 mm går også an).
  4. Efterhånden som du skærer kartoflerne, så lægger du dem i vand, så bliver de ikke brune.

  5. Når alle kartoflerne er snittede, så skyller du dem og dupper dem tørre med et viskestykke.

  6. Hak hvidløg, løg og timian fint.
  7. I en tør skål vende du kartoflerne med hvidløg, løg, olie, timian, salt og peber.
  8. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  9. Læg bagepapir i bunden af formen og fordel lidt olie derpå.

  10. Anret nu kartoflerne i en ring i formen og slut af med en lille ring i midten.

  11. De skal presses lidt sammen, da de taber væske i ovnen.
  12. Giv dem nu ca. 90 min i ovnen.
  13. Lad dem køle af i 10 min. og giv dem evt. lidt ekstra flagesalt
Opskrift på kartoffel-twisters - perfekt som snack eller tilbehør
Klar til en god rystetur
Opskrift på kartoffel-twisters - perfekt som snack eller tilbehør
Sådan ser de ud inden ovnen
Opskrift på kartoffel-twisters - perfekt som snack eller tilbehør
Efter en tur i ovnen

Jeg er i fuld gang med flere opskrifter på kartofler, så der kommer flere opskrifter løbende. Hvis du vil have mere inspiration her og nu, så har jeg lavet en opskrift på, hvordan du laver de absolut sprødeste kartofler i ovnen.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift