Gå til opskrift

Okay – det her er vildt! Det er nok den nemmeste og mest smagsrige marmelade, jeg nogensinde har lavet. Den består af whisky, bacon, løg, sukker, eddike, chili og salt – that´s it. Den er nem at lave og passer stort set sig selv. Det bliver en klistret, sød, syrlig og stærk marmelade med et godt kick fra whiskyen, perfekt som snack eller til ostebordet.

Jeg elsker at lave små eksperimenter med whisky, for jeg er i virkeligheden “Whiskytossen”. Så når jeg ser noget, som jeg tænker kunne bliver til en opskrift, så forsøger jeg altid. Nogle gange fejler det, andre gange bliver det en succes. Denne gang blev det en succes. Opskriften tager ca. 45 min at lave alt i alt. Du kan læse om Highland Park destilleriet på bloggen, hvor jeg besøgte Orkney i 2023.

Opskrift på whiskymarmelade, det perfekte tilbehør til dine salte kiks
Opskrift på whiskymarmelade, det perfekte tilbehør til dine salte kiks

Whiskymarmelade – perfekt servering

Ret: Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Mad med whisky, Marmelade, Whisky, Whisky Marmelade
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2 personer

Denne opskrift giver en ustyrlig lækker marmelade med bacon, løg, sirup og masser af whisky. Den er perfekt til saltede kiks og til en omgang hygge

Udskriv

Ingredienser

 • 250 gram bacon jeg brugte øko
 • 1 stk. løg
 • 1 stk. rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 50 gram brun farin
 • 40 gram sirup
 • 2 tsk. chiliflager
 • 1 tsk. røgsalt
 • 3 spsk. æbleeddike
 • 5 spsk. Highland Park 12 års whisky

Sådan gør du

 1. Varm en pande op til middelhøj varme.
 2. Skær bacon ud.

 3. Svits det til det er gyldent.
 4. Sæt bacon til side, men bevar alt fedtet.

 5. Hak løg, rødløg og hvidløg.
 6. Svits dem ved svag varme i baconfedtet i 20 min.

 7. Når løgene er karamelliserede, så tilsætter du resten af ingredienserne.

 8. Lad det hele simre ved svag varme i ca. 25 min.

 9. Når det har en tyk konsistens, er det færdigt.

 10. Server med saltkiks eller lignende til.
Opskrift på whiskymarmelade, det perfekte tilbehør til dine salte kiks

Marmeladen bliver klistret, intens, fyldig og med masser af smag. Den fungerer perfekt på små saltkiks fra Wasa, som du kan købe hos Coop. Du kan også bruge andre kiks, men sørg for at de ikke er søde, så bliver det nemlig for sødt. Du kan også bruge ristet brød.

Håber du synes om opskriften, hvis du vil have mere inspiration til opskrifter med whisky, så kan jeg anbefale “Umami-burger” med whisky, bløde løg, blåskimmelost og champignon eller en whiskydessert som fx “Whisky Peach Cobbler”.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift