Gå til opskrift

Her får du den ultimative opskrift på nachos med det lækreste tilbehør – krydret oksekød, smeltende fed cremet ostesauce, frisk salsa og creme fraiche bygget som en bjerg af ren og skær velsmag. Det er helt perfekt til at dele over en omgang iskolde øl – håber du kan lide opskriften…

Jeg lavede denne en aften, hvor jeg havde inviteret nogle kammerater over – det var før Corona, så der var der god mulighed, jeg erkender, at den er god af dele, men ikke videre Corona-venlig, men den kan også laves i 3 portioner, så bruger du bare et mindre fad eller 3 tallerkener.

Perfekt opskrift på nachos med ostesauce, salsa og oksekød
Perfekt opskrift på nachos med ostesauce, salsa og oksekød

Perfekt opskrift på nachos med ostesauce, salsa og oksekød

Ret: Hovedret, Sauce, Snacks
Køkken: Amerikansk
Keyword: Nachos, Nachos med oksekød, Nachos med salsa, Ostesauce, Salsa
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

Kødsauce

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. HP Sauce
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 5 gram salt
  • Friskkværnet peber

Ostesauce

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel
  • ½ liter mælk
  • 1 helt Cheddarost ca. 200 gram
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • Salt og friskkværnet peber

Salsa

  • 5 stk. tomater
  • 2 stk. rødløg
  • 1 bundt persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • Salt og friskkværnet peber

Nachos

  • 1 pose nachos
  • 1 bundt koriander
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ stk. frisk rød chili

Sådan gør du

Kødsauce

  1. Svits kødet på en pande med lidt olivenolie, efter et par minutter tilsættes alle krydderier.

  2. Efter yderligere et par minutter tilsættes HP Sauce og tomatpuré.

  3. Lad det nu simre indtil det er brunet af.

Ostesauce

  1. Varm smør og mel op i en kasserolle – rør det godt sammen.
  2. Ved middelvarme tilsættes mælken lidt efter lidt.
  3. Kog nu massen godt igennem i ca. 5 minutter – ellers kan det smage af mel.
  4. Riv hele osten og tilsæt den.
  5. Lad den smelte ved middelsvag varme.

  6. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike.

  7. Det kan sagtens stå på laveste blus, indtil du skal bruge det.

Salsa

  1. Hak tomater, løg og persille fint og bland det sammen med olien.
  2. Smag til med salt, peber og hvidvineddike.

Nachos

  1. Tænd ovnen på 180 grader og lun dine nachos i ca. 5 min.
  2. Nu kommer det sjoveste.
  3. Start med en bund af nachos, hvor du lægger dem så bredt så muligt.
  4. Brug en tallerken eller et fad, har du en stor dåse eller lignende, kan du faktisk bygge det indvendigt i den.
  5. Efter nachos tilsætter du ostesauce, så kødet, som nemt hænger fast i saucen.
  6. Tilsæt så salsa og gentag processen i ca. 3 lag.
  7. Slut af med creme fraiche og finthakket chili og koriander.
Perfekt opskrift på nachos med ostesauce, salsa og oksekød
Der omkring 1 kilo mad, så det er nok til to personer eller en snack til fire personer…
Perfekt opskrift på nachos med ostesauce, salsa og oksekød
Velbekomme

Håber det har givet inspiration til en lille Super Bowl snack eller evt. til en rigtig hyggeaften…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift