Opskriften er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma
Jeg holder utrolig meget af det spanske køkken, hvor bl.a. croquetas/croquettes, nærmest er hverdagskost. De kommer i forskellige udgaver, men ofte er de lavet på en bechamelsauce og så med svampe, jamon eller med fisk (bacalhau) – denne er en udvikling af den første, hvor der tilføjet chorizo. De er helt perfekte, hvis du skal lave et tapasbord eller som en snack til gæsterne.
Jeg laver tit disse, hvis jeg får gæster, da alle virkelig elsker dem. Jeg forstår det godt – de er sprøde, lækre, salte og smager “af en mere”. Du kan sagtens panere dem og gøre dem helt klar, inden de skal friteres, de skal bare på køl, og så skal du huske at sætte dem på noget bagepapir eller en tallerken, så de ikke klistrer fast.


Opskrift på croquettes med parmaskinke og chorizo – den perfekte snack!
Opskrift på sprøde og lækre croquettes/kroketter med kartoffel, chorizo, parmaskinke, løg og hvidløg, perfekt til tapasbordet. Opskriften giver 10 stk.
Ingredienser
- 1 stor bagekartoffel
- 100 gram chorizo
- 3 stykker prosciutto di Parma
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 liter olie til fritering
- 100 gram panko
- 1 sammenpisket æg
- Salt og peber
Sådan gør du
-
Start med at skrælle kartoflen og kog den så mør i saltet vand – du må gerne skære den ud.
-
Imens skærer du din chorizo ud i små stykker og svitser dem på panden. Gør det samme med parmaskinken.
-
Hak nu løg og hvidløg.
-
Skær den sprødstegte parmaskinke ud. Gem en lille smule til pynt.
-
Bland nu kartoflerne med chorizo, parmaskinke, løg og hvidløg.
-
Smag til med salt og peber, men smag på det inden, for nogle chorizoer er nemlig ret salte.
-
Sæt det på køl i 15 min.
-
Find en gryde, tilsæt olien og varm den op (mit komfur står på 5-6, så passer det med ca. 160 grader).
-
Imens den varmer op, så ruller du små kugler af massen.
-
Så skal der paneres, først i panko, så æg og panko igen.
-
Når alle er panerede, skal de friteres i ca. 2 minutter.
-
Server dem med lidt hakket parmaskinke på toppen.

Håber du synes om opskriften, der er masser af lignende på bloggen – fx de helt klassiske croquetas/croquettes, som laves med bechamelsauce eller friturestegte kartoffelkugler med creme fraiche, dild og caviar, som virkelig er en lækker luksussnack!