Gå til opskrift

Opskriften er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma

Jeg holder utrolig meget af det spanske køkken, hvor bl.a. croquetas/croquettes, nærmest er hverdagskost. De kommer i forskellige udgaver, men ofte er de lavet på en bechamelsauce og så med svampe, jamon eller med fisk (bacalhau) – denne er en udvikling af den første, hvor der tilføjet chorizo. De er helt perfekte, hvis du skal lave et tapasbord eller som en snack til gæsterne.

Jeg laver tit disse, hvis jeg får gæster, da alle virkelig elsker dem. Jeg forstår det godt – de er sprøde, lækre, salte og smager “af en mere”. Du kan sagtens panere dem og gøre dem helt klar, inden de skal friteres, de skal bare på køl, og så skal du huske at sætte dem på noget bagepapir eller en tallerken, så de ikke klistrer fast.

Opskrift på croquettes med parmaskinke og chorizo – den perfekte snack!
Prosciutto di Parma
Opskrift på croquettes med parmaskinke og chorizo – den perfekte snack!

Opskrift på croquettes med parmaskinke og chorizo – den perfekte snack!

Ret: Snacks
Køkken: Spansk
Keyword: Croquetas, Croquettes, Parmaskinke
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på sprøde og lækre croquettes/kroketter med kartoffel, chorizo, parmaskinke, løg og hvidløg, perfekt til tapasbordet. Opskriften giver 10 stk.

Udskriv

Ingredienser

  • 1 stor bagekartoffel
  • 100 gram chorizo
  • 3 stykker prosciutto di Parma
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 liter olie til fritering
  • 100 gram panko
  • 1 sammenpisket æg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at skrælle kartoflen og kog den så mør i saltet vand – du må gerne skære den ud.
  2. Imens skærer du din chorizo ud i små stykker og svitser dem på panden. Gør det samme med parmaskinken.

  3. Hak nu løg og hvidløg.

  4. Skær den sprødstegte parmaskinke ud. Gem en lille smule til pynt.

  5. Bland nu kartoflerne med chorizo, parmaskinke, løg og hvidløg.
  6. Smag til med salt og peber, men smag på det inden, for nogle chorizoer er nemlig ret salte.

  7. Sæt det på køl i 15 min.
  8. Find en gryde, tilsæt olien og varm den op (mit komfur står på 5-6, så passer det med ca. 160 grader).
  9. Imens den varmer op, så ruller du små kugler af massen.
  10. Så skal der paneres, først i panko, så æg og panko igen.
  11. Når alle er panerede, skal de friteres i ca. 2 minutter.

  12. Server dem med lidt hakket parmaskinke på toppen.
Opskrift på croquettes med parmaskinke og chorizo – den perfekte snack!
Croquettes med parmaskinke og chorizo

Håber du synes om opskriften, der er masser af lignende på bloggen – fx de helt klassiske croquetas/croquettes, som laves med bechamelsauce eller friturestegte kartoffelkugler med creme fraiche, dild og caviar, som virkelig er en lækker luksussnack!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift