Gå til opskrift

Denne ret er ufattelig lækker, nem at lave og passer perfekt som starter til en fest, til nytår, til en middag eller bare, fordi du har lyst til en knasende sprød hapser. Jeg har lavet dem til nytår, hvor jeg brugte caviar som topping, men det kan du sagtens lave om på efter dine behov – god fornøjelse.

Denne opskrift giver ca. 12-15 kartoffelkugler, og 50 gram caviar er passende her til. Hvis det nu er sådan, at du skal dele fx med dine børn, som ikke har lyst til caviar, så kan du sagtens nøjes med 30 gram.

Friturestegte kartoffelkugler med creme fraiche, dild og caviar
Friturestegte kartoffelkugler med creme fraiche, dild og caviar

Friturestegte kartoffelkugler med creme fraiche, dild og caviar

Ret: Forret, Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Ægte Caviar, Caviar, Kartoffelkugler, Nytår, Nytårsmad
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: Familiefaren

Denne opskrifter giver ca. 15 kartoffelkugler, som er sprøde, lækre og serveres med creme fraiche, dild og caviar – perfekt til nytår og fest.

Udskriv

Ingredienser

  • 2 stk bagekartofler
  • 4 stk. sammenpiskede æg
  • 2-3 spsk mel
  • Salt og friskkværnet peber
  • 30-50 gram Caviar fx Baerii fra Stokkebye
  • 1 bæger øko creme fraiche 18%
  • Dild
  • 200 gram panko
  • 7 dl neutral olie til fritering

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne møre, skær dem ud og mos dem med en kartoffelmoser.
  2. Passér dem nu gennem en si, det tager lidt tid, men det er nødvendigt.

  3. Tilsæt 1 æg og mel lidt efter lidt.

  4. Smag til med salt og peber – bruger du cavair, så skal de være undersaltede.

  5. Massen skal være som en våd franskbrødsdej.
  6. Sæt den nu på køl i 30 min.
  7. Med våde hænder ruller du nu kartoflerne til kugler på størrelse med en lille valnød.

  8. Sæt dem på en tallerken på bagepapir.
  9. Hvis de klistrer undervejs, så vasker du dine hænder og gør dem våde igen.
  10. Når de er klar, så sætter du dem på køl igen i 30 min.
  11. Varm nu olien op til 160 grader.
  12. Læg panko i en skål og pisk de 3 æg sammen i en anden skål

  13. Panér kuglerne i panko, så æg, så panko.

  14. Fritér dem nu i 2-3 minutter eller til de er gyldne.

  15. Sæt dem på et fad og lad dem køle af i 10 min, ellers smelter creme fraichen.
  16. Læg nu en lille smule creme fraiche ovenpå hver kugle, så caviar og dild.

  17. Velbekomme.

Du kan også se den reel, jeg har lagt på Instagram, hvor jeg forklarer lidt om, hvordan du laver kartoffelkuglerne.

Tip: Hvis du ikke har lyst til caviar, så kan du fx bruge:

  1. “Pate Negra” (Iberico-skinke)
  2. Et lille stykke konfiteret and
  3. Et stykke varmrøget laks
  4. Lidt stenbiderrogn
  5. Et stykke sprødstegt chorizo-pølse
  6. Et stykke sprødstegt parmaskinke

Creme fraiche kan udskiftes med en avocadocreme.

Der er sikkert også andre gode bud, men det var lige dem, som jeg mente gav mest mening. Håber du får afprøvet opskriften.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift