Gå til opskrift

Annonce: Patatas bravas er en klassisk spansk tapasret, som er nem at lave og giver et lækkert sprødt indslag, hvis du planlægger “det store tapasbord”. Jeg har lavet en opskrift, hvor du kan lave den med væsentligt mindre olivenolie, end der skal bruges til den originale opskrift. Du finder naturligvis også en version, som du kan lave på panden, hvis du gerne vil lave den traditionelt – god fornøjelse!

Jeg elsker patatas bravas, og på min seneste tur til Barcelona og Girona i Spanien var det bestemt også på menuen flere gange. Det er én af de mest enkelte retter, der findes. Nu er jeg sammen med en kvinde, som er halvt spanier, så jeg har lært fra hende, hvordan det skal laves. Du kan læse tips længere nede i opskriften.

Læs også: Opskrift Ajo blanco – spansk kold mandelsuppe

Opskrift på patatas bravas med aioli på pande og i Actifry

Opskrift på patatas bravas med aioli på pande og i Actifry

Ret: Tilbehør
Køkken: Spansk
Keyword: Actify, Aioli, Patatas bravas, Patatas bravas på panden
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her er opskrift på patatas bravas med aioli på pande og i Actifry. Dermed kan du lave en traditionel udgave og en udgave med mindre olie af denne tapasret

Udskriv

Ingredienser

Patatas bravas på panden

 • 400 gram kartofler
 • 1 dl. olivenolie
 • Salt

Patatas bravas i Actifry

 • 400 gram kartofler
 • 2 spsk. olivenolie
 • Salt

Sådan gør du

Patatas bravas på panden

 1. Varm oliven op på en pande til middel varme.
 2. Skær kartoflerne tilfældigt ud i mindre stykker.
 3. Steg dem i 20 min, hvor du vender dem hyppigt, så alle sider bliver gyldne og sprøde.
 4. Giv dem en omgang salt og server dem med aioli.

Patatas bravas i Actifry

 1. Skær kartoflerne tilfældigt ud i mindre stykker.
 2. Læg dem i din Actifry, tilsæt oliven og lad dem køre i 35 min.

 3. Giv dem en omgang salt og server dem med aioli.
Opskrift på patatas bravas med aioli på pande og i Actifry
De må gerne skæres lidt tilfældigt og sjusket…

Kniven på billedet har jeg modtaget fra Qknives, og den er fra deres “Original Set”. Du kan se hele sættet på deres hjemmeside. Knivene er lavet i Damaskusstål og er efter mening knive i høj kvalitet og til fornuftige penge.

Tip til den mest autentiske patatas bravas

 1. Skær kartoflerne tilfældigt – sådan vil en ægte spanier gøre.
 2. Brug masser af god jomfruolivenolie.
 3. Sørg for at salte dem godt.
Opskrift på patatas bravas med aioli på pande og i Actifry
Patatas Bravas…

Håber det giver inspiration til et lækkert tapastilbehør…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift