Rørt tatar er nok en ret, som deler vandene lidt ikke? Jeg husker min Mor og Far spiste det som en tatarmad, hvor de havde peberrod, kapers, løg og en rå æggeblomme. Det var i 1980’erne, men min Far var af den helt gamle skole og mente, det med salmonella var gammel overtro – man kan vel sige, at han var forud for sin tid eller måske lidt dristig 😄 Denne opskrift har “MadFar” lavet, hvor han benytter whisky som smagsgiver – det fungerer absolut glimrende, håber du synes om den…
I denne ret bruger jeg Glenrothes 12 års whisky, som kommer fra Spey i Skotland. Det er en single malt whisky, som er utrolig lækker, nogle vil måske synes, den er lige i overkanten at bruge her, men jeg tænker, det går. Hvis du får muligheden, så smag endelig på den – det er en fremragende whisky, som har ligget på sherryfade, hvilket giver den sødme og duft af tørrede frugter og en meget afrundet smag.
Læs også: Whiskymarineret Tomahawk-steak på bål med whiskysennep
Læs også: Flamberet sortfodsskinke med whisky- barbecuesauce og pommes duchesse
Opskrift på rørt tatar med whisky
Rørt tatar er en lækker ret, som ofte laves med friskt og magert kalveinderlår, som hakkes groft sammen med urter, kapers, løg og en spirtus som fx whisky.
Ingredienser
- 300 gram kalveinderlår
- 2 stk. æggeblommer
- 1 spsk. hakket skalotteløg
- 1 spsk. hakket kapers
- ½ spsk. grov sennep
- ½ spsk. dijon
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hakket purløg
- 1 spsk. hakket estragon
- 1-2 tsk. fintrevet peberrod
- 1 knivspids cayenne
- 3 spsk Glenrothes 12 års whisky
- 1 stænk tabasco
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Hak kødet med en kniv.
-
Når det hakkes på denne måde, giver det en dejlig struktur til kødet, som ikke opnås med en kødhakker.
-
Miks alle ingredienserne i en skål.
-
Kom dressingen i kødet lidt af gangen til den ønskede konsistens.
-
Del kødet i 2 og anret på tallerken med sprøde salater vendt i en let vinaigrette.
-
Top med friteret kapers, friteret løg og syltede rødløg. Server med smørristet rugbrød.
Et absolut fremragende tilbehør til tatar er uden tvivl hjemmelavede pommes frites. Hvis du hellere vil have noget lidt sundere, så server en god salat med lidt ekstra syre i form af hvidvinseddike eller citron samt noget groft brød.
2 Comments
Pingback: Flamberet sortfodsskinke med whisky- barbecuesauce og pommes duchesse
Pingback: Whiskymarineret Tomahawk-steak på bål med whiskysennep