Gå til opskrift

Rørt tatar er nok en ret, som deler vandene lidt ikke? Jeg husker min Mor og Far spiste det som en tatarmad, hvor de havde peberrod, kapers, løg og en rå æggeblomme. Det var i 1980’erne, men min Far var af den helt gamle skole og mente, det med salmonella var gammel overtro – man kan vel sige, at han var forud for sin tid eller måske lidt dristig 😄 Denne opskrift har “MadFar” lavet, hvor han benytter whisky som smagsgiver – det fungerer absolut glimrende, håber du synes om den…

I denne ret bruger jeg Glenrothes 12 års whisky, som kommer fra Spey i Skotland. Det er en single malt whisky, som er utrolig lækker, nogle vil måske synes, den er lige i overkanten at bruge her, men jeg tænker, det går. Hvis du får muligheden, så smag endelig på den – det er en fremragende whisky, som har ligget på sherryfade, hvilket giver den sødme og duft af tørrede frugter og en meget afrundet smag.

Læs også: Whiskymarineret Tomahawk-steak på bål med whiskysennep

Opskrift på rørt tatar med whisky

Læs også: Flamberet sortfodsskinke med whisky- barbecuesauce og pommes duchesse

Opskrift på rørt tatar med whisky

Opskrift på rørt tatar med whisky

Ret: Aftensmad, frokost
Køkken: Fransk
Keyword: Mad med whisky, Rørt tatar, Tatar, Whisky
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Forfatter: Familiefaren

Rørt tatar er en lækker ret, som ofte laves med friskt og magert kalveinderlår, som hakkes groft sammen med urter, kapers, løg og en spirtus som fx whisky.

Udskriv

Ingredienser

  • 300 gram kalveinderlår
  • 2 stk. æggeblommer
  • 1 spsk. hakket skalotteløg
  • 1 spsk. hakket kapers
  • ½ spsk. grov sennep
  • ½ spsk. dijon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hakket purløg
  • 1 spsk. hakket estragon
  • 1-2 tsk. fintrevet peberrod
  • 1 knivspids cayenne
  • 3 spsk Glenrothes 12 års whisky
  • 1 stænk tabasco
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Hak kødet med en kniv.
  2. Når det hakkes på denne måde, giver det en dejlig struktur til kødet, som ikke opnås med en kødhakker.

  3. Miks alle ingredienserne i en skål.
  4. Kom dressingen i kødet lidt af gangen til den ønskede konsistens.

  5. Del kødet i 2 og anret på tallerken med sprøde salater vendt i en let vinaigrette.
  6. Top med friteret kapers, friteret løg og syltede rødløg. Server med smørristet rugbrød.

Et absolut fremragende tilbehør til tatar er uden tvivl hjemmelavede pommes frites. Hvis du hellere vil have noget lidt sundere, så server en god salat med lidt ekstra syre i form af hvidvinseddike eller citron samt noget groft brød.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...