Opskrift på "Fish N Chip" - engelsk pubmad når det er bedst...
Fisk Hovedret Kuller Pommes Frites Tilbehør

Opskrift på “Fish N Chip” – engelsk pubmad når det er bedst…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Fish and Chips er en udødelig klassiker, som ofte servers på en pub i England. Det er intet mindre en perfekt og er en god måde, at få spist lidt fisk på. Den fungerer også glimrende hvis du fx har tømmermænd 🙂 Jeg bruger en beignetdej, som har både cognac, smør og piskede æggehvider, som løfter retten til nyt niveau. Dit valg af fisk kan være torsk, hvidfisk eller kuller, jeg har brugt sidste, som jeg har fået fra Kystfisken, der leverer friskfanget fisk i Nordjylland – håber du synes om opskriften….

Fish and Chips serveres ofte med en ustyrlig lækker sauce tartare som er en kold sauce, du lynhurtigt kan lave fra bunden. Det er i øvrigt en universel sauce, som du kan bruge til næsten alt fisk.

Opskrift på “Fish N Chip” – engelsk pubmad når det er bedst…

Ret: Hovedret
Køkken: Engelsk
Keyword: Fish and Chips, Kuller, Torskeburger
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

BEIGNETDEJ

  • 250 g mel
  • 5 g salt
  • 2 spsk. smør
  • 1,5 dl øl
  • 1 spsk. cognac
  • 2 stk. æggehvider

SAUCE TARTARE

  • 1 spsk. hakket kapers
  • 1 spsk. hakket cornichoner
  • 1 spsk. hakket syltede agurker
  • 1 spsk. hakket løg
  • 1 spsk. hakket kørvel
  • 1 spsk. hakket persille
  • 2 store spsk. mayo
  • 2 store spsk. creme fraiche 18 %
  • Salt og friskkværnet peber

Fish and Chips

  • 400 gram hvidfisk – kan være kuller torsk eller lys sej
  • 2 liter neutral olie
  • 3 stk. bagekartofler
  • 1 spsk. Vineddike
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

BEIGNETDEJ

  1. Mel og salt blandes, hvorpå øl, vand, smeltet smør og cognac piskes i, til en ensartet masse.
  2. Der må ikke være klumper i dejen.
  3. Lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time, hvorpå man folder to stiftpiskede æggehvider i.

SAUCE TARTARE

  1. Hvis du har en hurtighakker, så kører du lige det hele derpå.
  2. Bland det sammen med mayo og creme fraiche og smag til med salt og peber.
  3. Det må gerne komme på køl imens du gør resten færdig.

Fish and Chips

  1. Skær fisken ud i mundrette bidder.
  2. Giv den lidt salt og lad den trække.
  3. Skær kartoflerne ud til pommes frites.
  4. Læg dem i en skål med koldt vand.
  5. Lad dem ligge i 3-4 minutter og skift så vandet.
  6. Gentag processen indtil vandet er klart og stivelsen er ude.
  7. Varm nu to gryder med 1 liter olie i hver op.
  8. De skal være 160 grader varme.
  9. Brug en tændstik til at kontrollere med, hvis det syder omkring den er olie varm.
  10. Start med kartoflerne, læg dem i olien i 8 minutter.
  11. Tag dem nu og op lad dem trække.
  12. Efter et par minutter giver du dem 5 min mere.
  13. Dup nu fisken helt tør og dyp den i dejen.
  14. Giv dem 5 minutter så den er færdige sammen med kartoflerne.
  15. Server med sauce tartare til.
Økologiske kartofler og kuller fra “Kystfisken.dk

Hvis du tilfældigvis har en ivrig hjælper i køkkenet som min mindste datter Smilla, der bedste ikke er bange for at smøge ærmerne op, så er det en god ide, når der skal friteres. Det må nemlig gerne gå lidt hurtigt.

Verdens bedste hjælper – “Smila” – min mikromakker…

Hvad drikker man til “Fish and Chips”?

En øl er altid godt – hånden på hjertet, det holder! Hvis du gerne vil have vin, så er mit bedste bud, at du finder noget med en god syre, som ikke har fået for meget fad. Her kunne “Frank” fra “Stokkebye” været et glimrende bud. Den er lavet på 100 % økologisk Solaris og har fået 70 % af sine levetid på ståltanke og de sidste 30 % på egetræsfade. Det giver naturligvis en flot karakter, og en god syre, som passer glimrende til de fede snacks. I næsen har den masser af syre – lime, citron men også Granny Smith æbler og et hint af nyslået græs. Efter lidt tid i glasset kan du ane fennikel, som nogle gange forekommer når vinen har meget citrus, den kan næsten slå over i “lakrids-agtige” noter, det er tilfældet her – utrolig lækkert! Det er et fantastisk køb, hvis du gerne vil smage dansk hvidvin til fornuftige penge.

“Frank” på Solaris…
Så er der “Fish and Chip” med den lækreste tartare sauce…

Hvis du er sulten efter mere, så kan du finde en opskrift på “Scampi Fritti”, lige her, hvor du kan bruge den samme dej og også sauce tartare – det eneste du mangler er faktisk jomfruhummer – der er også tip til hvordan du nemt renser et par kilo.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift