Alle har brug for en god stegepande i køkkenet, men ikke alle har samme behov. Det er nemlig meget varierende fra person til person. Jeg er selv typen som har det bedste med et par forskellige typer i køkkenet, så jeg kan udskifte efter hvilken ret jeg laver. Jeg har testet fire pander fra H.W. Larsen som adskiller sig i både stil, pris og kvalitet. Her kommer mit bud på, hvilken af disse, som passer til hvilket behov. Her får du den “store pandetest” – god fornøjelse…

De fire pander, som jeg har testet er alle 28 cm., de passer til alle komfurtyper og alle kan købes i H.W. Larsen online eller i butikken i Kødbyen.

“Den funktionelle…” Matfer

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Matfer er absolut den som har “groveste” look i testen her. Den har et godt bredt håndtag i aluminium og 5 cm høje kanter, som også gør den til testens “dybeste”. Umiddelbart ligger den ret godt i min hånd, men er du kvinde er det muligvis én af de andre modeller, som passer bedre til dig. Jeg kan egentlig godt lide dens udtryk og denne pande var faktisk den, som jeg kastede mig over til at starte med.

Mad & Monopolet Tester: Se hvilken stegepande, som passer bedst til dig!
Glad kyllingbryst på ben…

Design og kvalitet

Den har intet mindre end 4-lags non-strick, hvilket gør den til én af dem i testen, som har flest lag og dermed også må være mest robust. Det er også derfor, at den har fået navnet “Den Funktionelle”. Den kommer fra den franske producent “Bourgeat”, som virkelig leverer kvalitet. Nu står det ikke angivet på sitet, men jeg er ret sikker på, at du roligt kan smide den i ovnen op til 250-260 grader, da den virker meget robust og tja, medmindre du ligefrem smider rundt med den, så skal den sgu nok holde i mange år.

Mad & Monopolet Tester: Se hvilken stegepande, som passer bedst til dig!
Matfer Stegepanden…

Testen

Matfer gør det glimrende og efter et par måneder med fuld ild ligner den faktisk sig selv på dag 1. Det er en meget robust pande, og som sagt den, som har det “groveste” udseende i testen. Jeg er ret vild med dens store håndtag og høje kanter. Dens varmefordeling er god, dog er den ikke helt så hurtig til at opnå de helt høje grader som fx Lacor er. Men det gør faktisk ikke noget, for når først den er godt varm, så leverer den varen.

Prisen for Matfer er 793 kr.

Endeavour Big Skillet: “Den med det fede desgin…

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Udseende og design er aldrig alt, hverken ved pander eller andet. Men nogen går mere op i det end andre. Er du typen som går op i design, så kunne Endeavour Big Skillet sagtens være noget for dig. Køkkenserien er skabt af Nikolaj Kirk som de fleste kender fra DR programmet “Nak og Æd” og Mikkel Maarbjerg som nok er mest kendt i det professionelle kokkemiljø og tildeling af flere Michelin-stjerner bl.a. på Restaurant Ensemble. Deres serie er ret populær hvilket er forståeligt nok – det er nemlig nogle lækre pander.

Mad & Monopolet Tester: Se hvilken stegepande, som passer bedst til dig!
Hakketbøffer – disse er faktisk med whisky…

Design og kvalitet

Men nu er et godt navn jo ikke alt – hvad med kvalitet? Endeavour Big Skillet har 3 lag toptek belægning hvilket er ret fornuftigt. Bunden er aluminium og rustfritstål hvilket giver en god slidstærk bund. Panden tåler ovn op til 240 grader. Jeg er ret vild med KIRK+MAARBJERG’s serier og panden her er ingen undtagelse. Reelt betaler du lidt for navnet, men sådan er det med den slags produkter…

Mad & Monopolet Tester: Se hvilken stegepande, som passer bedst til dig!
Endeavour Big Skillet

Testen

Der er ikke nogen tvivl om, at Endeavour er en god pande. Den ligger godt i hånden, den er nem lige at svinge rundt. Dens belægning virker utrolig robust, men mit bud er nok, at den efter 2-3 år skal skiftes ud. Er det så kort levetid? Tjo – nu har jeg testet pander i ret mange år og min erfaring siger mig, at du ender med at skifte det meste ud efter 3 eller maksimalt 4 år medmindre du går over til keramik eller støbejern. Men så ryger prisen også til himmels, og er du ikke kok og professionel er spørgsmålet, om det er dit behov? Jeg vil mene, at Endeavour Big Skillet er for dig, som gerne vil have en lækker pande, som er af høj kvalitet og samtidig har et fedt design bag sig. Godt gået af Nikolaj og Morten!

Prisen for Endeavour Big Skillet er 559 kr.

Scanpan Pro IQ: “Den som holder…

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Nu må du ikke et sekund tro, at de andre pander i testen ikke holder, for det er ikke sandt. Det gør de alle sammen – nogle af dem holder bare længere end andre. Jeg har tidligere testet Scanpan Pro IQ, så jeg ved, at den er af høj kvalitet. På et tidspunkt havde de et lille Dannebrogsflag i bunden af håndtaget. Det er de gået væk fra nu, i stedet har den et ergonomisk håndtag i børstet stål.

Mad & Monopolet Tester: Se hvilken stegepande, som passer bedst til dig!
Helstegt rødspætte på ben…

Design og kvalitet

Jeg synes panden er flot, og holder af håndtaget i børstet stål. Når vi kigger på kvaliteten er den lavet i “PFOA fri Stratanium Non-Stick” og håndstøbt genbrugsaluminium, hvilket er rigtig godt. Dens belægning er ikke sprøjtet på, den er dybbet i det, hvilket giver en bedre belægning og en mere robust pande, som holder længere. Faktisk kan du være ret hård ved den med fx stål redskaber uden at den brokker sig. Du kan også smide den i ovnen op til 260 grader. Alt i alt er det en lækker pande, som du kan have i mange år.

Mad & Monopolet Tester: Se hvilken stegepande, som passer bedst til dig!
Scanpan Pro IQ…

Testen

Scanpan Pro IQ gør det virkelig godt. Dens varmefordeling er virkelig god og den når en temperatur på 266 grader efter 1 min. Forsætter du stiger den ca. 30 grader mere. Dens stratanium non-stick belægning er robust og sikrer en flot stegeskorpe på kødet, og så ligger den bare godt i hånden. Den er nem at rengøre, faktisk kan du smide den i opvaskemaskinen, men reelt er det ikke nødvendigt. Jeg har tidligere testet den og holder forsat meget af den. Prisen ligger også højt i denne test, så derfor er mine forventninger faktisk også, at de leverer varen, det må man så sige de gør – godt gået Scanpan – keep up the good work!

Prisen for Scanpan Pro IQ er 799 kr.

Lacor Aluminium: “Den til dig, som ofte skifter ud…

Førstehåndsindtryk & Unboxing

Lacor Aluminium er ved første øjekast en god solid pande og det bliver den ved med at være. Den har et godt bredt håndtag i stål, som har et “industrielt look”. I starten var det den pande, som jeg brugte mest. Egentlig fordi jeg følte den var utrolig nem lige at smide på komfuret.

Mad & Monopolet Tester: Se hvilken stegepande, som passer bedst til dig!
Lidt grillede pølser…

Design og kvalitet

Lacor Aluminium måler 4,5 cm i højden, hvilket gør den til den næste højeste pande i testen. Den er belagt med teflon, som er sprøjtet på i hele 4 lag. Dette er en billig og effektiv måde, at lave en pande på. Til sammenligning har Endeavour Big Skillet tre lag teflon, som også er sprøjtet på. Betyder det så, at har en længere levetid? Ikke nødvendigvis – men det betyder at høj varme gennem længere tid vil nedbryde dem begge før eller siden. Hvis du er typen, som ikke bruger en pande konstant og ikke ser noget problem i at skifte ud efter 3-4 år. Jeg synes ret godt om det “industrielle look”, som Lacor har.

Mad & Monopolet Tester: Se hvilken stegepande, som passer bedst til dig!
Lacor Aluminium Stegepande…

Testen

Jeg må tilstå, at jeg er imponeret over Lacors pande når man kigger på prisen. Sølle 436 kr. for en pande af denne kvalitet er billigt. Varmefordelingen er rigtig godt og aluminium bliver lynhurtigt varmt. Efter 1 min rammer den næste 300 grader på højeste blus. Det kan være lidt forudroligende, da denne høje varme omvendt også vil skade den på sigt. Du skal i hvert fald ikke lade den stå i 20 min – så kan du være sikker på, at den er på vej til skrot – men det gør du heller ikke vel 🙂 Jeg glæder mig til tjekke op på denne pande om et par år – noget siger mig, at den vil overraske positivt.

Prisen for Pacor Aluminium er 436 kr.

Håber det har givet inspiration til fire gode bud på pander, i den jungle det nogle gange kan være med den slags…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

3 Comments

 1. Henrik Rasmussen Reply

  Hvordan har disse klaret sig over tid?
  Er egentlig på udkig efter den bedste og mest holdbare slip-let pande.

  • Hej Henrik – Du skal styre uden om Lacor – den blev skæv ret hurtigt, måske var jeg for hård ved den, men jeg behandler dem ens. Resten er helt perfekte – Scanpan gør det godt, og tidligere har jeg testet dem i denne ugegave. Matfer er også god og den bliver brugt konstant og selv af mine piger, som nogle gange lige kommer til at bruge fx stålredskaber på den 🙂 Så jeg vil gå efter én af de to…

   • Henrik Rasmussen Reply

    Godt at høre – tak!
    Også Slip-let belægningen fungerer stadig nogenlunde?
    For det er da virkelig dødens pølse at rengøre en stegepande, hvor alt brænder fast 🙂

Skriv en kommentar