Ja okay, det lyder næsten som om jeg vil diktere din rejse – sådan er det slet ikke. Men jeg har nogle gode tips til dig, hvis du vælger at tage en tur til Bornholm. Jeg har lavet denne lille rejseguide, hvor jeg har spist og boet. Der er lige fra Kadeau som har en michelinstjerne til Mikkeller Burgerbar, hvor du kan pleje dine tømmermænd. Derimellem er der også smørrebrød fra Svaneke Bryghus, østers og charcuteri fra Nordlandet samt et virkelig fedt boutique hotel i Allinge…

Artiklen er lavet i samarbejde med Eminent Twilight, som leverer enkelte, stilfylde og stærk kufferter, som er perfekte til din rejse.

“Indiana Jones møder Karen Blixen” på The Falcon Hotel

Mette Tiensuu og Martin Ramstrup er ejere af dette skønne hotel, som ligger i Allinge. Det har ligget der i mange år, og er for øboerne et kendt hotel. I juni blev det dog redesignet og minder nu mest af alt om “Indiana Jones møder Karen Blixen”. Når du træder ind på hotellet føler du dig hjemme og navnlig når du sætter dig i deres hyggelig og autentiske lounge, som er indrettet som Savannen. Hvis du vælger at rejse dertil, så snyd ikke dig selv for deres lækre morgenmad med kød af vildt, en bourbon i deres lounge eller et kølig glas vin på terrassen med udsigt over havet. Prisen for en overnatning i dobbeltværelse med morgenmad ligger på ca. 1350 kr. og det er alle pengene værd.

Du kan se mere ved at klikke på billedet til Instagram-profilen…

UnderbarNordlandet

For to år siden boede jeg på Nordlandet og spiste på deres restaurant samt “Underbar“, som begge har et højt niveau. Denne gang besøgte jeg Underbar igen, hvor jeg fik lidt forskelligt. Deres menukort er ikke særlig stort på Underbar, men kvalitet er høj. Jeg forslår, at du nyder en cocktail udenfor og ser solnedgangen.

Du kan se mere ved at klikke på billedet til Instagram-profilen…

Måske Bornholms bedste burger på Mikkeller Burgerbar

Mikkeller er vel Københavns ukronede ølkonge eller tæt på. I min “andet hjem” på Vesterbro er han ihvertfald velrepræsenteret når det kommer til restauranter og ølbarer. På Bornholm I Aarsdale finder du hans hyggelige Hawaii-inspirerede Burgerbar med udsigt over havnen. På anlægget kører der muntert reggae-musik imens der skænkes lækre øl fra de mange haner. På menuen er der et lille med lækkert udvalg af burgere, som fås med fritter og forskellige dips. Der er også vegetarburger. Absolut værd at besøge.

Du kan se mere ved at klikke på billedet til Instagram-profilen…

Kadeau – Bornholms bedste restaurant

Ja det er lidt af et statement ikke? Men det er det altså. Kadeau ligger i Aakirkeby og ærligt – at komme dertil er lidt bøvlet, så enten bider du i det sure æble og smider 600 kr. til en taxa hver vej eller så gør du som mig, får din kæreste til at høre mod du betaler festen. Deres aftenmenu er på omkring 20 serveringer for 1650 kr. og dertil kan du vælge vin fra kortet, en lille (1150 kr.) eller stor vinmenu (1950 kr.) samt mostmenu (800 kr.). Det ender i 5000-6000 kr. og ja, det er en slat, men se lige billederne, det er også utrolig lækkert, kreativt anrettet og en sand fornøjelse!

Du kan se mere ved at klikke på billedet til Instagram-profilen…

Ingen “Sol over Gudhjem” men lækker smørrebrød på Svaneke Bryghus

Ja, det er utroligt ikke – men det er ret svært at finde denne lækre spise på Bornholm, ihvertfald var jeg først imponeret, da jeg fik det hjemme hos en venlig bornholmer, som inviterede mig indenfor. Men på Svaneke Bryghus kan du dog få nogle lækre (og meget store) stykker smørrebrød. Jeg vil kalde dem “Aalborg-portioner”, for ét stykke er reelt nok. De koster omkring 89 kr. for fx saltstegte sild eller en kartoffelmad med bacon. Du bør også smage deres øl, som er kendt i hele Danmark – jeg kan varmt anbefale en kølig Bingo Gringo med masser af karakter, florale noter og god styrke.

Du kan se mere ved at klikke på billedet til Instagram-profilen…

Håber det har givet inspiration til både rejse og spisesteder på Danmarks dejligste ferieø. Der er masser af andre gode tips, så lad mig endelig høre flere i kommentarfeltet…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

 1. Cirkeline Reply

  Åh, hvor lyder det bare helt fantastisk! Vi har selv besøgt Christiansø, og vi drømmer om at komme tilbage – forhåbentligt i 2021! Lad os krydse fingre for et meget bedre rejseår i 2021, så vi kan komme ud i verden igen! 🙂

  Kh. Cirkeline // RejsRejsRejs

  Du er velkommen til at læse vores tur til Christiansø vores artikel om en levende historiebog

  • Kunne ikke være mere enig – var faktisk på Christiansø sidste gang og havde naturligvis slid med hjem ☺️ jeg krydser også fingre da – 2021 må blive et bedre år.

   Har du et tip til Borholm mht til spisning? Jeg ledte forgæves efter “Sol ober Gudhjem” men måtte give lidt op 🤷‍♂️

Skriv en kommentar