Restaurant Uformel drives i samarbejde med Rune Jochumsen og Kristian Arpe-Møller, som også står bag Michelin-restauranten Formel B på Vesterbro, restaurant Sletten i Humlebæk samt smørrebrødsrestauranten “Palægade”. Jeg har spist på dem alle, men har besøgt Uformel adskillige gange og vender ofte tilbage – årsagen kan du læse i anmeldelsen her…

Uformel ligger i Studiestrædet, som er én af de gader i København, hvor der ofte er masser af liv og glade mennesker, nu er det naturligvis en kende begrænset, da vi har restriktioner, men alligevel var der godt fyldt onsdag før Kristi Himmelfartsdag, hvor jeg besøgte den med min fantastiske medspiser.

I forbindelse med Corona har Uformel kørt en kampagne, hvor man gratis kunne få snacks og bobler, når man bookede en fast menu. Det har de ligeledes gjort på restaurant Palægade, hvor du ved bookning kunne få en Akvavit til hele bordet på husets regning. Et meget smart trick da der naturligvis i denne tid har været run på bookningerne. Vores snack var toast med braiserede kalvehaler, en sand lækkerbisken, som jeg snildt kunne have nappet flere af – helt perfekt var den.

Anmeldelse: Restaurant Uformel -
Den klassiske og den “funky” vin – vi fik lov at smage dem begge til vore tatar…

Jeg vil anbefale dig at gå efter deres vinmenu, da de har vildt godt styr på deres vine, og til 325 kr. for 4 glas så er der altså value for money. Dertil skal det så siges, at de gavmildt bød på et ekstra glas og sørgede for, at der var nok til, at vi ikke tørstede. På deres vinkort har de også “The Funky Side”, altså vine som er naturvine og sagtens kan være en kende anderledes end de klassiske. Hvis du er til det så slå til – de nørder vildt meget omkring vinene og ved præcis, hvordan de smager. Jeg spurgte, om de tilfældigvis havde en på glas, vi måtte smage. Det kunne vi sagtens, det blev inkluderet i de 325 kr. – det er både god stil og absolut gavmildt af Uformel.

Toast med braiserede kalvehaler

Saltet helleflynder med porrer, østerscreme og peberrod

Tatar af dansk okse med tørret tomat og sort peber

Braiseret lam fra Vibygård med nye ærter og fermenterede svampe

Rabarber med mascarpone, cookie dough og vanille

Vores første ret var saltet helleflynder med porrer, østerscreme og peberrod, som var en god ret at starte på. Den var frisk, syrlig og med et lille bid fra porrerne. Peberroden var lavet som “sne”, hvilket gjorde, retten virkede endnu mere frisk. Den var en kende kold ved serveringen, men jeg lod den stå et par minutter, og så var den perfekt. Dertil fik vi en god Riesling fra det spektakulære landskab omkring Rüdesheim ved Rhinen, som jeg tidligere har smagt flere gange. Den er kølig, frisk og har en flot balance – duft af citron, æble, papaya, urter og fersken. En flot vin, du roligt kan bestille, hvis du er til de tyske.

Anmeldelse: Restaurant Uformel -
Lækker Riesling – sprød og ikke for sødmefuld…

Vores næste ret var tatar af dansk okse med tørret tomat og sort peber, en ret som de har haft på kortet i mange år. Det er nok én af de bedste tatarretter, jeg har smagt. Årsagen er simpel, den har en helt anden syre og friskhed end den traditionelle, som også kan blive en kende sødmefuld. Det er den ikke her, og tomaten kompletterer virkelig kødet. Hertil fik vi en Pinot Noir, som nok mindede mere om en Beaujolais, men det gjorde bestemt intet. Lækker duft af mørke bær, eg og skovbund.

Anmeldelse: Restaurant Uformel -
Den bedste tatar jeg nogensinde har smagt…

Hovedretten var braiseret lam fra Vibygård med nye ærter og fermenterede svampe, som havde masser af fedme, friskhed og dybde. Jeg ville nok have givet lammet en kende mere, så fedtet var smeltet helt, men fair nok, muligvis er det bare mig, som er lidt kræsen, når det kommer til lammefedt. Bortset fra det var det en skøn hovedret.

Anmeldelse: Restaurant Uformel -
Braiseret lam fra Vibygård med nye ærter og fermenterede svampe…

Vi fik en 100 % Cabernet Franc som ledsager. Jeg har det lidt som Miles i Sideways: “I’ve come never to expect greatness from a cab franc, and this one is no different It’s kind of a hollow, flabby, overripe…” Elsker det citat! Denne var dog utrolig lækker – masser af urter, timian, lavendel, mørke bær og en smule “støvet” i udtrykket. Det lyder måske underligt, men til lammet var den helt perfekt.

Anmeldelse: Restaurant Uformel -
Overraskende god Cab Franc…

Afslutningen var rabarber med mascarpone, cookie dough og vanille. Helt perfekt til netop denne årstid, hvor rabarberne er godt i gang. Det med at have det syrlige sammen med en luftig vaniljecreme og små stykker af cokkie dough fungerede vildt godt. Jeg kunne måske godt have hapset dobbelt så meget cookie dough, men jeg er virkelig også en sucker for søde desserter.

Anmeldelse: Restaurant Uformel -
Dagens afslutning…

I stedet for de ofte traditionelle dessertvine fik vi en Renardat-Fache Alain Cerdon Rosé, som var let, frisk og frugtig – faktisk kun på 5 % alkohol. Ærligt, jeg elsker, når den slags er på menuen. Jeg holder skam af en god dessertvin, men som det sidste frisker én som denne virkelig op, og til vores rabarber var den helt perfekt – godt gået!

Anmeldelse: Restaurant Uformel -
Elsker at få bobler til dessert – denne var en let én af slagsen…

Regningen lød på ca. 1600 kr. for snacks, bobler, fire retter og omkring seks glas vin – det er svært ikke at være begejstret her, ikke?

Har du besøgt Uformel eller nogle af de andre, og hvad synes du om dem?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar