Fisk Frokost Påske Sild

Påskefrokost: Røget sild med peberrodscreme og whisky…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

De fleste ved godt, at jeg elsker whisky og til tider forvandler mig til “Whiskytossen“, hvor jeg nyder denne hobby utrolig meget. Denne ret skal du ikke drikke whisky til, men du kan godt, hvis du vil erstatte den traditionelle snaps. Opskriften består af en lækker peberrodscreme, røget sild og en let røget whisky til – håber det giver inspiration…

Jeg lavede “Sol over Gudhjem” i sommerhuset for ganske nylig, da jeg vi nærmede os påsken. Jeg valgte også at lave en anden frokostret til påsken, hvor jeg brugte røget sild, men lavede denne peberrodscreme til. Jeg satte en Highland Park 12 års til, som har en let røget eftersmag, og står utrolig godt til denne ret. Nu behøver du ikke kaste dig ud i, at købe whisky blot fordi du vil lave denne ret, men det fungerer ret godt. Hvis du ikke kender Highland Park 12 års, kan du læse om den på Whiskytossen.

Påskefrokost: Røget sild med peberrodscreme og whisky...

Læs også: Påskefrokost: “Sol over Gudhjem”

Påskefrokost: Røget sild med peberrodscreme og whisky...

Påskefrokost: Røget sild med peberrodscreme og whisky…

Ret: frokost
Køkken: dansk
Keyword: Frokost, Påskefrokost, Påskemad, Påskeretter, Røget sild
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 personer

Røget sild er utrolig lækkert og ofte spises det som "Sol Over Gudhjem", men det kan også laves med peberrodscreme, rødløg, karse og servers med en whisky til.

Udskriv

Ingredienser

Peberrodscreme

 • 3 spsk. creme fraiche 18 %
 • 1 spsk. mayonnaise Hellmans
 • 1-2 spsk. friskrevet peberrod
 • 1-2 tsk. citronsaft
 • Salt og friskkværnet peber

Røget sild

 • 1 stk. røget sild
 • 1 lille rødløg
 • 1 bakke karse
 • 2 stykker godt rugbrød
 • Smør eller fedt
 • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Peberrodscreme

 1. Riv peberroden på et fint rivejern.
 2. Bland det sammen med resten af ingredienserne.
 3. Smag til med salt og peber.

Røget sild

 1. Fjern skindet fra silden og alle de små ben, vær omhyggelig, det betaler sig.
 2. Hak rødløget fint.
 3. Læg et par stykker pæne sildefilet på det smurte rugbrød.
 4. Tilsæt et par skefulde peberrodscreme.
 5. Tilsæt hakket rødløg og karse samt lidt friskkværnet peber.

Læs også: Påskefrokost: Snaps fra Brænderiet Enghaven…

Påskefrokost: Røget sild med peberrodscreme og whisky...
Påskefrokost med whisky til…

Håber det giver inspiration til en lidt alternativ “sidevogn” til påskefrokost.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift