Gå til opskrift

Lavet i samarbejde med “MSC-Danmark

Når solen skinner, så er det bare med at få tændt grillen og få lavet noget lækkert mad. For mig er det på det seneste blevet til meget fisk på grillen, hvor jeg både har lavet hvidfisk, hummer og kuller. I denne opskrift laver jeg laks, hvor jeg også giver tips til, hvordan du kan sikre, at fisken ikke brænder fast til grillen – håber du kan bruge dem – god fornøjelse.

Laks er utrolig lækkert og meget nemt at arbejde med, hvis du sørger for at være godt forberedt. Jeg bruger fersk MSC-mærket laks, da min lokale fiskehandler har det. Hvis du ikke er så heldig, så kan du nemt spotte det i dit lokale supermarked. Bare kig efter det hvide og blå mærke.

Grillet asiatisk laks med wasabicreme og krydderurtemarinade
Marineret laks med wasabi-creme og friske urter
Grillet asiatisk laks med wasabicreme og krydderurtemarinade

Grillet asiatisk laks med wasabicreme og krydderurtemarinade

Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Keyword: Grillet laks, Laks, Laks på Grill
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på grillet asiatisk marineret laks med wasabi-creme og en frisk krydderurtemarinade – der er også tips til grillning af fisk i opskriften.

Udskriv

Ingredienser

Marineret laks

  • 400 gram laks
  • 2 spsk. soya
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. hoisinsauce
  • 2 spsk. neutral olie
  • 2 stk. Metalspyd

Wasabi-creme

  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. creme fraiche 18%
  • 2 tsk. wasabi-creme kan købes i Coop/Føtex – kan erstattes med friskrevet peberrod – her skal du bruge 2 spsk.
  • Salt og peber

Urtemarinade

  • 1 spsk. hakket mynte
  • 1 spsk. hakket basilikum
  • 1 spsk. hakket koriander
  • 1 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. jomfruolivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Marineret laks

  1. Skær laksen ud i mindre stykker. Det gør du ved at skære enderne til. Herefter deles laksen på midten, og så deles begge stykker på midten igen, så du har 4 strimler. Herefter vender du det og gør det samme på den anden led, så du har i alt 16 stykker laks, så der er 8 stykker laks til to spyd.

  2. Læg nu laksen og alle ingredienser i en frysepose, luk den og læg den på køl i 2 timer (er du presset, så kan du nøjes med én time).
  3. Imens laver du wasabi-creme og urtemarinade, når disse dele er klar, så varmer du grillen op.
  4. Hvis du har en grillplade, så bruger du den, ellers så bare din grill. Sørg for at den er helt ren og brandvarm.

  5. Hvis du har noget "slip-let spray", så bruger du det. Ellers så pensler du lige laksen med neutral olie inden stegning.

  6. Læg spydene på og giv dem 30 sekunder på hver side, vær forsigtig når du vender dem, så brænder de ikke fast.

  7. Når de er klar, så lægger du en stribe wasabi-creme på begge tallerkener.

  8. Læg laksen midt på tallerkenen og giv den lidt urtemarinade.

  9. Velbekomme.

Wasabi-creme

  1. Bland det hele sammen, smag til med salt og peber og stil på køl.

Urtemarinade

  1. Rengør og hak alle urter.
  2. Tilsæt citron, olie og lidt salt og peber.

Tilbehør

  1. Grillede majs/kartofler/groft brød

Hvordan sikrer du, at fisken ikke brænder fast?

Der findes nogle tips, som sikrer, at du med stor sandsynlighed ikke står og skal skrabe resterne af dine lækre stykker fisk af grillen.

  1. Sørg for at din grill er helt ren. Dette kan ofte klares ved, at du starter med at brænde det grundigt af, så opnår du pyrolyse, og alle rester bliver helt enkelt forkullet. Ellers er der også diverse rengøringsartikler, som kan bruges. Jeg sværger dog mest til at varme den igennem og give den en tur med en børste. Hvis den ikke er ren nok, så vil fisken desværre nemmere brænde fast.
  2. Sørg for at grillen er varm og her snakker vi brandvarm. Når du griller fisk, så er det lidt som med en steak, du vil gerne have nogle flotte grillmærker på fisken, og du vil gerne bibeholde så meget saft som muligt, og det opnås ved høj varme.
  3. Sørg for at fisken er tør – dette gælder dog ikke, hvis du har marineret den, her giver du den blot olie inden stegning. Er fisken ikke marineret, så dupper du den grundigt med køkkenrulle, og så giver du den olie. Ellers vil væsken sænke temperaturen og i værste fald betyde at overfladen bliver dampet og ikke grillet.
  4. Sørg for at vende fisken mindst mulig. Jo færre gange den skal vendes, jo mindre er chancen for, at fisken brænder eller går i stykker.
Grillet asiatisk laks med wasabicreme og krydderurtemarinade
Marineret laks på en brandvarm grillpande

Jeg håber, du synes om opskriften – hvis du gerne vil have mere inspiration, er der en opskrift på en skøn fiskeburger med torsk og den lækreste tatarsauce og opskrift på hvidfisk “en papillote” – en skudsikker måde at tilberede fisk på – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift