Første gang jeg drak en Gin Tonic synes jeg det var frygteligt! Nuvel – det var også en Gordons Gin med en meget dårlig tonic til – jeg anede ikke noget om fx Fever Tree tonic desuden var det ret sent på aftenen – men for pokker den bitterhed der mødte mig var ikke rar. Idag kan jeg næsten ikke få armene ned over gin tonic og thank God for that. Faktisk er gin blevet min foretrukne cocktail derhjemme. Det betyder også, at jeg har fået øjnene op for alle de spændende destillerier vi har fået i Danmark – til denne snack har jeg valg en lækker udgave fra Radius Distillery, som har et bredt udvalg – fælles for dem er, at de benytter æbler i deres produktion…
Snack: Devil On A Horseback
Her finder du opskriften på en lækker snack med syre, fedme, røg og salt - Devil On A Horseback, som er en perfekt snack sammen med en velkomstdrink.
Ingredienser
- 20 Stk. Svesker
- 10 Stk. Bacon
- 1 Glas Chutney efter eget valg
- 1 Stk. Citron
Sådan gør du
-
Skær en lille rille i sveskerne og fyld lidt mangochutney i hver med en lille ske.
-
Halvér baconskiverne og vikl dem omkring - sæt en tandstik i.
-
Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft indtil baconen er sprød.
-
Dryp lidt citronsaft på og server med det samme.
-
Skål i neat gin og Devil on a Horseback.
Der er sat kryds i kategorien “fri-uge” hvilket betyder snack og alkohol. Nu stopper jeg lige lidt op, for det lyder efterhånden som om, at jeg er alkoholiker i ugerne uden børn – det må I endelig ikke tro – men der ryger da lidt ekstra lækkerier ned – det vil jeg gerne erkende. Hånden på hjertet føler jeg faktisk, at det skaber hygge. Jeg elsker virkelig en Gin Tonic, et glas hvidvin eller en whisky. Sidste dyrker jeg temmelig meget lige for tiden og navnlig nu, hvor min Instagram-blog er online – “Whiskytossen”, som du måske har hørt om – ellers så kig endelig forbi:
Nå – back on track! Jeg har gennem længere tid lavet indlæg til “Gintossen”, som i virkeligheden er to herrer – Hans og Hans Henrik – i starten byttede jeg rundt på dem konstant – forvirringen bliver værre af, at de hedder Hansen og Holm til efternavn – Yes, det er ikke nemt. Til dem har jeg lavet nogle ret fede indlæg med mad og gin. Dette er ét af dem, som blev til denne lækre snack – Devil On A Horseback sammen med en gin fra Radius Distillery.
Mere bestemt blev det Radius Distillery Batch no 21 som har en ret vild smagspalette. Den har røget enebær, ristede kaffebønner og citronskral, som står vildt godt til “Devil on a Horseback”. Kristian fra Radius siger, at denne skal prøves neat hvilket passer mig glimrende. Som en hærdet whiskydrikker er jeg nemlig vild med ren spiritus – her føler jeg, du får lov til at smage på herligheden uden den er pakket ind i noget. Du kan naturligvis sagtens hælde en god tonic på og give den noget garnish – jeg tænker et stykke bacon 🙂
Hvis du laver 6-8 stykker pr. person så skal folk nok få rigeligt. Det er nemlig en intens lille snack med masser af kraft – håber du synes om den…
2 Comments
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu
Pingback: Gin & Tonic Snacks: Rugbrødshapsere med røget laks koriander og citronskal