Det lyder næsten underligt at lave en “upside down pizza”, ikke? Men fakta er, at den er utrolig lækker, og grundet netop det at pizzaen bages på hovedet, så bliver den ret meget anderledes end en normal pizza. Denne har jeg set på TikTok og Instagram Reels, men har ændret en del på den, bl.a. bruger de alle steder butterdej, hvilket du også kan bruge – så bliver den mere sprød og luftig – i opskriften er der både den version og min version – god fornøjelse.

Gå til opskrift

Jeg får rigtig meget af min inspiration fra Instagram Reels og TikTok, og selv om mange af opskrifterne er lidt noget rod, da jeg ofte oplever, at opskrifterne mangler rigtig mange steps, så er det faktisk også en del, som er ret inspirerende. Jeg troede faktisk ikke, denne ville lykkes, men med lidt justeringer så holder den virkelig.

Opskrift på
Upside down pizza
Opskrift på "Upside down pizza"

Opskrift på “Upside down pizza”

Ret: Aftensmad, Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Hjemmelavet pizza, Pizza, Upside down pizza
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Upside down pizza er en hurtig og nem snackpizza, som fyldes på omvendt og kan fyldes med masser af lækkerier – se den som en lille Calzone.

Udskriv

Ingredienser

Upside down pizza

  • 1 portion pizzadej eller tarte flambee dej
  • Pizzadejen fordeles i ca. 8 stykker – nedenstående er til ét stykke pizza.
  • 1. tsk. honning til hvert stykke
  • 1 stor spsk. revet ost
  • 1 stykke prosciutto di parma
  • 1 spsk. Nduja smørbar pølse fra Italien
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 2 stykker pepperoni efter eget valg
  • revet parmesan til toppen
  • 1 stk. sammenpisket æg
  • En lille buket frisk timian

Dip

  • 1 dl. god creme fraiche 18%
  • 1 tsk. god jomfruolivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt og friskværnet peber

Sådan gør du

Upside down pizza

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Dejen rulles ud og skæres i 8 rektangulære stykker – ca. 10 cm lang og 5 cm bred.

  3. Læg bagepapir på en bageplade.
  4. Start med honning, som du lægger på bagepapiret.

  5. Herefter lægger du ost ovenpå.
  6. Så lægger du prosciutto di parma, Nduja, peppeoni og tomatpuré på.
  7. Riv lidt parmesan over.
  8. Læg nu dejen over.
  9. Pensl med æg.
  10. Bag pizzastykkerne i ovnen i 15 min.

  11. Fordel lidt timian over.
  12. Lad dem køle af og dyp i creme fraiche-dip, når du spiser dem.

Dip

  1. Hæld creme fraiche i en skål, tilsæt salt og peber.

  2. Tilsæt citron og slut af med lidt olie på toppen.

Pizzastykkerne er bedst lige efter, de er bagt, men de kan også sagtens bruges til madpakken dagen efter, eller hvis du skal på tur eller blot “on the go”. Håber du synes om dem.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift