Opskriften er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma
Når sommeren rammer, så går jeg ofte efter nogle lettere retter, hvor det enten kan være mindre mad eller retter, som ikke er helt så tunge. Denne opskrift er nok mere et lille mellemmåltid eller en hapser, om man vil. Den tager næsten ingen tid at lave og smager fantastisk – god fornøjelse.
Jeg har gennem nogle år arbejdet sammen med Prosciutto di Parma og efterhånden lavet en del opskrifter med deres produkter – du kan fx finde opskrift på sommersalat med sprød prosciutto di parma og pocheret æg” og opskrift på filodejsruller med parmaskinke og fetacreme. Eller hvis du vil have en opskrift, som er perfekt til både påske og sommer, så kan jeg anbefale “Deviled Eggs” med parmaskinke, tabasco og purløg.
Du kan også se opskriften ved at klikke på billedet – jeg åbner ved en fejl en helt forkert ost, som jeg tvivler på havde fungeret til retten.
Sommermad: Brie på ristet brød med kirsebærchutney og parmaskinke
Opskrift på en nem og hurtig hapser med parmaskinke, brieost og kirsebærchutney – den tager kun 10-15 min. at lave og smager fantastisk.
Ingredienser
- 1/2 stk. Ciabatta/surdejsbrød eller lignende
- 1 stk. brieost
- 1 glas krisebærchutney – find det bedste dit supermarked har
- 1 pakke prosciutto di Parma
- 1 lille smule jomfruolivenolie
Sådan gør du
-
Skær brød og brie ud.
-
Læg brødet på en bageplade med bagepapir.
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Giv brødet lidt olie.
-
Læg brien på og sæt det i ovnen i ca. 10 min.
-
Lad det køle af i ca. 5 min.
-
Læg nu en lille skefuld kirsebærchutney på.
-
Læg nu et ca. et halv stykke parmaskinke på hver hapser.
-
Server med det samme.
Du kan også lave opskriften, hvor du ikke bager brød og brie sammen, så vil jeg dog anbefale, at du køber noget af det bedste brød, som du kan finde, og gerne et lækkert surdejsbrød.