Tuesdays Gin Tonic er lidt en undskyldning for at nyde en gin på en helt almindelig tirsdag, jeg holder ret meget af denne undskyldning. Jeg elsker også gin og fandt i en ret sen alder ud af, at jeg faktisk også kunne lide tonic. Da det skete åbnede der sig en helt ny verden for mig. Udover gin er jeg naturligvis kæmpe Whiskylover, som også ses tydeligt på den lille blog jeg har startet på Instagram og Facebook kaldet “Whiskytossen” – kig endelig forbi, hvis du skulle få lyst – indtil da, så står den på gin…
Denne gin er lavet på slåenbær og hedder altså ikke “sloe” fordi den er destilleret langsomt eller lignende. Slåenbær ligner lidt helt små blommer. De er mørke i det og ser utrolig indbydende ud. Du har sikkert set dem masser af gange, og måske overvejet at hapse et enkelt? Det kan du godt, men de er pokkers bitre og vil have denne smag indtil første nattefrost. Herefter bliver de mere sødmefulde og så kan de spises, syltes, laves til saft, snaps eller som her, bruges i alkohol.
Kort historie om Sipsmith
I London finder du Hammersmith, som producerer Sipsmith Indenpendent Spirits i forskellige udgaver. Jeg har smagt tre af dem, så bare rolig – der kommer mere! I 2009 fik Sipsmith tilladelse til at destillere og her blev det første kobbergryde destillerier i næsten 200 år startet op igen – old school! Allerede kan jeg godt afsløre, at jeg er vild med deres gin. Bare kald mig gammeldags, men deres stil, når de laver gin som er helt klassisk tiltalder mig meget.
“Ti klassiske botanicals”
Netop Sipsmith i Sloe Gin udgaven er levere på alkohol end normalt, faktisk er vi helt nede på 29 % hvilket letter den en del. Videre kan der naturligvis også drikke lidt ekstra. Den indeholder ti klassiske botanicals: Makedonsk enebær, bulgarsk korianderfrø, fransk angelicarod, spansk lakridsrod, italiensk orrisrod, mandler, kinesisk cassiabark, kanel fra Madagascar, appelsinskal fra Sevilla og spansk citronskal. Der er helt sikkert lagt noget sjæl i, at det skal være botanical fra præcis disse områder.
Reelt vil man nok kalde denne en likør, da vi har med tilsætning af bær at gøre. Der er naturligvis også en del sukker i, da bærene har en del syre, selv om de har fået nattefrost. For mig er balancen det vigtigste her og blandet med tonic synes jeg det er helt perfekt. Jeg har aldrig spist friske slåen bær, så jeg kan faktisk ikke helt udtale mig om, hvor præcist den rammer. Men noterne for mig er solbær og modne kirsebær.
“Gin for begyndere?”
Da jeg smagte en gin & tonic først gang synes jeg det var ganske forfærdeligt – den bitre smag der ramte mig, var næsten uudholdelig. Jeg var overbevidst om, at der var noget galt med denne cocktail. Idag ved jeg godt, at jeg bare ikke brød mig om det bitre, og at det var årsagen. I denne gin bliver det bitre dæmpet en del pga. af sødmen og bruger du så en tonic, som ikke er alt for tør, så tror jeg du har et succes cocktail!
Det er ikke eneste udgave fra Sipsmith jeg kommer til at smage på – der kommer også deres “Sipsmith London Dry” og “Sipsmith V.J.O.P” forkortelse må du vente med at få afsløret.
Skål og god tirsdag!