I år må vi desværre ikke komme til festival, hvor vi kan lytte til lækker musik og nyde sommeren, men som et lille plaster på såret, så er der for nylig landet et nyt vinhus hos Husted Vin, som jeg har modtaget og anmeldt. Det hedder “Wine N Roses”, og som du sikkert har gættet så er det total rock and roll, hardcore, no-bullshit og som en “bad out of hell-vin”. Jeg har smagt de tre vine, som lige nu er tilgængelige og vil gerne lægge hovedet på blokken – det er bad ass vin, som med garanti bliver et kæmpe hit i Danmark! Her kan du læse anmeldelse af vinene – god fornøjelse.

Opdateret med priser og links: 2023-01-19

Wine N Roses Winery

Wine N Roses winery ligger i Valencia i Spanien og ikke, som jeg først troede USA – nej der findes nemlig også ægte rock and roll andre steder i verden. I “bandet”, som Wine N Roses kalder det, er der fem medlemmer, og det er de fem venner, som har startet “Wine N Roses”, som handler om en drøm om at skabe innovativ vin, som kommer fra bæredygtige forhold, hvor der dyrkes lokale druer. Deres payoff er “The dark side of the grape”.

Rock and Roll vin til sommeren fra Wine N Roses
Lets Rock!

Bandet har så også fem sange eller fem vine, alle er opkaldt efter hits. Lige nu kan vi dog kun lytte til tre af dem, men mon ikke de andre kommer senere? De fem medlemmer af bandet er udover nedenstående “The Final countdown” og “Born to be wild”…

Hvis du undrer dig over, at de har fået lov til at benytte disse ikoniske og udødelige sangtitler, så skyldes det vist nok, at der på flaskerne er en QR-kode, hvor de kan afspilles, så det bliver vist håndteret på denne måde – er du klar? Lets rock…

Sympathy for the Devil 2020 12,5 %

Please allow me to introduce myself – I’m a man of wealth and taste“. Den første er en hvidvin, som er lavet på 75 % økologisk Verdejo og 25 % økologisk Sauvignon Blanc. På trods af området, som kan være præget af voldsom sol, så er den ret mineralsk i udtrykket, så her i sommervarmen bliver den på ingen måder for intens. I næsen giver den tropiske frugter, citron og blodappelsin. Disse går igen i smagen, hvor den også har masser af mineralitet med smag af grønne friske æbler.

Rock and Roll vin til sommeren fra Wine N Roses
Please allow me to introduce myself…

På etiketten er der bidt af et æble, som leder tankerne hen på den “forbudte frugt” fra Paradisets Have, hvor slangen lokker Eva til at smage. Det passer perfekt på titlen på Rolling Stones sublime hit, som står højt på listen over de sange, jeg ofte sætter på derhjemme.

Rock and Roll vin til sommeren fra Wine N Roses

Pris pr. stk. 129 kr. / 116 kr. ved køb af 6 stk.

Light my Fire 2019, 15 %

The Doors skrev i 1976 “Light my fire”, og omkvædet er kendt verden over – “Come on, baby, light my fire
Try to set the night on fire
” – det er præcis, hvad denne vin kan. Den er kulsort og super intens; om der kan gå ild i den, ved jeg ikke helt, men for pokker den er vild. Den har fået 9 måneder på franske egetræsfade og er på 100 % økologisk Garnacha Tintorera, som ofte bruges i Almansa i Spanien. Det er en drue, som ofte er set i blends, og den giver en voldsom farve til vinen.

Rock and Roll vin til sommeren fra Wine N Roses
“Baby you can light my fire…”

I næsen har den timian, lavendel, krydrede noter, ristede nødder og masser af intense røde bær. I munden fornemmes lette tanniner og en helt ren og frisk smag, som i afslutningen bliver vildt intens. Den har 15 % alkohol, så server den ved 12-13 grader max og lad den åbne sig i glasset – evt. til dokumentaren med The Doors, hvor Val Kilmer spiller hovedrollen. Etiketten er simpelthen en Molotov-cocktail, som er klar til at blive kastet – lidt crazy faktisk, men det passer glimrende til vinen.

Rock and Roll vin til sommeren fra Wine N Roses

Pris pr. stk. 139 kr. / 125 kr. ved køb af 6 stk.

Highway to Hell 2019 14 %

Livin’ easy – Lovin’ free – Season ticket on a one way ride” i 1979 skrev brødrene Angus Young og Malcolm Young dette rockhit, som i dag fortsat holder 100 %. Highway to hell er lavet på 100 % økologisk Monastrell, som er en druesort, der i Frankrig bliver kaldt Mourvédre, og i Australien går den under navnet Mataro. I Spanien hedder den Monastrell og er én af de vigtigste druer der.

Rock and Roll vin til sommeren fra Wine N Roses
“Livin’ easy – Lovin’ free…”

Highway to hell har fået 3 måneder på franske og amerikanske egetræsfade, det giver den både dybde og friskhed. I næsen har den dybe noter af mørke bær, lakrids og lette tanniner. I munden bliver den mere intens, og her giver sangen pludselig mere mening. Masser af power og kraft – hvor de intense bær med smag af solbær, brombær og en let “jordet” smag kommer frem. Den er i flot balance, og bliver nok den vin, som jeg får smagt i år, hvor der er best value for money.

Rock and Roll vin til sommeren fra Wine N Roses

Pris pr. stk. 120 kr. / 108 kr. ved køb af 6 stk.

Jeg ser frem til “Final countdown” og “Born to be wild”, hvis Husted Vin vælger at tage dem ind i deres portefølje – indtil da er der kun tilbage at sige “For those about to rock – I salute you”….

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

1 Comment

  1. Pingback: Spansk vin: Hola España!

Skriv en kommentar