Jeg har smagt og nydt utrolig meget vin de sidste mange år, og der findes utrolig meget lækkert – en ting vender jeg ofte tilbage til, og det er vin fra Spanien. Jeg elsker, at deres niveau generelt er højt – ofte falder jeg over flasker til nogle få hundrede kroner eller billigere, og jeg er dybt imponeret over deres niveau – “lavt som højt”. Disse har jeg modtaget til test fra Otto Suenson, du kan læse anmeldelsen her i artiklen.

Nabal Bodegas & Viñedos

I det populære område Ribera del Duero findes der utrolig mange gode producenter, tricket er at finde perlerne – dem hvor du får endnu mere for pengene, end du reelt burde. Nabal er én af disse perler. Vingården her er født i 2014, hvor to brødre startede deres eget eventyr med en ny vingård. De laver nu vin, som efter min mening kan gå hen og blive verdensklassevin, hvis de fortsætter udviklingen. Jeg har smagt flere af deres rødvine, som du kan læse om her.

2019 Ribera Del Duero Valle De Nabal

Den første, jeg smagte, var deres Valle De Nabal, som er på 100 % Tempranillo (som de andre i testen i øvrigt også er). Druerne kommer fra 40 år gamle vinstokke. I næsen er den fyldt med duft af brombær, solbær, rosin, blomme, eg, nelliker og “grønt kvas” – lidt som at dufte til en nyudsprunget bøgehæk. I munden er den fyldig, hvor der er gode tanniner, som bærer vinen mod en frugtfyldt afslutning. Den er klart til den friske og syrlige side, hvilket gør den fremragende til mad – rigtig godt køb, hvis du vil have en hverdags-spanier fra den højere ende af skalaen.

Spansk vin: Hola España!
Glimrende hverdagsvin!

Point: 92/100

Pris pr. stk. 129 kr.

2016 Ribera Del Duero Reserva Seleccion Familia

Fremragende spansk vin, som virkelig viser, hvad Spanien kan, når det kommer til rødvin. Den er på 100% Tempranillo med en tæt og kompakt duft af kirsebær, violer, vanilje, cedertræ, syltede blommer, lakrids – noterne bliver ved og ved med at vælte frem. I munden er den rund, fyldig og med de skønneste blide tanniner, en flot syre og god frugtfylde. Den har godt af lidt luft, så tanninerne lige damper af – det gør, at den kommer til sin fulde ret.

Spansk vin: Hola España!
Fremagende spansk vin

Point: 94/100

Pris pr. stk. 299 kr.

Ribera Del Duero Crianza MG 2018

Magnumflasker smager bare bedre, ikke? Ej, det er lidt en skørne, men de er godt nok spændende at stå med i hånden, hvor en almindelig flaske pludselig virker lille. Denne er fra 2018 og er opskriften på en god aften. Næsen er fyldt med duft af rosenlade, hindbær, blommer, brombær, “Earl Grey Te”, espresso og et hint af oliven. I munden er den cremet, fyldig og har masser af syre og gode tanniner, som gør den fremragende til tapas.

Spansk vin: Hola España!
Magnumvin

Point: 93/100

Pris pr. stk. 559 kr.

Håber det giver inspiration til lidt lækker spansk vin, hvis du vil have flere gode bud, så er der masser på bloggen – fx en anmeldelse af utraditionel Bordeaux, som du med garanti aldrig har smagt den før eller ægte “Rock N Roll-vin” – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar