Hører du også til en af dem, der synes, at den mørke og kolde tid rimer på mørk rom? Så er der godt nyt. Dette efterår lancerer Zacapa nemlig La Pasión – The Passion Cask. Udgivelsen er den fjerde og sidste i den udsøgte limited edition-serie The Heavenly Cask Collection.

Gå til opskrift

Lavet i samarbejde med Diageo

La Pasión – The Passion Cask er skabt af Zacapas master blender, Lorena Vázquez, og den hylder de unikke Pedro Ximénez-sherryfade, der bliver brugt under den modningsproces, der tager udgangspunkt i solerasystemet. Der er tale om en unik proces, som omfatter et væld af fadtyper og stilarter, som er nøje udvalgt af Lorena med den ene mål at fange helt specifikke smagsnoter og teksturer.

ZACAPA LA PASIÓN – THE PASSION CASK

Udgivelsen er den sidste i en serie af fire, der alle stammer fra den prisvindende Zacapa Solera Gran Reserva. De fire udgivelser har haft fokus på hvert deres fad i lagringsprocessen, og smagsnoterne i La Pasión – The Passion Cask indkapsler på vidunderlig vis det frodige guatemalanske landskab. Med en overflod af smage, indtryk og dufte byder den på perfekt afbalancerede noter af svesker, rosiner, dadler, vanilje, kaffe og chokolade. Kombinationen skaber en vidunderlig og fascinerende smagsoplevelse.

Hele serien er blevet til 2.300 meter over havets overflade i Zacapas fascinerende anlæg, som ligger i Quetzaltenango i Guatemala. Anlægget kaldes også House Above the Clouds og er på grund af højden omgivet af kølig luft, der skaber de mest perfekte forudsætninger for, at rommen kan ældes langsomt. Og netop den proces er med til at skabe Zacapas udsøgte og karakteristiske smag.

ZACAPA LA PASIÓN – THE PASSION CASK

Manhattan Passion

Ret: Cocktail
Køkken: Sydamerika
Keyword: Cocktail, Rom
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 1 stk.
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

  • 50 ml Zacapa la Pasión
  • 7 ml rød Vermouth
  • 6 dråber Angostura bitter
  • 1 stk. cocktailkirsebær

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne i et stort barglas med masser af is.
  2. Rør det hele godt sammen med en barske, inden du sier cocktailen over et afkølet coupéglas.

  3. Til sidst pynter du glasset med et cocktailkirsebær og en tynd stykke skræl fra en grapefrugt.

ZACAPA LA PASIÓN – THE PASSION CASK

Lige meget om du er til rom “neat” eller i en cocktail, så er den virkelig god. Du kan købe Zacapa La Pasión i velassorterede spiritusforhandlere. Prisen er 699 kr.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift