Kan du huske “Umami”? Der hvor Jarl Friis-Mikkelsen engang døde i et afsnit af Klovn? Nu var det vist godt nok “Big Bowl i Valby” efter han lavede en strike, men det kunne Casper Christensen ikke leve med. Nå, pointen er, at lokalerne nu huser én kæmpe restaurant, som tilbyder autentiske pastaretter, prisvenlig vin på glas og en ret fed New Yorker-agtig stemning – velkommen til Ambra.

Ambra betyder “rav” (Amber) på italiensk, som henviser til farverne i restauranten. Hele ideen er, at Ambra skal være den lidt vilde utæmmede lillesøster til Esmées, som chefkokken Andreas Bagh også står bag. Ambra hører under Sovino Group, som har en række ret lækre restauranter i København herunder den nyeste “Le Petit Rouge“, som tilbyder utrolig prisvenlig mad og vin – den minder meget om Restaurant Bouillon. Ellers har de også Camino, som ligger i Kødbyen og deres søsterrestaurant “Siesta“, som muligvis laver én af de bedste burgere i hele København.

Der er udsigt over en del af restauranten på Ambra

7 serveringer for 495 kr.

Som alle andre restauranter i denne prisklasse, så giver deres menu klart mest value for money. Du kan også plukke fra deres kort, som har 6 lækre antipasti udover de 4 stk., som du får, hvis du vælger menuen. Den starter med oliven – og der er rigeligt af dem – herefter én af mine favoritter: Vitello tonnato, som er tunmayo serveret på tyndtskåret kalv med kapersbær – i denne version gætter jeg på, at der også var en smule ansjoser, hvilket gjorde den noget mere aromatisk.

Anmeldelse: Ambra København - stedet, hvor du kan købe en pastaret til under 100 kr.
En af mine helt store favoritter, når det kommer til det italienske køkken.

Derudover var der burrata, som efterhånden er en tilbagevendende klassiker på mange restauranter. Udenfor menuen koster den 85 kr., hvilket understreger, at det klart er bedst, at vælge deres menu.

Anmeldelse: Ambra København - stedet, hvor du kan købe en pastaret til under 100 kr.
Burrata – også en klassiker!

Til sidst kom brødet, som jeg dog vil anbefale kommer ind som det første – men en lille detajle for det var værd at vente på – sprødt, let branket fra ovnen, blødt og luftigt. Dertil en lille tomatsauce til at dyppe i.

Anmeldelse: Ambra København - stedet, hvor du kan købe en pastaret til under 100 kr.
Virkelig lækkert brød på Ambra

Prisvenligt vinkort

Det er efterhånden sjældent, at jeg ser et vinkort, hvor jeg tænker “det er da billigt” eller “en fair pris”. Nu er jeg helt med på, at der altid er og skal være en avance, men når priserne på en restaurant som Ambra ligger på 65 kr. for et glas hvidvin og 145 kr. for “Husets karaffel” på 500 ml., så er vi faktisk nede i et niveau, som er tæt på de helt billige restauranter i København.

Anmeldelse: Ambra København - stedet, hvor du kan købe en pastaret til under 100 kr.
Vin på glas på Ambra

Men smager det så godt? Jeg smagte deres hvidvin fra Langhe Arneis, Piemonte, Vino Arte Bellezza, som koster 65 kr. for et fint glas vin – fin duft af citrus, pærer, æbler, hvide blomster og nødder. Syrlig og mineralsk mund – som gør sig glimrende til forretterne.

Anmeldelse: Ambra København - stedet, hvor du kan købe en pastaret til under 100 kr.
Hvidvin til 65 kr. pr. glas

I ❤️ pasta

Det er sandt – jeg elsker det virkelig, men ærligt? Hvem gør ikke det. Der er to pastaretter med i menuen, som naturligvis varierer – sikkert efter sæson – da nogle af dem fx har skaldyr, friske grøntsager og kød. Jeg smagte deres Ravioli alla Ricotta med semidried (dehydrerede tomater), tomatsauce ricotta, basilikum – en skøn pastaret med et lille spicy kick.

Anmeldelse: Ambra København - stedet, hvor du kan købe en pastaret til under 100 kr.

Den bedste var dog Rigatoni al Ragù di coniglio – en Rigatoni (pastaen) med kanin og salsiccia – intens med dybde og masser af smag. Reelt skreg denne ret på et glas rødvin, men det blev kun til hvidvin i denne omgang for mig – dog kan jeg råde dig til at spørge tjeneren til råds. En enkelt anbefaling: de har en Pavillon de Léoville Poyferré fra Saint-Julien i Bordeaux, på kortet til 200 kr., hvilket er en god pris for en vin af denne karakter.

Anmeldelse: Ambra København - stedet, hvor du kan købe en pastaret til under 100 kr.

Panna cotta – klassisk italiensk afslutning

Vi slutter af med en skål af den klassiske og skønne italienske dessert Panna Cotta. Jeg er kæmpe fan, og selv om, at jeg godt ved, det dybest set bare er vanilje, sukker, fløde og stivelse pyntet med frugt, som her friske hindbær, så er jeg virkelig så glad for det. Denne var lavet med meget lidt husblas, så den var ret luftig og lækker – god gået og god afslutning.

Anmeldelse: Ambra København - stedet, hvor du kan købe en pastaret til under 100 kr.
Panna cotta – skøn afslutning

Ambra

Den oprindelig ide med Ambra var vist nok, at der skulle serveres pastaretter til under 100 kr. og generelt være et meget billigt menukort. Det er ikke helt lykkedes, priserne er mere eller mindre “København-standard”, dog med undtagelse af vinkortet. Ambra ligger i kategori som fx Masseria og Donna CPH, som begge gør det godt – om du vælger én af de tre, vil jeg lade være op til dig, jeg har nemlig svært ved at vælge en favorit, da hver har sine styrker. Masseria har frisk pasta hver dag, som er max 24 timer gammelt. Donna CPH har en ustyrlig lækker signaturret og ret fede omgivelser. Ambra har fede lokaler, New Yorker-stemning og billigt vinkort – tough choice, ikke?

Navn: Ambra 
HvorStore Kongensgade 59, 1264 København
Pris: $$$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Write A Comment