Kødbyen på Vesterbro er lidt af et madmekka efterhånden, hvor du kan smage så meget forskelligt og lækkert – jeg har anmeldt mange af stederne – Fleisch, Gorilla, Mother, Paté Paté, Gaze Grill og ét af de nyeste steder Masseria, som laver fremragende pastaretter 7 dage om ugen. I slipstrømmen på den succes, Camino har haft det sidste års tid både som restaurant og ikke mindst som cocktailbar, så åbner de nu “Siesta”. Jeg tænker, det er oplagt – efter en tur på den lange “Camino” kræver det et lille hvil (Siesta). Jeg stiller allerede nu spørgsmålet: “Laver Siesta Københavns bedste burger!?”

Menukortet på Siesta er lille, og faktisk kan du slet ikke finde det online, så du får et billede af det herunder. Det ændres til tider, så du må ikke blive vred, hvis du pludselig ikke kan få deres “Mac and Cheese” eller andet. Lige nu er der to burgere på menuen, en med en bøf af Iberico (gris), cheddar, pickles og deres “Siesta-sauce” samt en med friteret torsk, sauce tartare og cheddar – begge kommer i en ustyrlig lækker briochebolle. Burgerne koster begge 125 kr., fritter koster 55 kr., og dip koster 15 kr., men det hele kan bestilles i en “kombo” for 165 kr. Derudover har de en “Mac and Cheese” og forskellige snacks – oliven, jamon Iberico, friteret Manchego med chilimarmelade, dagens croquette og calamari. Hvis du ønsker dessert, så har de softice og churros – dem smagte jeg dog ikke.

Monopolet smager på: Camino Siesta i Kødbyen
Siesta

Måske Københavns bedste burger

Der er ingen grund til at vente med det mest spændende, og det er helt sikkert deres burgere – de holder 110%, og ja, jeg er klar over, at det med 110% ikke findes – men det understreger min pointe. Jeg er mest til deres burger med fisken, som de kalder “Fried Fish Burger”, den er helt enkelt mundvandsdrivende og ustyrlig lækker! Fisken er friteret perfekt, osten smelter ned over den, imens du spændt venter på at sætte tænderne i den og tartarsaucen er syrlig, fed og krydret perfekt.

Monopolet smager på: Camino Siesta i Kødbyen
Crazy lækker burger!

Hvad så med den anden burger?

Ja, det er så det lidt finurlige – for den er nemlig også fremragende og tro endelig ikke, at jeg ikke holder af den, jeg synes blot, den anden mere er “mig”. Men “Iberico-burgeren” holder også – en lækker bøf, som er stegt perfekt – se lige billedet! God ost, pickles og deres særlige “Siesta-sauce”, som minder lidt om den sauce, du får i en Big Mac (beklager hvis jeg fornærmer nogen, men den smager fantastisk.

Monopolet smager på: Camino Siesta i Kødbyen
Se lige – perfekt stegt!
Monopolet smager på: Camino Siesta i Kødbyen
Iberico-burger med fritter

Sørg for at købe lidt snacks

Jeg smagte ikke deres calamari, men Caminos køkken er godt, så jeg er overbevist om, at den smager godt – jeg så et glimt af den ved et andet bord, og den så lækker ud. Prisen er 85 kr. Jeg smagte den friterede Manchego med chilimarmelade, som er skøn – du får to godt store stykker, som faktisk er fint til at dele, prisen er 55 kr. Deres croquettes kommer også som “sharing”, hvor du får to stk. – lige nu er det “bacalao”, som sikkert er resterne fra torsken, som de laver til en lille fars (godt med mindre madspild). Prisen er 55 kr.

Monopolet smager på: Camino Siesta i Kødbyen

Hvad drikker du til?

Du kan få øl, hvor de har deres “Camino X Mikkeller IPA”, som er på 4,9% og ret frugtig – perfekt til en solrig dag. De har også en god gammeldags Carlsberg. Hvis du ikke er til øl, så har de forskellige cocktails, fx en Frozen Spicy Margarita, Bloody Mary eller (og dette er ret cool) du kan få “Boozy Ice Tea” eller “Milkshake N Booze”. Udover IPA’en, så smagte jeg deres milkshake, som har en et lille kaffekick, og så er der tilsat vodka – så se det lidt som “milkshake meets espressso Martini”.

Monopolet smager på: Camino Siesta i Kødbyen
Milkshake N Booze og Camino X Mikkeller IPA

Dommen

Siesta er rasende populært lige nu, de har åben mellem 11.30-18.30 – hvorefter Camino overtager. Mit råd er, at du skal komme lidt udenfor “peak-hours”, så altså ikke lige til frokost ved 12.00-13.00-tiden eller 17.30-18.30, for så kommer du til at vente på et bord. Prisen for to burgere med fritter til den ene, croquettes, friteret Manchego, milkshake og en øl er 540 kr., og ja, det er en sjat for en burger med tilbehør, men hånden på hjertet, så er det fandme også en god burger! Service på Siesta er afslappet og rigtig god – de er søde, imødekommende og sikrer en afslappet stemning. Jeg kommer helt sikkert igen!

Navn: Camino Siesta
HvorHøkerboderne 16B, 1712 København
Pris: $$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar