Kødbyen på Vesterbro er efterhånden blevet mit andet hjem. Jeg kommer der fast hver anden uge, hvor jeg arbejder fra København. Kødbyen ligner faktisk sig selv efter en del år. Du finder gode restauranter som Gorilla, Fleisch, Tranquilo, Paté Paté, Kødbyens Fiskebar og naturligvis pizzarestauranten Mother. Tidligere var der også “Kul”, som lavede alt mad tilberedt på kuglegrill – nu er der kommet en ny restaurant, som hedder “Camino“, som ligger hvor Kul tidligere lå – jeg har besøgt den og smagt deres menu – læs anmeldelsen her:

Opdateret: 6/2-2023 med priser

Camino er en ny spansk-franskinspireret restaurant, som tilbyder lækre retter til fornuftige penge. Den ejes af “Sovino Brands”, der har næsten 20 restauranter fordelt over København. Camino er “ildbaseret”, hvilket betyder, at de laver deres mad over åben ild – lidt i stil med Kul. De har en menu, hvor du får 7 retter, som de kalder “Selskabsmenu“, der er udvalgt fra deres a la carte kort. Prisen er 425 kr. Der er også mulighed for frit at vælge, men der er penge at spare, hvis du tager deres menu. De har også deleretter med en hel grillet pighvar, galicisk rib-eye og karamelliseret løgtærte med manchego-sauce og sommertrøffel. Vores menu var:

Forret
Østers, brændt tomat & sherry
Taramasalata, paprika & sprød kartoffel
Fritteret Manchego & chilimarmelade

Hovedret
Grillet porre, sort trøffel & sesam ajo blanco
Tun-oksetatar, grillede tomater, peberfrugter & harissa
Hummer & iberico- bomba, pepernatta & safran sauce

Dessert
Bourbon is, sherry karamel & jordbær

Monopolet smager på: Restaurant Camino Kødbyen
Menuen på Camino…

Fremragende “Husets Vin”

Min medspiser er ikke så stor østers-fan som jeg, så hun beder pænt om en udskiftning, hvilket køkkenet er helt okay med. Hun får i stedet for 18 måneders iberico jamon. Jeg er fan af østers, så jeg holder mig til den valgte menu. Vi bestiller “Husets Orange vin” dertil, som er på Albana. Det er ikke husets vin som sådan, og du må endelig ikke tænke på 1990’ernes billige vin, som stod på bordet, når du ankom til en restaurant. Det er noget helt andet det her. Den er økologisk og spontangæret og fra Bologna, Italien.

Monopolet smager på: Restaurant Camino Kødbyen
“Husets Vin…”

Jeg spørger ind til druerne, men tjeneren skal lige have hjælp af deres vintjener. Jeg synes, det er virkelig godt, at tjeneren ikke forsøger at forklare noget, som han mangler viden om, det gør intet, at alle ikke ved alt. Vintjeneren kender faktisk ikke druerne, da de kommer i batches, som Camino så selv flasker. Den smager glimrende, god duft af appelsinskal, citrus og florale noter. Et godt glas, som virkelig er en “crowdpleaser” – jeg tror, alle vil synes godt om vinen.

De har naturligvis også et vinkort med bobler – champagne, cava og vine fra Tyskland, Frankrig, Spanien og USA. Det er muligt at tilkøbe vinmenu til for 350 kr. for 4 glas. Er du ikke til vin, så tilbyder de også en cocktailmenu med 4 glas, hvor der dog er holdt igen med alkoholen. En fin ide da restauranten holder åben alle ugens dage, og det kan måske være voldsomt med 4 stærke cocktails på en søndag eller mandag.

“Nip-nap”-forretter

Vores forretter bliver serveret sammen, så vi kan “nip-nappe” lidt af det hele. Dertil kommer der noget lækkert surdejsbrød. Vi starter med det varme, som er den friterede Manchego med chilimarmelade – en sprød lille lækker mundfuld med et godt kick fra chilien.

Monopolet smager på: Restaurant Camino Kødbyen
Lækker lille hapser…

Taramasalata er tørret, saltet rogn af fx torsk, som er blandet med olivenolie, citronsaft og brød eller kartofler. Det vist en ret fra Tyrkiet eller Grækenland, men den spises også fx i det nordlige Spanien. Det smager vildt godt og er perfekt med et godt stykke brød til. Jeg slutter af med min østers, hvor jeg straks tænker “dem kunne jeg snildt have spist 6 af” – men mådehold er vigtigt, når der er 4 retter mere.

Monopolet smager på: Restaurant Camino Kødbyen
Vores snacks/forretter…

Kreative hovedretter

Vores første hovedret er grillet porre, sort trøffel og sesam ajo blanco. Jeg tror faktisk, det er den ret, som jeg holder mest af på menuen. En skøn blanding af sødme fra porren, umami fra den revne trøffel og fedmen fra ajo blanco. Ajo blanco er en kold mandelsuppe, som stammer fra Malaga i Andalusien. 

Monopolet smager på: Restaurant Camino Kødbyen
Aftenens bedste ret…

Vores næste ret er “Surf and Turf”, hvor retten består af tun-oksetatar, grillede tomater, peberfrugter og harissa. Det smager rigtig godt, dog er den en lidt stor portion, men man kan jo altid levne lidt, ikke 😊
Vores sidste hovedret er en “bomba” – altså en friteret kugle med hummer, iberico skinke og sikkert kartoffel. Den serveres på en lækker og intens bisque med safran og dertil pepernatta. Det er en skøn afslutning og fyldt med dybde og intensitet.

Monopolet smager på: Restaurant Camino Kødbyen
Hovedretten – noget af en “Bomba” 🙂

“Prikken over i´et…”

…bliver desserten, som er bourbon is, sherry karamel og jordbær. Det er næsten som en klassisk “Sunday is”, som de helt sikkert har lavet på en softice-maskine. Der er tydelig smag af den gode vanilje i isen, præcis som du sikkert kender det fra “vanilla bourbon”-is. Det giver lidt dybde og passer perfekt til karamellen.

Monopolet smager på: Restaurant Camino Kødbyen
“Sunday Is” men i luksusudgaven…

Jeg kan rolig anbefale Camino i Kødbyen, deres retter er kreative, velsmagende, og prisen er meget rimelig. Priserne i KBH er i det hele taget meget rimelige, og flere og flere restauranter tilbyder mellem 7-10 retter for omkring 400 kr. Det er til at være med på. Deres vin, som jeg vælger at kalde “Husets Vin”, var også fornuftig og prisen på 325 til at være med på. Det kan naturligvis diskuteres, hvor meget avance der kan lægges på vin – mit bud er, at der nok er 400 % her, men fair nok når det hele regnes sammen, så var regningen på 1155 kr. for to personer, 7 serveringer til hver, vand med bobler og en flaske vin – det synes jeg er helt i orden.

Tak for mad Camino.

Navn: Camino
HvorHøkerboderne 16B, 1712 København
Pris: $$$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar